Pirmasis jautrus N. Jagelavičienės interviu po dukros netekties: prabilo apie Agnės aistrą ir suteiktas pamokas

Visas Lietuvos pramogų pasaulis dar ne taip seniai išgyveno itin skaudžią stilistės bei nuomonės formuotojos Agnės Jagelavičiūtės netektį. Ši gili žaizda niekuomet neužgis ir jos mamos Nijolės Jagelavičienės širdyje. Tačiau žinoma moteris stengiasi nepasiduoti ir savo dukrą bei laiką su ja prisimena itin šviesiai. Prisiminimais ji pasidalins ir šį šeštadienį, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Visi Agnę pažinoję žmonės drąsiai galėtų patvirtinti, kad maistas ir kulinarija buvo neatsiejama žinomos stilistės gyvenimo dalis. Tapusi kulinarinės pokalbių laidos viešnia, N. Jagelavičienė laidos vedėjai Ilonai Juciūtei atskleis, kad ir ji pati teisingų įpročių šioje sferoje nuolat mokėsi iš savo dukros.


Kaip teigs pašnekovė, dukros patarimai ne tik būdavo taiklūs, bet ir visuomet pasiteisindavo. „Mane dukra Agnė visuomet mokė teisingų įpročių. Jei išvykdavome kažkur pailsėti, pirma taisyklė būdavo neužkandžiauti. Pusryčiai, pietūs, vakarienė – ir viskas. Paatostogavus kartu 7 ar 11 dienų, pastebėdavau, kad nukrisdavo 3 ar 4 kilogramai. Ko gero, užkandžiavimas yra visai nereikalingas“, – pasakos moteris.


Kalbėdama apie dukrą, žinoma moteris prisimins ir pirmuosius Agnės žingsnius virtuvėje. Pasirodo, kad savo meilę maistui, kuri tapo neatsiejama jos gyvenimo dalimi, Agnė perėmė iš Nijolės.



Agnė Jagelavičiūtė
Agnė Jagelavičiūtė
DELFI / Tomas Vinickas



„Agnė gaminti maistą išmoko iš mamos. Viską prisimenu kaip šiandien. Kai Agnė buvo trejų metų, ji, žinoma, virtuvės spintelės nepasiekdavo, todėl aš jai pastatydavau kėdę. Ji ant jos atsistodavo, pasiimdavo šaukštą ir sakydavo, kad gamins. Tuomet pradėdavo maišyti miltus su vandeniu – gaminami blynai likdavo ant lubų, spintelių ir žemės. Tačiau aš leidau Agnei maistą gaminti jau nuo mažų dienų. Tai jai labai patikdavo, tad ji maistą gamino ir vėlesniame amžiuje. Kadangi ji labai mėgo skaityti, su laiku jos maisto gamybos žinios didėjo, plėtėsi akiratis. Galiausiai viskas išsirutuliojo į tai, kad maistas tapo ne tik gamybos procesu, bet ir gyvenimo būdu. Tai buvo jos filosofija. Manau, kad tokią filosofiją perėmė labai daug žmonių, nes ji buvo labai paveiki“, – prisiminimais dalinsis Nijolė.


Anot moters, Agnės sugebėjimai virtuvėje buvo nepakartojami. Maisto gamybą ji mylėjo taip stipriai, kad lėkštėje sugebėdavo sukurti tikrus meno šedevrus.


„Agnė iš pačių paprasčiausių produktų sugebėdavo lėkštėje sukurti tarytum pramoginį šokį. Patiekalas tapdavo nepakartojamu paveikslu. Ji net paprastą morką, avokadą ar kažkokią petražolę sugebėdavo sudėlioti lėkštėje estetiškai. Kai lėkštėje maistas atrodo gražiai, tuomet jį norisi valgyti. Bet kokį maistą ji visuomet ruošdavo su didele meile. O kai jos ruoštą maistą suvalgydavai, ta meilė tavyje pasilikdavo. Maistas ir meilė yra gyvenimo prasmė“, – jautriai pasakos N. Jagelavičienė.


Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Nijole, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš išskirtinio skonio armėnišką patiekalą – Dolmą. Juo pavaišins ir ryto viešnią.


Kokius dukros Agnės gamintus patiekalus N. Jagelavičienė įsiminė labiausiai? Kaip žinoma moteris prisimena savo ir Agnės kartu praleistą laiką? Ką namuose dažniausiai gamina Nijolė? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau netrukus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis