„Selfie karta“: šiandieniniai jaunuoliai – save įsimylėję pasipūtėliai?(VIDEO)

Vaikystėje kiekvienas dažnai girdi klausimą „Kuo būsi užaugęs?“. Vieni svajoja tapti gaisrininkais, kiti – dainininkai, trečius domina medicina. Metams bėgant, žinoma, svajonės keičiasi ir vaikystėje apie princesės „karjerą“ svajojusios pasirenka kiek realesnes pareigas.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

O kaip manote, kokį darbą tobulu laiko šiandieniniai jaunuoliai? Modelio? Prezidento? Laidų vedėjo? Pasirodo, ne. Didžiojoje Britanijoje vykdyta apklausa atskleidė, kad net 40 proc. jaunųjų britų svajoja tapti „YouTube“ įžymybėmis ir turėti milijonus gerbėjų, 34 proc. nori dirbti politikos ar teisės srityje, o realybės šou žvaigždėmis svajoja tapti tik 6 proc apklaustųjų.

Panašu, kad „Selfie kartos“ (taip populiariai vadinami šiandieniniai jaunuoliai) atstovams už viską svarbiau išgarsėti. Tačiau jie supranta, kad atsirasti pirmuose laikraščių puslapiuose – ne gana, vienadiene šlove jie nenori tenkintis. Pagal juos įžymybe gali vadintis tik tuomet, jei turi daugiau nei milijoną „YouTube“ ir „Twitter“ sekėjų. Tuomet ir gali susikrauti turtus vien dėl savo žinomumo. Nei universitete vargti, nei karjeros laiptais kelią skintis...

Didžiosios Britanijos jaunimo idealai – milijonus sekėjų turintys vlogeriai Zoe Sugg, Tanya Burr, Jimas Chapmanas ir Alfie Deyes, kurių „YouTube“ kanalai iš pradžių tebuvo hobis, o laikui bėgant (ir populiarumui augant) jie ne tik tapo pagrindine šių jaunų vlogerių veikla, bet ir stabiliu pajamų šaltiniu.

Viena garsiausių Didžiosios Britanijos vlogerių, turinti daugiau nei 6 milijonus „YouTube“ sekėjų, Zoe Sugg-Zoella praėjusią savaitę pristatė savo grožio priemonių liniją. Milijonai sekėjų – geriau nei brangiausia reklama: tūkstančiai Zoellos pristatytų produktų buvo parduoti per pirmąsias prekybos minutes, dar prieš prekėms pasirodant internetinėje parduotuvėje, 10 proc. visų pirkėjų teiravosi būtent apie naująsias Zoellos reklamuojamas prekes.

Zoe kolegė, 2 milijonus „YouTube“ sekėjų turinti Tanya Burr dar pernai išleido savo lūpų blizgių ir nagų lakų kolekciją. Šiais gaminiais prekiavusios internetinės grožio prekių parduotuvės feelunique.com atstovai buvo priblokšti: jokia prekė nesulaukė tiek daug dėmesio prieš pasirodant internetinės parduotuvės puslapiuose, kiek „YouTube“ žvaigždės kurtos grožio prekės.

Nenuostabu, kad daugelis jaunuolių svajoja būtent apie „YouTube“ įžymybės karjerą. Atrodo, viskas taip paprasta: tu tiesiog daliniesi savo gyvenimo įvykiais ir atradimais su sekėjais, o jie atsilygina ištikimybe ir peržiūromis, kurios vėliau tampa pagrindiniu kriterijumi parduodant reklamą savo kanale. Tačiau ar apie internetinę šlovę svajojantys susimąsto, kad kartais išgarsėjimo tenka laukti metų metus, nuolat kuriant naujus video klipus? Juk dabar išgarsėti – sunkiai nei bet kada. Interneto dėka kiekvienas gali demonstruoti savo talentus, grožį, nuomonę, o ištikimų gerbėjų armijas surenka toli gražu ne visi...


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis