Neeilinę mokyklą įkūrę kauniečiai: į linksmybes žvelgia kitu kampu (FOTO)

Trys skirtingų specialybių studentai, besimokantys vadybos, ekonomikos, verslo administravimo paslapčių, vos tik pabaigę antrą studijų kursą, susivienijo ir Kaune prieš 2015 metų vasarą įkūrė tai, ko iki šiol nėra buvę – „DJ & Bartender School“. Tai mokykla, kurioje kiekvienas gali tapti profesionaliu didžėjumi arba barmenu.

Neeilinė mokykla

Broliai dvyniai – Nerijus ir Marius Makutėnai bei Domas Jezepčikas dabar yra trečiakursiai ir sėkmingai studijose gautas teorines žinias taiko praktikoje. Vaikinai pasakoja, jog idėja įkurti mokyklą kilo tiesiog besėdint bare ir užvirus diskusijai apie darbą bei nuosavą verslą. Vaikinai sako: „Tiesiog diskutavom, dalinomės patirtimi, mintimis ir supratom, kad mūsų požiūris į verslą yra panašus. Visi galvojome, kad būtų įdomu sukurti ką nors naujo ir tą patį vakarą sutarėm, kad dirbsime kartu.“ Ne veltui sakoma, kad geriausios mintys kyla netikėtai.

Vaikinai jautėsi galintys savo patirtimi papildyti vienas kitą ir tokiu būdu idėją sėkmingai paversti verslu. Paklausti, kodėl būtent didžėjų ir barmenų mokyklą nusprendė kurti, vaikinai sako: „Jautėmės šioje srityje žinantys daug. Be to, didžėjai ir barmenai yra pagrindiniai naktinio gyvenimo žmonės, kurie diktuoja naktinę kultūrą.“ Tiesa, mokyklų, kurios moko valdyti didžėjaus pultą, yra įsikūrusių jau seniai. Tokią mokyklą broliai patys pradėjo lankyti būdami 15 metų ir ją lankė 3 metus bei dalyvaudavo įvairiuose didžėjų moksleivių konkursuose. Tačiau naktinį gyvenimą valdo ne tik didžėjai, bet ir barmenai, todėl vaikinai nusprendė įkurti būtent tokią mokyklą, kuri ruošia ir didžėjus, ir barmenus. Broliai pasakoja: „Laikui bėgant, besimokant ir tobulėjant pas mus atsirado pažintys, suvokimas, kaip sukasi visas naktinio gyvenimo mechanizmas, tačiau verslas mums atrodė sudėtingas dalykas, nes neturėjome jokios patirties versle. Šią žinių spragą galėjo užpildyti Domas, kuris turi patirties lentpjūvės ir automobilių plovyklos versluose. Įvairios patirtys ir žinios leido įkurti šią mokyklą.“

Pirmas blynas

Vaikinai pasakoja: „Idėją realizuoti pradėjom nuo logotipo ir „Facebook“ puslapio sukūrimo. Po šių pirmų darbų žinojom, kad trauktis nebeturim kur. Šis supratimas nuolat skatino žengti į priekį ir atlikti tolimesnius darbus. Pirmoji surinkta grupė parodė rezultatus, kas pavyko, o ką dar reikia tobulinti. Pirmoji grupė buvo nedidelė, ją sudarė 3 būsimi barmenai ir 3 didžėjai. Pirmas blynas neprisvilo ir sekasi vis geriau.“

Programas kuria atsižvelgdami į tai, ko reikia darbdaviams

„Sudarinėjant didžėjų programą rėmėmės savo patirtimi, o kurdami barmenų kursų programą konsultavomės su ilgamečiais šios profesijos atstovais. Natūralu, kad barmenai ar didžėjai ne vienerius metus dirbantys savo sferose, žino svarbiausius dalykus, reikalingus norint atlikti darbus teisingai. Su barmenų kursų programa sekėsi šiek tiek sunkiau, ji buvo koreguojama kelis kartus, kaskart žmonių grupei baigus mokymus. Taip pat, buvo atsižvelgiama ir į darbdavių norus ir pasiūlymus. Ir šiuo metu tenka daug bendrauti su įvairiais darbdaviais, su restoranų, klubų, barų vadovais, profesionaliais barmenais, kurie mums padeda išreikšdami savo nuomonę apie kursų programą. Kiekvieną jų pastabą ar pagyrimus mes labai vertiname, nes siekiame aukščiausios kokybės.“

Aptarnavimo lygį kelti reikia

Kaip ir, ko gero, visus naujus dalykus visuomenėje vieni peikia, kiti giria, taip ir šią vaikinių idėją vieni priėmė palankiai, kiti tai vertino skeptiškai. „Palaikymą jaučiam iš žmonių, klientų, jie tai vertina ir jiems atrodo tai reikalinga ir naudinga. Džiaugiasi ir barų vadovai, pradedam su jais bendradarbiauti. Mažesnis palaikymas jaučiamas iš jau dirbančių barmenų, kai kurie jų vertina mus skeptiškai. Nors visų (ir mūsų, ir barmenų, ir barų vadovų) nuomonė sutampa, jog kelti aptarnavimo lygį Kaune reikia, bet, deja, ne visi prie to nori prisidėti. Yra kritikavimas, nuvertinimas, bet tai yra neišvengiama, todėl „į galvą“ to neimam (šypsosi).“

Paklausti, ar rezultatai pateisino lūkesčius, vaikinai pasakoja: „Rezultatus sunku vertinti, jų visada norisi geresnių ir geresnių, bet susidomėjimas visada buvo jaučiamas ir jis yra. Visada būna labai įdomu, kiek žmonių susirinks naujoje grupėje, kiek turėsime naujų būsimų barmenų. Jaučiam jaudulį, labai dėl jų stengiamės, rūpinamės jais, bet tai yra normalu. Jeigu nebūtų visų šitų emocijų, tuomet jau būtų kažkas negerai.“ Vaikinai planuoja neapsiriboti tik Kaunu ir sako: „Norime išsiplėsti ir į kitus miestus, artimiausia stotelė – Vilnius.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis