10 populiariausių plaukelių šalinimo būdų: kurį pasirinkti?

Plūstelėję karščiai privertė iš spintos išsitraukti sijoną ir šortukus? Tuomet neabejojame, kad suki galvą, kaip kuo veiksmingiau pašalinti nepageidaujamus plaukelius.

Yra nemažai būdų, kaip atsisveikinti su kūno bei veido plaukeliais, todėl kiekviena iš mūsų galime pasirinkti tinkamiausią pagal savo poreikius, odos tipą bei finansus. Pateikiame 10 populiariausių plaukelių šalinimo būdų, kurie pagelbės norint trumpesniam ar ilgesniam laikui atsisveikinti su nereikalingais plaukeliais.


Skutimas


Pats populiariausias plaukelių šalinimo būdas - paprasčiausias skutimas. Tereikia įsigyti geros kokybės peiliuką ir gali puikuotis lygiomis kojomis. Tiesa, neilgam. Norėdama pasiekti kuo geresnį rezultatą, bent 5 minutes kojas pamirkyk vandenyje. Taip oda ir plaukeliai suminkštės ir bus lengviau juos pašalinti nuo odos. Niekada neskusk sausų kojų, nes taip pažeisi apsauginį odos sluoksnį ir tai gali sukelti rimtą alergiją. Geriausia naudoti specialią skutimosi želę, kurios tiršta konsistencija apsaugos odą nuo išsausėjimų bei užtikrins glotniausią efektą. Investuok į skustuvus, rinkis su kuo daugiau ašmenų bei papildomomis drėkinančiomis juostelėmis. Skutimas geriausiai tinka greitai šalinti plaukelius nuo kojų ir pažastų.



Skutimas
Skutimas
Shutterstock nuotr.



Plaukelių šalinimas pincetu


Su pincetu teks išrauti kiekvieną plaukelį, todėl vargu, ar ryšiesi taip pašalinti, pavyzdžiui, kojų plaukus. Vis dėlto šis variantas idealus tuomet, kai būtinas kruopštumas šalinant plaukus nuo veido. Nors naudojantis pincetu plaukų šalinimas visam laikui nėra įmanomas, kartais rezultatai išsilaiko visą mėnesį. Į šią procedūrą iš dalies panašus ir plaukelių šalinimas siūlu – tai labai paprastas, tačiau efektyvus metodas, kurį taip pat labiausiai patartina naudoti veido plaukeliams.



Plaukelių šalinimas pincetu
Plaukelių šalinimas pincetu
Shutterstock nuotr.



Keratoreguliatoriai


Efektyvus būdas susitvarkyti su įaugančiais plaukeliais - vadinamieji keratoreguliatoriai. Tai dermataloginės odos priežiūros priemonės: įvairūs kremai ar putos, kurių galite įsigyti daugelyje vaistinių. Keratoreguliatorius veikia antibakteriškai, mažina sudirgimą ir paraudimą, drėkina, ramina odą. Jų sudėtyje esantis amonio laktatas suminkština odą, pašalina negyvas odos ląsteles ir taip plaukeliui tampa lengviau „prasikalti“. Paprasta ir saugu naudoti namų sąlygomis. Tiesa, šis plaukelių šalinimo būdas nėra suteikiantis tokį ilgalaikį poveikį, kaip pavyzdžiui, procedūros su vašku.



Keratoreguliatoriai
Keratoreguliatoriai
Shutterstock nuotr.



Vaškas


Viena iš gana efektyvių kūno plaukelių šalinimo priemonių yra vaškas. Galima naudoti tiek vaško juosteles, tiek depiliacinį vašką. Pradedančiosioms patariama naudoti šalto vaško juosteles, taip išvengiama dėmių ant drabužių ar nudegintos odos. Jeigu niekuomet nenaudojai vaško juostelių, geriausia pradėti nuo kojų. Ant sausos blauzdos klijuok juostelę, tolygiai ją prispausk delnu ir staigiu judesiu nuplėšk prieš plauko augimo kryptį. Jeigu liko neišrautų plaukelių, gali juos pašalinti nauja juostele ar tiesiog kosmetiniu pincetu. Po depiliacijos neužmiršk odos patepti specialiu aliejumi ir atmink, kad geriausia ją atlikti vakare, nes oda kurį laiką bus paraudusi ir jos nepatarina dirginti prausikliais ar kosmetika.



Vaškas
Vaškas
Shutterstock nuotr.



Depiliacija cukrumu


Depiliacija cukrumi - labai panašios specifikos kaip plaukelių depiliaciją vašku, nes depiliuojant cukrumi plaukeliai neįauga į odą, procedūra mažiau skausminga. Depiliacijai naudojama tiršta masė iš pakaitinto ir ištirpinto cukraus. Nors sparčiai populiarėja ir depiliacija namuose cukrumi, visgi rekomenduojame išbandyti depiliaciją Vilniuje ar Kaune, grožio salone – tikrai nenusivilsite.



Depiliacija cukrumu
Depiliacija cukrumu
Shutterstock nuotr.



Epiliatoriai


Su epiliatoriumi pašalinus nepageidaujamus plaukelius, jie neatauga kelias savaites, o ilgainiui atauga vis plonesni plaukeliai. Pats epiliatorius - tai daugybę mažų pincetų turintis prietaisas, kuriuo braukiant per odą šalinami plaukeliai. Plaukelių šalinimas epiliatoriumi - ganėtinai skausminga procedūra, tačiau jos efektas išlieka keletą savaičių. Jeigu nusprendei išbandyti šią procedūrą kojų plaukeliams, kojas prieš tai gali pamirkyti, nes kai kurioms merginoms tai sumažina procedūros skausmą. Tiesa, prieš pradedant šalinti plaukelius epiliatoriumi, teks juos šiek tiek „paauginti“, nes jie turi būti bent 3 mm ilgio. Idealiausia epiliatoriumi šalinti plaukus nuo pažastų: jie neataugs kelias savaites ir nebeliks matomų plaukelių šaknų. Tai pat ilgainiui plaukeliai ataugs vis silpnesni.



Epiliatoriai
Epiliatoriai
Shutterstock nuotr.



Elektroepiliacija


Nors ši plaukelių šalinimo procedūra yra gana populiari užsienyje, Lietuvoje ši procedūra yra gana brangi ir nėra tokia populiari, kaip, pavyzdžiui, plaukelių šalinimas lazeriu. Šios procedūros metu badant plona adatėle į plauko folikulą leidžiama elektros srovė, kuri naikina plauko šaknį ir neleidžia iš naujo jam augti. Nors daugelis kosmetologinių kabinetų savininkų, reklamuodami savo paslaugas, tvirtina, jog po šios procedūros plaukai nebeatauga, tačiau daugelis išbandžiusių šią procedūrą gali patvirtinti, kad po maždaug 12 mėnesių dažniausiai šią procedūrą tenka pakartoti.



Elektroepiliacija
Elektroepiliacija
Shutterstock nuotr.



Fotoepiliacija


Fotoepiliacija – kosmetinis plaukų šalinimas ir gana dažnas pasirinkimas daugelio moterų, norinčių atsikratyti nepageidaujamų plaukelių. Nereikalingi plaukai nuo įvairių vietų pašalinami šviesos impulsu koaguliuojant plaukų folikulus. Spindulių bangos ilgis, artimas infraraudoniesiems, užtikrina gilų prasiskverbimą į audinius. Didelio intensyvumo šviesa, praėjusi pro paviršinius odos sluoksnius, sunaikina plaukų folikulus. Procedūra nėra skausminga, o plaukeliai pakankamai ilgai neatauga - tai gali trukti iki dvylikos mėnesių.



Fotoepiliacija
Fotoepiliacija
Shutterstock nuotr.



Lazerinė depiliacija


Lazerinės depiliacija - neabejotinai inovatyviausias ir vis labiau populiarėjantis plaukelių šalinimo būdas. Lazerinės depiliacijos metu lazerio šviesa virsta energija, kuri naikina plaukelio folikulą. Skausmas tuo momentu juntamas. minimalus, nes lazeris prieš kiekvieną šviesos impulsą odą padengia vėsinančia freono dulksna, todėl procedūros metu juntamas tik minimalus dilgčiojimas. Dažniausiai, norint visiškai atsikratyti nepageidaujamų plaukelių, prireikia nuo 4 iki 8 procedūrų. Jų skaičius priklauso ne tik nuo plauko augimo ciklo, bet ir nuo jų storio, plauko ir odos spalvos. Šviesią odą ir tamsius plaukus turinčioms užtenka mažiau procedūrų, šviesių plaukelių savininkėms tenka jų atlikti daugiau.



Depiliacija lazeriu
Depiliacija lazeriu
Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis