JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu

Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu

Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu!

Instagrame ją rasi @urtes_virtuvele. Mažosios dukrytės vardu instagram paskyrą pavadinusi Rūta dalinasi gardaus deserto receptu.

View this post on Instagram

A post shared by @urtes_virtuvele

Rūta: ,,Jeigu šiuo metu svajojate apie greitai ir lengvai pagaminamus šokoladinius sausainius, kaip tik radote tokių sausainių receptą! Ir ne bet kokių šokoladinių, o su rugine duona, kuri sausainiams priduoda išskirtinį skonį. Pabandykite – išsikepsite kerinčio kvapo ir skonio minkštučius sausainius, o lengvai paskrudę smulkinti ruginės duonos gabaliukai priduos traškesio. Beje, tai puikus receptas išnaudoti ruginę duoną, kurios nesuvalgo šeima, tad mažinantis maisto švaistymą!“

Ingredientai:

100 g juodojo šokolado;

100 g sviesto;

100 g ruginės duonos;

2 dideli kiaušiniai;

50 g cukranendrių cukraus;

2 šaukštai miltų;

2 šaukštai kepinių kakavos.

Gaminimo eiga:

Ištirpinti šokoladą su sviestu, masei pravėsus įmušti du kiaušinius ir berti cukrų, miltus,

Kakavą. Viską gerai išmaišyti.

Elektriniu smulkintuvu susmulkinti duoną (galima ir rankomis, bet ilgiau užtruks) ir berti į prieš tai gautą masę. Viską gerai išmaišyti ar suplakti ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius sausainius (geriausia sraigės principu, konditerinio maišelio pagalba). Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai