JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
8 priežastys

8 priežastys, kodėl tuoj pat nustotum kramsnoti bulvių traškučius

Tikriausiai visos turime draugą ar draugę, kurie negali ramiai praeiti pro parduotuvėje esančius bulvių traškučių skyrius.

Jų akys krypsta link spalvotų lentynų, o rankos tiesia į didžiausią bulvių traškučių pakelį, kuriame… gausu grėsmės.

O jei ir tu pati dažnai užkandžiauji bulvių traškučiais, darai sau nepataisomą žalą!

8 priežastys, kodėl prieš valgant bulvių traškučius reikia susimąstyti:

  1. Traškučius dažnai valgant gali išsivystyti priklausomybė druskai. Tikriausiai girdėjai pasakymą, jog druska yra juodoji, o cukrus baltoji mirtis. Jis nėra iš piršto laužtas – tiek per didelis cukraus, tiek ir druskos kiekis organizme sukelia nepataisomą žalą. Jei dažnai mėgaujiesi traškučiais, tau gali išsivystyti druskos priklausomybė, todėl organizmas reikalaus vis daugiau ir daugiau šio maisto pagardo, kurį reikėtų vartoti saikingai.
  2. Traškučiuose gausu pačių nenaudingiausių medžiagų. Riebalai, konservantai, druska, cukrus – juose yra viskas, ką reikėtų vartoti su saiku. Jei dažnai mėgaujiesi šiais traškiais maisto produktais, rizikuoji nutukti. Mokslininkai išsiaiškino, kad dažnas mėgavimasis traškučiais lėtina medžiagų apykaitą, todėl sunku sukontroliuoti svorį.
  3. Tai – kancerogenų bomba. Kancerogenų galima rasti daugelyje kepinių, tačiau bulvių traškučiuose jų itin gausu. Šis elementas yra vienas pagrindinių vėžinių susirgimų priežasčių, todėl kuo daugiau jo vartosime, tuo didesnė tikimybė, ateityje sirgsime vėžiu.
  4. Traškučiai labai kenkia dantimis. Bulvių traškučiuose gausu įvairių skonio stipriklių, kuriuose esantys cheminiai junginiai labai kenkia dantų emaliui. Odontologai tikina, jog dažnai besimėgaujančių bulvių traškučiais žmonių dantys dažniau genda, atsiranda emalio nusidėvėjimas.
  5. Bulvių traškučiai gali sutrikdyti skrandžio veiklą. Kaip ir daugelis riebių patiekalų, bulvių traškučiai gali sulėtinti virškinimo procesą, todėl suvalgius traškučių gali būti jaučiamas sunkumas skrandyje, pilvumo pilve jausmas, retais atvejais pykinimas.
  6. Bulvių traškučiai sukelia nemalonų burnos kvapą. Traškučiuose gausu konservantų, o jie nėra geriausi burnos floros draugai, todėl užkandus šio kaloringo užkandžio dažnai iš burnos sklinda ne koks kvapas. Jei dažnai jais mėgaujasi, bent jau turėk mėtinių pastilių šalia.
  7. Dažnai mėgaujantis traškučiais rizikuojama per anksti pasenti. Dažnas bulvių traškučių valgymas skatina senėjimo procesus, mat traškučiuose esantys riebalai ir konservantai sendina odą.
  8. Bulvių traškučiai itin pavojingi merginoms bei moterims! Dėl bulvių traškučiuose esančio akrilamido, moterys bei merginos turi didesnę tikimybę susirgti gimdos kaklelio vėžiu ar kitomis ginekologinėmis problemomis. Be to, šis elementas skatina nevaisingumą.
Mano išsaugoti straipsniai