Maisto tinklaraštininkė Sandra Šiaulienė siūlo pasigaminti nuostabaus skonio, neriebų kokosinį tinginį

Nuo seno mūsų pamėgti tradiciniai patiekalai šiandienėse virtuvėse įgauna visai kitokį pavidalą. Pakeitus patiekalų ingredientus, bet išsaugojus jų receptūrą, galima išgauti unikalius skanėstus, kurie nustebins gomurį netikėtomis skonių variacijomis.



Sandra Šiaulienė („Instagram“ ją rasi @gribauskaite) siūlo pasigaminti kokosinį tinginį.


Kas gi nėra skanavęs tradicinio tinginio? Vis dėlto, šis desertas – gana riebus ir kaloringas, todėl nėra pats sveikiausias pasirinkimas. Tad kodėl gi nepasigaminus sveikesnės versijos – kokosinio varškės tinginio?


Ingredientai:  


2 pakeliai becukrių kokosinių sausainių 


240 g varškės 


140 ml kokosų pieno 


2 v. š. kokosų sviesto 


Saldiklis pagal poreikį  


Gaminimo eiga:  Rankomis susmulkink kokosinius sausainius. Tuomet ištirpink kokosų sviestą. Po to į dubenį, kuriame yra ištirpintas kokosų sviestas, supilk saldiklį ir kokosų pieną ir viską gerai išmaišyk. Į šią masę sukrėsk varškę ir gerai išsuk iki vientisos mases. Varškės masę sumaišyk su smulkintais sausainiais ir ant kepimo popieriaus suformuok norimos formos tinginį bei įdėk jį į šaldytuvą kelioms valandos, kad sustingtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis