Mėsos nevalganti Milita Daikerytė: „Mėsą pakeičiu į kitus produktus, kurie turi lygiai tiek pat maistingumo“

Nors Lietuvoje ji išgarsėjo kaip balsinga dainininkė, 20-metę Militą Daikerytę daugelis dabar pažįsta kaip verslininkę, grožio salono vadovę ir vizažo meistrę. Grožio srityje, panašu, sukasi visos Daikerių šeimos moterys – Militos sesuo Silvija, baigusi verslo mokslus, pasirinko profesionalios plaukų stilistės kelią.

Nors Lietuvoje ji išgarsėjo kaip balsinga dainininkė, 20-metę Militą Daikerytę daugelis dabar pažįsta kaip verslininkę, grožio salono vadovę ir vizažo meistrę. Grožio srityje, panašu, sukasi visos Daikerių šeimos moterys – Militos sesuo Silvija, baigusi verslo mokslus, pasirinko profesionalios plaukų stilistės kelią.

Kartu apsilankiusios kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ seserys pasakos ne tik apie tarpusavio ryšį, nuo mažens išugdytą verslumą, bet ir apie valgymo įpročius.

Nors virtuvėje ir virs kova, seserys tvirtins – tarp jųdviejų jokios konkurencijos nėra. Atvirkščiai – merginas sieja nepaaiškinamai stiprus ryšys. „Mes niekada nekovojame – tarp sesių kova nevyksta. Turbūt geresnės sesers šiame pasaulyje negalėčiau įsivaizduoti. Mūsų seseriškas ryšys yra be galo stiprus ir dėl to esu labai laiminga“, – šiltų jausmų Militai neslėps Silvija.

Jau šį šeštadienio rytą su televizijos žiūrovais sveikinsis laidoje sudalyvauti nusprendusios Milita ir Silvija Daikerytės. Šį kartą merginos gamins itin išrankiam svečiui – mylimam tėčiui Artūrui.

Milita Daikerytė
Milita Daikerytė
DELFI / Domantas Pipas

Nors Militai vos 20 metų, ji sėkmingai vadovauja grožio salonui, kuriame dažnai apsilanko ne viena žymi Lietuvos moteris. Tačiau mergina bus atvira – sėkmė versle jai nebuvo padėta ant lėkštutės. „Manau, kad tai tikrai didelis tėvų įnašas. Jie mums nuo mažų dienų rodė tokį pavyzdį – net dienpinigius mums reikėjo užsidirbti“, – pasakos Militos sesuo Silvija.

Atvirai besišnekučiuojant užgims tikri šedevrai: Silvija su šefe Ilona Juciūte-Čibirkiene gamins brandintos jautienos kepsnį su kuskuso salotomis, o Milita, padedama grilių meistro Vaidoto Rutkausko, ruoš grilyje keptą jautienos kepsnį su karamelizuotais burokėliais.

Tiesa, pati Milita atskleis mėsos visai nevalganti. „Neturiu kažkokių ypatingų nusistatymų ir nesu prieš mėsą. Tiesiog jos nevartoju, nes jaučiuosi geriau, mėsą pakeičiu į kitus produktus, kurie turi lygiai tiek pat maistingumo, reikalingų medžiagų“, – tikins Milita.

Merginoms teks nelengva užduotis – nustebinti savo kulinarijai neabejingą tėtį Artūrą, kurio verdiktas nulems kulinarinės kovos laimėtoją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis