10 įdomių faktų apie jaunąją krepšinio žvaigždę Justę Jocytę

Būdama vos 16 metų Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė buvo išrinkta Europos merginų U18 čempionato naudingiausia žaidėja.  Aukso medaliu pasidabinusi Lietuvos merginų rinktinės lyderė viso turnyro metu fiksavo įspūdingą statistiką. O ką mes žinome apie šią krepšinio žvaigždę, apie kurią šiandien kalba ne tik Lietuva, bet ir visas pasaulis?

Pateikiame dešimt įdomių faktų apie J. Jocytę


1. J. Jocytė gimė 2005 m. lapkričio 19 d. Merginai yra 16 metų. Pagal Zodiaką ji yra Skorpionas.


2. J. Jocytės ūgis - 188 cm.


3. J. Jocytė gimė Vašingtone, JAV. Kai šeima grįžo į Palangą, krepšinio treniruotes ji pradėjo lankyti Palangoje, pirmoji jos krepšinio trenerė buvo Daiva Mažionienė. Po dvejų metų šeima persikėlė į Klaipėdą ir J. Jocytė pradėjo treniruotis pas trenerę Ramunę Kumpienę.


4. Jos tėvas Alvydas Jocys krepšinį žaidė studijų metais Nebraskos koledže, JAV. Kai šeima grįžo į Palangą, jos tėvas toliau žaidė mėgėjų lygoje. Jos dėdė iš tėvo pusės profesionaliai žaidė krepšinį krepšinio komandoje KK Olimpas.








5. Būdama 13 metų J. Jocytė jau žaidė Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinėje ir svariai prisidėjo prie komandos iškovotų sidarbo medalių. Tais pačiais metais krepšininkė debiutavo Lietuvos moterų krepšinio lygoje, Klaipėdos „Neptūno” komandoje ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinėje.


6. 2019 m. spalio 11 d. Jocytė solidžiai debiutavo Lietuvos moterų krepšinio lygoje – pelnė 21 tašką, atkovojo 5 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atvedė savo komandą „Neptūnas Klaipėda“ į pergalę 81:59 prieš komandą „Kibirkštis“.


7. 2019 m. lapkričio 14 d. per „EuroBasket Women 2019“ atrankos rungtynes ​​Kėdainiuose J. Jocytė pelnė 4 taškus, atkovojo 1 kamuolį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, padėdama savo rinktinei nugalėti Albanijos moterų krepšinio rinktinei taškais 108:43.






8. 2019 metais krepšininkė pasirašė sutartį su Tony Parkerio krepšinio akademija, tais pačiais metais pradėjo žaisti Vilerbano „ASVEL” komandoje. J. Jocytė tapo jauniausia debiutavusia žaidėja Prancūzijos moterų krepšinio lygoje bei moterų „Eurolygoje”.


9. J. Jocytė neseniai viename interviu paaiškino, ką reiškė po internetą moterų krepšinio komandos nuotrauka, kurioje komandos narės pozuoja tarsi miegančios. „Supratai, kad laimėjai, dabar jau viskas, gali eiti miegoti”, - pasakojo J. Jocytė.


10. J. Jocytė vis labiau populiarėja „Instagram” platformoje - šiandien ji turi ten 22.9 tūkst. sekėjų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis