„Antrąja Meilutyte“ laikoma lietuvė dėl plaukimo miegojo baseine(INTERVIU)

„Lygiuot! Ramiai!” – štai tokia karinė tvarka vyrauja Anglijos Plimuto koledže. Kažkur girdėtas pavadinimas? Taip taip, tai – ta pati mokymosi įstaiga, kur treniruojasi patys kiečiausi plaukikai, kurie grakščiai ir spėriai it delfinai irstosi baseine.

Lietuvą po Londono olimpinių žaidynių sugriebęs plaukimo vajus niekaip nepaleidžia, ir dabar „Panelės” žurnalistė Agnė Pačekajė aptiko dar vieną šios sporto šakos viltį, kuri netrukus glėbiais gali parvežti medalius tėvynei. Tai – septyniolikmetė Eva Gliožerytė! Merginos, kuri tikrąją to žodžio prasme ilgą laiką miegojo tiesiog baseine, istorija – išskirtinai panele.lt lankytojams!

Talento ir sugebėjimo siekti rekordų vandenyje šiaulietei Evai Gliožerytei (17 m.), kuri mokosi prestižiniame Anglijos koledže, galėtų pavydėti net žuvys.


Eva tapo ir „Panelės“ vasarinio leidinio „Bling Bling“ viršelio veidu! Šio žurnalo prekyboje ieškok nuo birželio 1 dienos.

SUTVERTA PLAUKTI

Kai tūkstančiai bendraamžių šiltai snaudžia pataluose, jos ištreniruotas kūnas panyra į olimpinį baseiną. Laikrodis virš galvos tuo metu rodo 5.30 val. – nors kauk iš įsiūčio, tačiau vėsus vanduo ir įdėmus garsiausio Anglijos plaukimo trenerio Johno Ruddo žvilgsnis akimirksniu atgaivina.
Eva atsispiria ir ima energingai irtis pirmyn. Tikslingai lyg ryklys, pamatęs kruviną auką. Purslai taškosi į šalis, greitis didėja... 

Dėl šio pergalės jausmo ir galimybės tapti geriausia pasaulyje plaukikė Eva Gliožerytė prarado saugią aplinką (gimtuosius Šiaulius ir šeimos narius pakeitė kambario draugė bei karinė drausmė Anglijos Plimuto Koledže), laisvalaikį (nes be įprastų mokslų dar tenka treniruotis dvylika kartų per savaitę), linksmybes (ji keliasi tada, kai vakarėlių liūtės tik griūna į lovą). Tačiau Eva jau aplankė dešimtis užsienio valstybių, bei gavo maišus medalių!


Eva Gliožerytė ir Rūta Meilutytė. Asmeninio archyvo nuotrauka

LOVA PRIE BASEINO

Evos gyvenime vaikų žaidimai baigėsi prieš dešimt metų, kai tuomet vos aštuonerių sulaukusią mergaitę tituluota sportininkė mama Neringa Gliožerienė nuvedė į Šiaulių plaukimo mokyklą „Delfinas“. Eva iš bendraamžių išsiskyrė geležine valia. Kuo toliau, tuo daugiau savo gyvenimo ji praleido vandenyje.

„Su mama gyvename Šventupio Sodų kaime prie Šiaulių, kelias ilgas, o treniruotės vyksta kasdien, todėl galiausiai mane tikrąja ta žodžio prasme apgyvendino baseine. Prie jo esančiame persirengimo kambaryje pastatė lovą, kad galėčiau atsipūsti tarp treniruočių. Skamba keistai, bet taip buvo.“


Eva Gliožerytė ir Rūta Meilutytė. Asmeninio archyvo nuotrauka

ŠIMTĄ TŪKSTANČIŲ KAINUOJANTI VILTIS

Eva jau beveik dvejus metus mokosi prestižiniame Plimuto Koledže Anglijoje. Jos treniruotes, maitinimą ir gyvenimą finansuoja Šiaulių plaukimo mokykla „Delfinas“ ir dar prisideda keli galingi rėmėjai. Per metus susidaro 100 tūkst. litų viršijanti suma.

„Taip, tai nepaprastai daug. Niekada negalėčiau sau to leisti pati – privačiame Plimuto koledže mokosi tik labai turtingų tėvų vaikai ir tie, kurie gauna auksinį šansą. Kai manimi tiki tiek žmonių, privalau labai stengtis. Viskas, ką čia darau – plaukiu. Treniruojuosi dvylika kartų per savaitę, kasdien būna dvi treniruotės po dvi su puse valandos. Ryte keliuosi 4.40 val. ryto, šeštą jau būnu baseine su didele plaukikų komanda. Labai gražus vaizdas, jei pasižiūrėtumėte iš viršaus – toks skruzdėlynas vandenyje. Tada pamokos, tada vėl treniruotė ir, žiūrėk, jau metas į lovą. Turiu tik vieną laisvą dieną – sekmadienį, bet dažniausiai jį aukoju miegui ir mokslams. Jei susisuku anksčiau, su draugėm žiūrim serialus, keliaujam prie jūros, o vakarais, kai sutemsta, žaidžiam slėpynes. Dvidešimt žmonių pasislepia, o tu čiumpi žibintuvėlį ir ieškai.“

KARINĖ KOLEDŽO DRAUSMĖ

„Jeigu kas mano, kad garsioje mokykloje mums visi nuolaidžiauja, klysta. Privalome paisyti itin griežtų taisyklių:
*Surišti plaukai (net sėdint pamokoje) – privalomi.

*Uniforma – privaloma. Būtina apsivilkti ją visą: juodi batai ir pėdkelnės, balti marškiniai, tamsus švarkelis ir sijonas iki kelių. Jokiu būdu ne trumpesnis, nors kai kurios merginos kartais juos pasiraitoja kelis kartus. Aš to nedarau, nes Anglijoje amžinai šalta ir vėjuota.

*Draudžiamas ryškus makiažas. Jei užsitepi šešėlių, paryškini lūpas – liepia nusivalyti.

*Draudžiamas spalvotas nagų lakas. Pamatys mokytoja – čiuoši į bendrabutį ir turėsi nusivalyti.

*Griežtai draudžiama valgyti kaloringus patiekalus ir saldumynus. Jei treneris pamatytų pietaujant greitojo maisto restorane – skirtų baudą. Reikėtų plaukti kilometrą itin sudėtingu būdu.

Miegoti gulamės devintą. Dešimtą jau išjungia šviesas visame pastate – nuo to momento draudžiama triukšmauti. Vakarėliai ir slapti pabėgimai – didelis nusižengimas. Jei kas pasprunka už teritorijos ribų ir dar alkoholio paragauja, tam stipriai kliūna. Negelbėtų net faktas, kad šventi savo aštuonioliktąjį gimtadienį.“

Interviu tęsinį, kuriame skaityk apie Evos santykius su auksine žuvele Rūta Meilutyte, rasi gegužės mėnesio žurnale „Panelė.

Didžiausio tiražo mėnesinis žurnalas „Panelė“ visuomet stebina unikaliomis istorijomis, savitu požiūriu, ryškiomis fotosesijomis ir nepakartojamais herojais.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis