Savaitgalio pietums tinklaraštininkė Gabrielė Urbonaitė siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis

Savaitgalio pietums nori pasigaminti kažką gardaus ir sveiko?

Gabrielė Urbonaitė (ją „Instagram“ rasi @missgabyte) siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis.


„Tai puikus, greitai paruošiamas patiekalas, kurį skanauti tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ir vakarienei!“



Gabrielė Urbonaitė
Gabrielė Urbonaitė
Asm. albumo nuotr.



Ingredientai:


Nedidelė cukinija (apie 200g)


50 g grikių


50 g miltų (idealu būtų rinktis pilno grūdo miltus)


1 kiaušinis


Morka ir vidutinio dydžio svogūnas


Kelios skiltelės česnako


Pusė raudonosios paprikos


Aliejus arba lydytas („Ghee“) sviestas kepimui


Norimi prieskoniai (labai tinka prieskoniai picai arba itališkos žolelės)


Druska ir pipirai


Gaminimo eiga:


Grikius išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Sutarkuoti cukiniją, šiek tiek nuspausti skystį ir sumaišyti tarkius su grikiais. Tuomet sutarkuoti morką, susmulkinti svogūną ir česnakus. Keptuvę įkaitinti ir įpilti šlakelį aliejaus arba įdėti gabaliuką sviesto. Tada apkepti morką, po minutės sumesti į keptuvę smulkintą svogūną su česnakais. Viską suberti į indą su grikiais.

Tuomet ant gabalėlio sviesto, toje pačioje keptuvėje, apkepinti susmulkintą papriką kol ji suminkštės. Sudėti į indą su grikiais. Į masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir viską išmaišyti.

Tada reikia įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti blynelius. Kepti apie 20 minučių. Blynelius galima patiekti su graikiniu jogurtu



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis