Specialistė pataria, kaip turėti gražią odą, neišleidžiant daugybės pinigų brangiems kremams

Per didelis kosmetikos produktų kiekis odai ne visada padės ir, tikėtina, gali sudirginti, alergizuoti odą bei skatinti bėrimus. Lietuviško dermatokosmetikos prekės ženklo „ODA“ įkūrėja r odos priežiūros ekspertė Irena Jokšienė pasakoja, kokios esminės priemonės turėtų atsidurti kosmetikos krepšelyje, ir teigia, kad efektyvioje odos priežiūros rutinoje turėtų būti geras prausiklis, veikliosiomis medžiagomis praturtintas kremas bei apsauginė priemonė nuo saulės.

Platus odos priežiūros produktų asortimentas ir noras pasiekti kuo efektyviausių rezultatų per trumpą laiką neretai paskatina naudoti daug ir įvairių kosmetikos produktų. Vis dėlto, anot dermatologų, pernelyg didelis odos priežiūros priemonių kiekis ne tik nepadės pasiekti staigių rezultatų, bet gali net pabloginti odos būklę: ji gali sudirgti, išsausėti, gali atsirasti nepageidaujamų bėrimų ar net alerginių reakcijų.


Irena Jokšienė teigia, jog sveikai odai užtenka vos keleto, bet kokybiškų produktų ir derėtų vadovautis taisykle „geriau mažiau negu per daug“.


„Kosmetikos produktų rinkoje gausu įvairiausių produktų, deja, dalies jų tikslas ne padėti odai, o sugundyti pirkėją įsigyti produktą. Odos priežiūrai reikalingiausi tie produktai, kurie odą apsaugo, stimuliuoja, skatina atsinaujinimo procesus, pavyzdžiui, elastino ir kolageno sintezę, riebalinių liaukų aktyvumą ir padeda geresniam veikliųjų medžiagų įsisavinimui“, – pasakojo I. Jokšienė.


Valyti, maitinti, apsaugoti minimali, bet veiksminga odos priežiūros rutina


Daugiau nei 20 metų su odos priežiūra dirbančios ekspertės teigimu, jei oda nėra probleminė, užtenka 3 pagrindinių žingsnių: tinkamai ją nuvalyti, pamaitinti ar drėkinti kremu ir, dienos metu, specialia priemone apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Jei naudojamos priemonės, kurių sudėtyje yra aktyvieji ingredientai, jas reikėtų tepti vakarais, nes miego metu sulėtėja organizmo medžiagų apykaita, produktas veikia lėčiau, tačiau per ilgesnį laiko tarpą, todėl yra mažesnė tikimybė išprovokuoti šalutinę reakciją.


„Minimalaus, bet efektyvaus kosmetikos krepšelio herojai – ne tik nešvarumus pašalinantis, bet ir odą stimuliuojantis, poras atveriantis, drėkinantis prausiklis, veido kremas, parinktas pagal individualius poreikius ir praturtintas veikliosiomis medžiagomis, bei apsauga nuo neigiamo aplinkos poveikio – intensyvių saulės spindulių, šalčio, stipraus šalto vėjo, didelio atmosferos užterštumo, – teigė ekspertė. – Individualias priemones odai galima pasirinkti kartu su kosmetologu, savarankiškai išnagrinėjus produkto sudėtį arba pasirenkant patikimą, patyrusį kosmetikos produktų gamintoją.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis