JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Desertai laimei: nuostabių desertų receptai ilgiems žiemos vakarams

Desertai laimei: nuostabių desertų receptai ilgiems žiemos vakarams

Niekam ne paslaptis, jog desertai padeda pakelti nuotaiką. Tai įrodyta moksliškai – suvalgius skanumynų, organizme padidėja endorfinų, vadinamųjų laimės hormonų, kiekis. Tad jei vėsų žiemos vakarą grįžai paniurusi, ūpą susigrąžinsi pasigaminusi gardėsį. Keturios maisto tinklaraštininkės tau siūlo išbandyti puikius desertų receptus. Prižadame gerą nuotaiką!

Rūta Pečiulienė, ,,Instagram“ ją rasi @urtes_virtuvele. Mažosios dukrytės vardu ,,Instagram” paskyrą pavadinusi Rūta dalinasi originaliu šokoladinių sausainių su rugine duona receptu

View this post on Instagram

A post shared by @urtes_virtuvele

Rūta: ,,Jeigu šiuo metu svajojate apie greitai ir lengvai pagaminamus šokoladinius sausainius, kaip tik radote tokių sausainių receptą! Ir ne bet kokių šokoladinių, o su rugine duona, kuri sausainiams priduoda išskirtinį skonį. Pabandykite – išsikepsite kerinčio kvapo ir skonio minkštučius sausainius, o lengvai paskrudę smulkinti ruginės duonos gabaliukai priduos traškesio. Beje, tai puikus receptas išnaudoti ruginę duoną, kurios nesuvalgo šeima, skatinantis maistą prikelti antram gyvenimui!“

Ingredientai:

100 g. juodojo šokolado

100 g. sviesto

100 g. ruginės duonos

2 dideli kiaušiniai

50 g. cukranendrių cukraus

2 šaukštai miltų

2 šaukštai kepinių kakavos

Gaminimo eiga:

Ištirpinti šokoladą su sviestu, masei pravėsus įmušti du kiaušinius ir berti cukrų, miltus,

kakavą, viską gerai išmaišyti.

Elektriniu smulkintuvu susmulkinti duoną (galima ir rankomis, bet ilgiau užtruks) ir berti į prieš tai gautą masę. Viską gerai išmaišyti ar suplakti ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius sausainius (geriausia sraigės principu su konditeriniu maišeliu). Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, skanaus!

Austėja Kabailaitė, ,,Instagram“ ją rasi @baltasdubuo. Austėja dalinasi burnoje tirpstančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis receptu

Austėja: ,,Apėmė vasaros nostalgija? Pasigaminkite nuostabaus skonio vasarą primenančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis! Receptas labai paprastas, tačiau keksiukai išeina labai purūs, minkšti ir, be abejo, skanūs“

Ingredientai:

180 g. kvietinių miltų;

100 g. cukraus;

2 a. š. kepimo miltelių;

Žiupsnelis druskos;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 kiaušinis;

80 ml. pieno;

60 ml. aliejaus;

80 ml. graikiško jogurto;

110 g. šilauogių;

100 g. baltojo šokolado.

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Keksiukų kepimo skardą išklokite keksiukų kepimo popierėliais. Į indą persijokite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje šiek tiek paplakite kiaušinį, tada pilkite pieną, aliejų, jogurtą. Išmaišykite. Į sausų ingredientų dubenį pilkite šlapius ingredientus. Į bendrą masę sudėkite smulkintą šokoladą, tada atsargiai berkite uogas, lengvai pamaišykite. Po lygiai paskirstykite tešlą į 12 keksiukų formelių, kepkite 25-30 min.

Karolina Adomaitytė, ,,Instagram“ ją rasi @sweet.caroline.bakes. Karolina siūlo pasigaminti spalvinguosius ,,Lemon barsu’s“

Karolina: ,,Kai paragauji ,,Lemon bars’ų”, atrodo, visur nušvinta saulė. Burnoje juntamas traškus sviestinis sausainis, saldumas, rūgštumas, užuodžiamas citrinų ir sviesto kvapas, kuris tiesiog užburia. Šį citrinų pyragą paprasta pasigaminti – receptas nereikalauja daug pastangų ar įrangos, įrankių ar produktų. “Lemon bars’us” galite laikyti supakuotus nuo blogo kvapo šaldytuve savaitę arba užšaldyti šiuos skanėstus“

View this post on Instagram

A post shared by Karolina (@sweet.caroline.bakes)

Ingredientai:

Pagrindui paruošti reikės:

1 g. druskos

60 g. cukraus

15 g. kukurūzų krakmolo

110 g. minkšto sviesto

4 g. vanilinio cukraus

150 g. miltų

Citrininiam viršui

4 didelių kiaušinių

200 g. cukraus

1 citrinos žievelės

140 ml. citrinos sulčių (apie 3 citrinas)

40 g. kukurūzų krakmolo

Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga:

Pasigaminkite pagrindą. Pasiruoškite keturkampę 20 x 20 cm. kepimo formą, įklokite kepimo popierių. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, išmaišykite ir ant viršaus sudėkite minkštą sviestą. Maišykite šakute, kol išeis trupiniai, nepermaišykite visiškai iki vientiso gumulo. Tuomet sudėkite masę į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Įdėkite masę į šaldytuvą mažiausiai 30 min. Išėmus iš šaldytuvo sausainio pagrindą kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C temperatūroje apie 10 min.

Kol kepa sausainio pagrindas, pasigaminkite citrininį viršų. Į dubenėlį įtarkuokite nuplautos citrinos žieveles, tačiau tik geltonąją dalį. Supilkite išspaustas citrinų sultis, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, viską lengvai išplakite, vėliau iš lėto berkite persijotą kukurūzų krakmolą, tuo pačiu maišykite, kad neliktų gumulėlių. Citrininę masę užpilkite ant karšto pagrindo, tuomet kepkite 160 °C laipsnių temperatūroje 25 – 30 min. arba iki kol sustings paviršius. Kai skanėstas iškeps, palikite jį atvėsti kambario temperatūroje, po to dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, supjaustykite kvadratėliais ir apibarstykite cukraus pudra.

Rima Novikevičiūtė, ,,Instagram“ ją rasi @wise_taste. Rima siūlo pasigaminti gaivųjį desertą ,,Pina Colada“.

Rima: ,,Tai be galo gardus desertas, kuris nukels jus tiesiai į tolimuosius, saulėtuosius Havajus! Pagaminti šį desertą nėra sunku, o skonis pralenkia lūkesčius – toks puikus, kad norisi pakartoti! Šis desertas puikiai tiks kokiai nors šventei ar savaitgalio popietei. Pagaminus šį desertą pavaišinsite net tris svečius.“

View this post on Instagram

A post shared by Receptai | Gamina Rima (@wise_taste)

Ingredientai:

1 pakuotės vanilinio pudingo miltelių (45 g.)

1 skardinės kokosų pieno

50 g. cukraus

50 g. kokoso drožlių

250 g. plakamosios grietinėlės (35% riebumo) arba kokosų plakamojo kremo

2 a.š. vanilės ekstrakto

1 skardinės konservuotų ananasų skiltelėmis (400 g.)

Papuošimui:

Vyšnių arba slyvų

Gaminimo eiga:

Pudingo miltelius sumaišome su 100 ml. kokosų pieno ir cukrumi. Likusius 300 ml. kokosų pieno užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Į užvirusį kokosų pieną įmaišome pudingo miltelių masę ir maišydami užverdame. Sudedame kokosų drožles, vanilės ekstraktą ir atvėsiname. Grietinėlę išplakame su elektriniu plakikliu ir sumaišome su pudingo mase. Ananasus gerai nusausiname ir supjaustome kubeliais. Sluoksniuojame desertą: ant stiklinės dugno dedame ananasus, tuomet pilame kremą ir kartojame. Puošiame uogomis ir tiekiame.

Mano išsaugoti straipsniai