Grožis ar beprotybė? Naujas lieknumo standartas šokiruoja(FOTO)

Pastaruosius kelerius metus lieknėjimo mados keitė viena kitą. Tarpas tarp šlaunų, „bikinio tiltas“ ir ryškūs raktikauliai - merginos nuolat troško tokio lieknumo, kokį „diktavo“ socialinių tinklų mados ar įžymybės.

Mitybos specialistai bei psichoterapeutai kantriai dėjo pastangas, kad tokie populiarūs socialiniai tinklai kaip „Tumblr“ ar „Instagram“ uždraustų lieknėjimo madas propaguojančius tag'us. Ir jiems pavyko - šiandien į paieškos langelį įvedus su valgymo sutrikimais susijusius populiariuosius tag'us pasirodo pranešimas apie valgymo sutrikimų žalą. Sveiko kūno„ambasadorės“ Beyonce, Rihanna ar manekenė Daisy Lowe taip pat daro teigiamą įtaką jaunoms merginoms, savu pavyzdžiu rodydamos, kad svarbiausia - sveikata, o ne pavojingas lieknumas.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Nustebsi: jie mato, bet tau nesako
„Skudurynų“ reidas: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)
TESTAS: kokia šukuosena tau tinka pagal charakterį?

Deja, lieknėjimo manija niekur nedingo. Kad ir kaip dietas keiktų dietologai, tačiau mados pasaulyje vis dar reikalaujama atitikti „nulinio“ dydžio standartus, kurie yra 84-64-89 cm. Tačiau „nulinis“ lieknumas - jau praeitis ir pačia blogiausia prasme. Holivudas dabar pamišo dėl „trigubo nulio“, dydžio, pagal kurį suaugusios moters liemens apimtis neturėtų viršyti 58 cm. Gydytojai patvirtina, kad tokia liemens apimtis yra normali, kai mergaitei - 6-8 metai, tačiau jokiu būdu tai negali tapti norma suaugusios moters figūrai!

Ir nors tokiose šalyse kaip Didžioji Britanija neegzistuoja „trigubo nulio“ dydis, skirtas suaugusiesiems, JAV, kur lieknėjimas tampa vis didesne manija, lengvai galima rasti ir tokio dydžio drabužių. Aktorės nori atitikti kasmet vis labiau nuo sveiko proto tolstančius lieknumo standartus, o jų pavyzdžiu seka milijonai jaunų merginų, kurios, veikiamos smarkiai koreguotų figūrų reklamose bei spaudimo „Instagram“ nuotraukose atrodyti tobulai, pasiduoda lieknėjimo manijai, kuri gali pakenkti ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai.

Mados blogerė ir laidų vedėja Alexa Chung - „trigubo nulio“ figūros pavyzdys. Itin liekna 173 cm ūgio moteris toli gražu neprimena 30-metės, nors būtent tokį amžių parodytų jos pasas. Gerbėjams jau seniai nerimą kelią itin kaulėtos Alexos kojos, spėjama, kad ji nuolat laikosi dietų, kad tik išsaugotų savo vaikiškai atrodančią figūrą.

Įžymybių treneris Jamesas Duiganas patikina, kad prie tokių beprotiškų lieknėjimo madų priveda ir įžymybių elgesys socialiniuose tinkluose. „Garsenybės žino, kad jei pasidalins nuotraukomis, kuriose atrodys itin lieknai, tarkim, ryškiai matysis jų šonkauliai, neabejotinai sulauks daugiau dėmesio. Tačiau tokios nuotraukos dažnai būna „suvaidintos“: pozuodama žvaigždė įtraukia pilvą arba ilgai ieško „liekninančio“ kampo, kurio pagalba nuotraukose atrodo vizualiai lieknesnė“, - apie lieknėjimo manijoms paklūstančias žvaigždes kalbėjo treneris.

Kol bus tokių madų paisančių, tol jos egzistuos ir diktuos dar griežtesnius standartus. Atmink, kad lieknumas tikrai negarantuoja svajonių darbo, vaikino, būrio draugų ir laimingo gyvenimo. Svarbiausia - sveikata ir gera savijauta, o jei tikrai manai, kad tau reikėtų sulieknėti, kreipkis į profesionalą, o ne vadovaukis „Instagram“ rastais lieknėjimo maniakių patarimais. Dažniausiai vienintelis jų gyvenimo tikslas - kuo lieknesnis kūnas, kuris, deja, įdomus tik joms pačioms. Liūdnokas gyvenimas, tiesa? Netapk lieknėjimo manijos auka!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis