JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Atraskite sveikų ir pigių patiekalų alternatyvas: kaip pasigaminti tuno ir granatų makaronus?

Atraskite sveikų ir pigių patiekalų alternatyvas: kaip pasigaminti tuno ir granatų makaronus?

Studentų maistas dažnai siejamas su lengvai pagaminamais pusfabrikačiais, kurie daug nekainuoja, yra greitai paruošiami, bet vertinga maistine sudėtimi pasigirti, deja, negali. Studentės atskleidžia, kad sveikas ir nebrangus maistas – misija įmanoma! Svarbiausia į garnyrus pažvelgti šiek tiek kitaip ir jie puikiai gali virsti pagrindiniais patiekalais.

,,Mokomės Vilniaus senamiestyje, o mūsų fakulteto kaimynystėje vien tik prabangūs restoranai, todėl pertraukų metu šalia esantis prekybos centras lūždavo nuo studentų, skubančių nusipirkti pašildytą bandelę su dešrele“, – pasakoja „Vilnius Tech“ universiteto ketvirto kurso studentės, kovo mėnesį pristačiusios skanių ir lengvai pagaminamų receptų dienoraštį socialiniame tinkle „Instagram“.

„Visuose mūsų receptuose įprastai garnyrų pozicijoje esantys produktai atlieka pagrindinį vaidmenį. Tai viena iš priežasčių, kodėl paskyrai suteikėme būtent tokį pavadinimą. Dažniausiai kavinėse bei restoranuose mūsų klausia: „Koks garnyras?“ O mes savo ruožtu klausiame: „O ką valgysite prie garnyro?“ Savo sekėjams jau parodėme, kad, pavyzdžiui, grikiai – tikrai nėra tik garnyras prie mėsos patiekalų. Jie puikiai gali virsti saldžiais desertiniais blynais ar sočiais pietumis. Taigi, į paprastus produktus pažvelgus kūrybiškai, galime valgyti sveikai, negaišdami laiko virtuvėje ir daug neišleisdami“, – savo idėją atskleidžia merginos.

Šiandien ,,Prie garnyro“ komanda kviečia išbandyti tuno ir granatų makaronus!

Tuno ir granatų makaronai
Tuno ir granatų makaronai
Organizatorių archyvas

Reikės: 

  • 200 g. makaronų 
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/3 cukinijos 
  • 4 pievagrybių
  • 40 g. fetos sūrio
  • 1 mažos skardinės tuno savose sultyse
  • Nedidelės saujelės granato sėklų
  • 1 v. šaukšto alyvuogių aliejaus 
  • Druskos, pipirų
  • Raudonėlio, baziliko (ar kitų mėgstamų prieskonių)

Gaminimo eiga: 

  1. Pilame makaronus į verdantį vandenį. Kol makaronai verda, ruošiame padažą: susmulkiname česnaką, supjaustome pievagrybius, cukiniją. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir viską pakepiname. 
  2. Išvirusius makaronus nukošiame ir pilame į keptuvę prie daržovių. Dedame tuną, fetos sūrį, barstome prieskonius ir viską išmaišome. Paruoštus makaronus gardiname granato sėklomis.
Mano išsaugoti straipsniai