Riestas užpakaliukas – madingiausias „aksesuaras“?(APKLAUSA)

Naršydama interneto platybėse tikriausiai ne kartą esi mačiusi skambią frazę „Butts are the new abs“ („Užpakaliai tapo populiaresniais už pilvo presą“ – angl.k.). Paprastai tokio tipo frazė vartojama kalbant apie madą, ypač norint pabrėžti, kad kažkoks rūbas ar aksesuaras tapo tokia pat klasika, kokia yra nesenstanti juoda spalva.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
Pradedant „Instagram“ sensacija Jen Selter, dėl savo itin riesto užpakalio sugebėjusi suburti beveik 5 milijonų „Instagram“ sekėjų armiją, baigiant bene garsiausio pasaulyje užpakalio savininke Kim Kardashian, vakar žurnalo „Paper“ viršelyje apsinuoginusi užpakalį (šiandien pasirodė ir visiškai nuogos Kim nuotrauka iš tos pačios viršelio fotosesijos).

A photo posted by Jen Selter (@jenselter) on

Visi spėliojo, ar Kim savo užpakaliu tikrai „sugriaus internetą“, kaip kad teigė viršelio antraštė. Internetas gal ir nesugriuvo, tačiau bent parą viena iš pagrindinių pokalbių temų buvo: „Ar matei tą nuotrauką?!“.

Internete pilna įvairiausios „užpakalio motyvacijos“: merginos ryžtasi pritūpimų išbandymams, savo kompiuterio ekraną ir šaldytuvą apklijuoja riestų sėdynių nuotraukomis. Žinoma, niekas nedrįs ginčytis, kad stangrus riestas užpakaliukas yra patrauklesnis už nudribusį celiulito maišelį, kuris kažkada vadinosi sėdmenimis. Tačiau ar tikrai tam, kad turėtum pavydėtinai riestą užpakaliuką, teks kankinti save tūkstančiais pritūpimų? Deja, taip.

Užpakalio raumenys – didžiausia, ir, deja, sunkiausiai pokyčiams „pasiduodanti“ raumenų grupė. Taip nutinka dėl kelių priežasčių: mes didžiąją dienos dalį sėdime, todėl sėdmenys „pamiršta“, kaip reikia atlikti savo darbą, jį „perima“ šlaunų ir apatinės nugaros dalies raumenys. Taip pat, moteriški hormonai lemia, kad visi papildomi kilogramai pirmiausiai „nusėstų“ būtent apatinėje kūno dalyje, o kuo daugiau raumenų, tuo sunkiau jų atsikratyti, kad pasirodytų raumenys. Trečia – užpakalio raumenis sunkiausia treniruoti, jiems išryškinti reikia daug daugiau pastangų negu kitiems kūno raumenims.

Todėl jei ir tu manai, kad riestas užpakaliukas – net ir šaltojo sezono „must have“ nusiteik, kad po dešimties pritūpimų pokyčių nepastebėsi. Ką ten dešimties – prireiks ne vieno tūkstančio! Todėl tos, kurios sportuoti tingi, dažniausiai nesivargina ir iškart žygiuoja pas plastikos chirurgą užpakalio implantų dėtis. Kalbama, kad ir garsusis Kim Kardashian užpakalis – tik gabių plastikos chirurgų nuopelnas...


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis