► Stiklainiai – neišmesk jų! Tai daugkartinio naudojimo (ir todėl gamta tau padėkos!) indas, kuriame galima laikyti birius produktus ir padažus, užšaldyti tyreles, vaisius, galų gale – apsirūpinti pusryčių paruoštukais ar naudoti gėrimams!
► Maisto likučius galima perkelti į stiklainį arba tiesiog lėkštę pridengti kita lėkšte iš viršaus. Tam visiškai nebūtini plastikiniai konteineriai.
► Ar žinojai, kad šaldymui puikiai tinka tiek plieniniai, tiek stikliniai indeliai? Atsisakyk plastikinių!

► Bananus, pomidorus ir kaulavaisius kuo puikiausiai tinka užšaldyti ir tam nereikia jokios pakuotės ar indo.
► Salierų stiebus gali laikyti pamerkusi į puspilnę stiklinę vandens.
► Morkos puikiai išsilaikys sudėtos į stiklainėlį, pripildytą vandens.
► Nukirpk prieskoninių žolelių kotelių galiukus ir pamerk jas į stiklines su vandeniu. Galima laikyti tiek šaldytuve, tiek ir ant palangės.
► Maistinė bičių vaško drobelė – bene populiariausias ekologiškas būdas supakuoti maisto produktus!
► Salotų lapus galima suvynioti į virtuvinį rankšluostį, o ryšulėlį laikyti šaldytuve.
► Ankštines daržoves – žirnius ir pupeles – laikyk suvyniojusi į suvilgytą skepetaitę.
► Duoną puikiai tinka suvynioti į natūralų audinį ar iš jo pagamintą pagalvės užvalkalą. Laikyti patartina medinėje duondežėje.

► Svogūnus, česnakus ir bulves laikyk pintinėje. Geriausia – sausoje, tamsioje vietoje.