Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu

Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu!

Instagrame ją rasi @urtes_virtuvele. Mažosios dukrytės vardu instagram paskyrą pavadinusi Rūta dalinasi gardaus deserto receptu.








Rūta: ,,Jeigu šiuo metu svajojate apie greitai ir lengvai pagaminamus šokoladinius sausainius, kaip tik radote tokių sausainių receptą! Ir ne bet kokių šokoladinių, o su rugine duona, kuri sausainiams priduoda išskirtinį skonį. Pabandykite – išsikepsite kerinčio kvapo ir skonio minkštučius sausainius, o lengvai paskrudę smulkinti ruginės duonos gabaliukai priduos traškesio. Beje, tai puikus receptas išnaudoti ruginę duoną, kurios nesuvalgo šeima, tad mažinantis maisto švaistymą!“


Ingredientai:


100 g juodojo šokolado;


100 g sviesto;


100 g ruginės duonos;


2 dideli kiaušiniai;


50 g cukranendrių cukraus;


2 šaukštai miltų;


2 šaukštai kepinių kakavos.


Gaminimo eiga:


Ištirpinti šokoladą su sviestu, masei pravėsus įmušti du kiaušinius ir berti cukrų, miltus,

Kakavą. Viską gerai išmaišyti.


Elektriniu smulkintuvu susmulkinti duoną (galima ir rankomis, bet ilgiau užtruks) ir berti į prieš tai gautą masę. Viską gerai išmaišyti ar suplakti ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius sausainius (geriausia sraigės principu, konditerinio maišelio pagalba). Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis