Sandra Šiaulienė („Instagram“ ją rasi @gribauskaite) siūlo pasigaminti kokosinį tinginį.
Kas gi nėra skanavęs tradicinio tinginio? Vis dėlto, šis desertas – gana riebus ir kaloringas, todėl nėra pats sveikiausias pasirinkimas. Tad kodėl gi nepasigaminus sveikesnės versijos – kokosinio varškės tinginio?
Ingredientai:
2 pakeliai becukrių kokosinių sausainių
240 g varškės
140 ml kokosų pieno
2 v. š. kokosų sviesto
Saldiklis pagal poreikį
Gaminimo eiga: Rankomis susmulkink kokosinius sausainius. Tuomet ištirpink kokosų sviestą. Po to į dubenį, kuriame yra ištirpintas kokosų sviestas, supilk saldiklį ir kokosų pieną ir viską gerai išmaišyk. Į šią masę sukrėsk varškę ir gerai išsuk iki vientisos mases. Varškės masę sumaišyk su smulkintais sausainiais ir ant kepimo popieriaus suformuok norimos formos tinginį bei įdėk jį į šaldytuvą kelioms valandos, kad sustingtų.