Naujovė: menstruacinės kelnaitės, užtikrinančios saugumą ir komfortą

Monikos vaikinas Martynas, įsikrausčius gyventi kartu, ilgai negalėjo suprasti, kaip mergina „tvarkosi“ su menstruacijomis – jokių įklotų, paketų dėžučių, jokių šiukšlių. Rytais – visada baltos paklodės, o komodos „slaptajame“ stalčiuje – vien tik elegantiškas apatinis trikotažas. Ir jokių panikos priepuolių, kuriuos „tuo metu“ išgyvendavo ankstesnės merginos.

Tiesa ta, kad elegantiškos juodos kelnaitės, kurias Monika dėvėdavo „tomis“ dienomis, turi paslaptį – tai specialiai menstruacijoms skirtos kelnaitės, kurios sugeria išskyras ir užtikrina, kad daugiau jokių ups... pratekėjimų – nei dieną, nei naktį. Iš pirmo žvilgsnio menstruacinės kelnaitės visiškai nesiskiria nuo įprastinių, todėl dėl jų iš proto kraustosi jaunos merginos visame pasaulyje.


Dar negirdėjai apie tokias?


Mūsų karta – Gretos Thunberg – karta vis stipriau rūpinasi aplinkosauga. Kai pamatai, koks kalnas šiukšlių – įklotų, paketų, plastiko pakuočių – lieka po vieno menstruacijų ciklo ir nesuyra metų metus, supranti, kad kažką turi keisti. O kai pagalvoji apie moteris visame pasaulyje, kiekvieną mėnesį...


Rūpestis mūsų planeta yra pirminis postūmis, kodėl taip populiarėja menstruacinės kelnaitės. Tai daugkartinio naudojimo priemonė, kuri tarnauja ne vienerius metus. Prižiūrėti jas gana paprasta: pirma, šaltu vandeniu nuskalauti kraują; antra, išplauti rankomis šiltu vandeniu su muilu arba išskalbti skalbyklėje su panašiais gaminiais; trečia, palikti sau ramiai išdžiūti.



Menstruacinės kelnaitės
Menstruacinės kelnaitės
Organizatorių archyvas



Menstruacinė taurelė, nešiojama kartu su menstruacinėmis kelnaitėmis, yra draugiškiausias aplinkai menstruacijų derinys, 100 proc. užtikrinantis, kad nebus jokių pratekėjimų. Tai mergaitiška Monikos paslaptis.


O ar žinai, kad Lietuvoje kuriamos menstruacinės kelnaitės, kurios yra – tikriausiai vienintelės tokios pasaulyje? Mes irgi iš pradžių buvome skeptiški ir nepatikėjome. Bet Vilmantė Markevičienė, „Gentle Day“ higienos prekių kūrėja, turi oficialų išradimo patentą, kuris jos sumanymą gina visame pasaulyje. Ir joks kitas gamintojas negali daryti taip pat.



Vilmantė Markevičienė
Vilmantė Markevičienė
Organizatorių archyvas



Ta idėja – tai „dvigubas“ (iš dviejų medžiagos sluoksnių) siuvamas kelnaičių klynelis. Pagrindinė jo funkcija, pasak Vilmantės, - saugumas: pirmasis sluoksnis „paslepia“ paketo „sparnelius“, o antrasis juos apgaubia, taip užtikrinant, kad nebus jokio pratekėjimo.


Menstruacines kelnaites galima nešioti vienas, be jokių kitų apsaugos priemonių – jos sugeria skysčio tiek, kiek du tamponai – bet tai nėra labai patogu, nes tada, ypač kraujuojant gausiau, gali tekti per dieną pasikeisti kelias kelnaites. Visgi jos nepralenkiamos „laukiant“ menstruacijų, kai tavo kalendoriukas „sako“, kad jos gali tuoj tuoj prasidėti, ir menstruacijų pabaigoje, kai kraujas tepa labai nežymiai.


Intensyvaus kraujavimo dienomis Vilmantė Markevičienė pataria dėvėti kelnaites kaip papildomą garantinę priemonė kartu su tamponu arba menstruacine taurele. Kitas kelias – tiesiog įsiklijuoti paketą.


Taip naujausios tekstilės technologijos, pagal kurias siuvamos kelnaitės, išlaisvina merginas ir leidžia ir „tomis dienomis“ džiaugtis įprastu gyvenimu ritmu. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis