3 paprasti receptai, kuriais užkariausi vaikino širdį

Tiesa ar melas: „Kelias į vyro širdį eina per skrandį“? Jei turi vaikiną ir gamini nuostabius patiekalus, tikriausiai, gali pasakyti, kad kažkiek tiesos šitame posakyje yra. Bet nejaugi vien maisto pakanka užkariauti vaikino širdį? Kepsnys, bulvių košė, mišrainė – ir vaikinas tavo? Kam tuomet būtų reikalingos visos makiažo gudrybių pamokos? Flirtavimo patarimai? Tuo labiau, kad pasiruošusių pasipiršti vaikinų eilių prie virėjų kavinėse nesimatė.

O jei ir pati nesi gimusi būti žinoma kulinare, bet turi vaikiną – tuomet drąsiai gali teigti, kad tas posakis tik mitas! 

Tačiau vaikinai lieka vaikinais, kurie mėgsta sočiai ir skaniai pavalgyti. O juos nustebinti būtų juk smagu! Tad net jei tau keptuvė, puodai ir visi kiti virtuvės rakandai – ne draugai, ne problema! Yra daug receptų, kuriuos galėtų pagaminti bet kuri mergina, o dabar mes pristatysim kelis, su kuriais, -žingsnis po žingsnio, nukeliausi link išsvajotos (o gal jau ir iškovotos!) vaikino širdies:


Fotolia.com nuotrauka

Pirmas žingsnis: sausainiai

Reikės:

migdolų (pagal skonį, o kad būtų paprasčiau – tiesiog mažiausio pakelio parduotuvėje),
saldinto kondensuoto pieno (1 indelis),
saldžių krekerių (2,5 pakelio),
kokoso drožlių (50 gramų),
folijos

Darbo eiga:

1 diena. Riešutus suberti į nedidelį indą, užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti per naktį. Kondensuotą pieną taip pat įpilti į kitą indą, supilti kokoso drožles, pamaišyti ir taip pat palikti per naktį.

2 diena. Iš indelyio, kuriame buvo migdolai, išpilti vandenį, migdolų luobeles nulupti (lupasi greitai tarp pirštų). Nuluptus migdolus supilti į kondensuotą pieną. Krekerius supilti į didelį indą. Šiek tiek juos sutrupinti (puikiai tinka trintuvė bulvėms trinti), įpilti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti. Ant folijos sukrėsti norimą kiekį masės ir apdengę formuoti norimus sausainius: apvalius, širdutės formos ir panašiai. Dėti į šaldytuvą.

3 diena. Pavaišink! Puikiai tinka prie arbatos ar kaip desertas po sočių pietų. Jei planuojate iškylą – naminiai saldumynai gamtoje prie laužo – derinys, sužavėsiantis vaikiną! O gal tavo išrinktasis jau studentas ir grįžta tik savaitgaliais? Tuomet suruošk jam lauknešėlį ir patikėk, ragaudamas sausainius, bus tau iš visos širdies dėkingas! O jeigu nori sausainius padaryti dar įspūdingesnius – kiekvieną aprišk kaspinėliu.


Fotolia.com nuotrauka

Antras žingsnis: pyragas

Reikės:

paprastų meduolių (3 pakeliai),
jogurto (0,9 -1 l, gali būti su skoniu arba natūralus),
bananų (4 vnt),
kivių (3-5 vnt, arba galima vietoj kivių dar 1-2 bananus paimti)

Darbo eiga:

1 diena. Vaisius nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Meduolius perpjauti lygiagrečiai pagrindui. „Dėlioti“ pyragą: pirmas sluoksnis - meduoliai , po to aptepti jogurtu, išdėlioti bananus, vėl užpilti jogurtą, sudėti meduolius, aptepti jogurtu, išdėlioti kivius (arba vietoj jų bananus), vėl tepti jogurtą, po to meduolių ir vėl jogurto sluoksniai, išdėlioti bananus, aptepti jogurtu, išdėlioti meduolius ir vėl aptepti jogurtu. Žinoma, jeigu yra daugiau ar mažiau produktų, galima keisti sluoksnių skaičių. Ir paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą.

2 diena. Pavaišink! Šito pyrago minusas, kad jis neturi mums įprastos pyrago formos, jis – skystokas ir neišvaizdus, tačiau skonis  nugali viską! Tad pasikviesk vaikiną paminėti naujus mokslo metus saldžiai, o juk gera pradžia – pusė darbo!


Fotolia.com nuotrauka

Trečias žingsnis: blynai su cukinija

Reikės:

kiaušinių (3 vnt),
vandens (apie pusę stiklinės),
miltų,
cukinijos ,
žiupsnelio druskos,
grietinės,
medaus.

Darbo eiga:

Cukinijos odą nuskusti, perpjauti į kelias dalis (kaip patogiau), išimti minkštimą ir sutarkuoti. Dideliame inde įmušti kiaušinius, įpilti vandenį, įberti druską ir išplakti. Po to įberti miltų tiek, kad išmaišius košė būtų tiršta (nereikia baimintis, kad bus per tiršta ar per skysta, nes vėliau, tikriausiai, vėl reikės įberti miltus). Į gautą košę sudėti sutarkuotą cukiniją ir gerai išmaišyti. Jeigu košė per skysta (atrodo, kad sutarkuota cukinija plūduriuoja), po truputį berti miltus ir šakute išmaišyti, kol taps tirštesnė (nesvarbu kokio lygio „tirštumą“ pasirinksi – blynai vis vien iškeps). Tada mažus blynus kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol apskrus iš abiejų pusių, o iškeptus patiekti su grietine ir aplietus medumi. Beje, blyno vidus gali atrodyti neiškepęs, skystas, bet tai tik - sutarkuotos cukinijos.

Pavaišink! Šį kartą gali mėginti gaminti savo ar vaikino namuose ir pavaišinti visą šeimą (turėtų išeiti 5 porcijos), o kad būtų smagiau – gaminkite kartu! Be to, juk vaikinas niekaip negalės peikti patiekalo, kurį ir jis padėjo gaminti – tad naudokis proga ir pabandyk!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis