Kaip išsidžiovinti plaukus, kad atrodytum tarsi iš kirpyklos

Kai kirpėja išdžiovina plaukus, jie būna švelnūs, paklusnūs ir purūs. Kitą rytą, kad ir kaip stengtumeisi, rezultatas nevykęs – į visas puses išsidraikę plaukai. Naujo kirpimo nė ženklo. Plaukai ir vėl bus nuostabūs, jei juos džiovinsi kaip profesionalė.

Tau reikės: didelio apvalaus šepečio, arganų aliejaus, apimties suteikiančių putų, džiovintuvo su plonėjančiu antgaliu ir plaukų segtukų.

Drėgnus plaukus sutepk apimties suteikiančiomis putomis. Tarp delnų ištrink kelis lašus arganų aliejaus ir patepk plaukų galiukus. Jei plaukai ilgi, aliejumi drąsiai tepk nuo smakro iki pat galų.

Palenk galvą žemyn ir vėsiu džiovintuvo oru išdžiovink plaukus apie 80 proc. Kitaip tariant, jie turi likti drėgni, bet ne šlapi. Jei nori apimties, džiovink tik palenkusi galvą.

Susek plaukus viršugalvyje. Palik tik kelias sruogas palei kaklą. Jas iššukuok ir vyniok didelio apvalaus šepečio žemyn. Jei nenori garbanų, užvyniok tik plaukų galus. Plaukus įtepk ir laikyk kiek pakeltus. Jei laikysi nuleidusi, plaukai praras apimtį. Kita ranka imk džiovintuvą ir pradėk džiovinti nuo šaknų. Išdžiuvus šaknims, džiovintuvą vesk link galų. Svarbiausia, antgalį ir šilto oro srovę laikyk pakreiptą ne stačiai į plaukus, bet kiek pasvirusiai – nuo šaknų link galų. Taip išdžiovinti plaukai atrodys glotnesni.

Tokiu pat principu džiovink plaukus sluoksniais aplink galvą. Pirmas sluoksnis jau buvo palei kaklą, ties ausies apačia. Antrą plaukų sluoksnį skirk ties ausies viršumi, o trečią, ties kaktos kraštais. Kad būtų lengviau džiovinti ir drėgni plaukai nesugadintų jau atlikto darbo, iš susegtos plaukų kupetos atskirk tik po vieną džiovinamą sruogą.

Kai liks tik viršugalvio plaukai, keisk šukavimo ir šepečio laikymo kryptį. Sruogas šukuok atgal, o šepetys turi būti lygiagretus tavo kaktai. Pradėk nuo sruogos ties pakaušiu ir artėk link kaktos. Viršugalvio plaukus džiovink ištempusi į viršų. Taip suteiksi dar daugiau purumo ir apimties.

Plaukus perskirk tik pačiame gale, jau baigusi džiovinti. Jei juos perskirsi džiovindama, jie atrodys ne tokie purūs ir bus mažesnės apimties.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis