Apie injekcijas veidui mąstoma jau nuo 21-erių: kada iš tiesų verta susimąstyti apie raukšlių naikinimą?

Raukšlės „jaunėja“ ir pirmosios pasirodo sulaukus vos 20-ties, tačiau pasak kosmetologės Jorės Rukšėnaitė, nors kartais norisi, skubėti griebtis estetinės medicinos tikrai nereikia. Šiuos sprendimus nutolinti ar pakeisti gali tinkama odos priežiūra bei kosmetologinės procedūros. Be to, jau prieš kurį laiką JAV atliktas tyrimas parodė, kad adatos ir netgi skalpelis atjaunina tik šiek tiek, bet veidui patrauklumo nesuteikia.

Pasak „Mary Cohr“ ekspertės, dėl įtempto šių dienų ritmo, streso, piktnaudžiavimo saule ir netinkamos odos priežiūros raukšlės atsiranda vis jaunesniame amžiuje. Pirmosios tarp antakių, prie akių ar horizontalios kaktoje pasirodo mimikos raukšlės.

 

„Mimikos raukšlių atsiradimas priklauso nuo to, kiek žmogus kontroliuoja savo mimikas. Be to, jeigu nuo mažens saulėje deginamasi be apsauginių kremų, raukšlės atsiranda greičiau. Pirmąsias pastebi maždaug 20-ties sulaukusios moterys“, – pasakoja kosmetologė.

 

J. Rukšėnaitės teigimu, raukšlės yra ne tik estetinė, tačiau ir psichologinė problema.

 

„Klientės dažniausiai skundžiasi, kad žiūrėdamos į veidrodį dėl raukšlelių jos sau atrodo senesnės, labiau pavargusios ar net piktesnės nei iš tiesų yra. Galima pastebėti, kad odos būklė, raukšlės turi įtakos ir psichologinei savijautai“, – kalba J. Rukšėnaitė.

 

2017-aisiais JAV atlikta apklausa parodė, kad beveik kas antra 25-34 metų amžiaus moteris (42 proc.) baiminasi senėjimo požymių, raukšlių, tarp jaunesnių nei 25 metų amžiaus moterų besijaudinančių dėl raukšlių yra 28 proc.

 

Su pirmomis raukšlėmis – pirmos mintys apie injekcijas

 

Kosmetologė pažymi, kad jau sulaukusios kiek daugiau nei 20-ties, moterys pradeda galvoti apie estetinę mediciną, injekcijas.

 

„Jauniausiai mano klientei, užsiminusiai apie injekcijas, buvo 21-eri. Tačiau tai pernelyg nestebina, kai socialiniuose tinkluose kasdien matome tobulus veidus. Dabar yra madinga „ką nors susileisti“ ar pasidaryti stiprią procedūrą. Visuomet stengiuosi paaiškinti klientėms kokiame amžiuje kokių procedūrų reikia ir kokia yra reali jų nauda“, – teigia ekspertė.

 

Amerikos plastikos chirurgų asociacija skaičiuoja, kad nuo 2010-ųjų iki 2018-ųjų botulino toksino injekcijų, atliekamų 20-29 metų amžiaus žmonėms kiekis išaugo 28 proc.

 

Tačiau jau prieš keletą metų JAV atliktas tyrimas parodė, kad netgi plastinės operacijos, nors šiek tiek atjaunina pacientus, nesuteikia jiems patrauklumo.

 

„Nedidelės apimties eksperimento metu nepriklausomi vertintojai vertino 49 pacientus, kuriems buvo atliktos įvairios veido korekcijos. Neatsižvelgiant į procedūrą pasidariusio asmens amžių, jie atrodė vidutiniškai 3 metais jaunesni, tačiau jų patrauklumo vertinimas statistiškai reikšmingai nepagerėjo“, – rašo „Business Insider“.

 

Išeitis – tinkama kosmetika ir procedūros

 

J. Rukšėnaitė tvirtai įsitikinusi – kuo anksčiau pradedame teisingai rūpintis oda, tuo labiau atitoliname stipresnes, invazines procedūras.

 

„Norint atitolinti injekcijas ar jų išvengti, pirmiausia reikia pradėti nuo tinkamos odos priežiūros namuose, kremo su apsauga nuo saulės. Svarbu pažymėti, kad gerai odos būklei palaikyti tikrai nepakanka injekcijų, jos negali pakeisti tinkamos odos priežiūros, reguliarių vizitų kosmetologo kabinete, kur jis nustatytų, ko labiausiai trūksta odai“, – tikina ekspertė.

 

Kosmetologės teigimu, neretai pirmosios raukšlės atsiranda dėl drėgmės trūkumo, todėl kartą ar du per savaitę reikėtų naudoti drėkinamąsias kaukes, o kosmetologo kabinete rekomenduotina atlikti aparatinę procedūrą, kuri užtikrina gilų drėkinimą, prisotina odą jauninančiomis ir stangrinančiomis medžiagomis bei antioksidantais.

 

„Su amžiumi oda praranda tonusą, todėl netenkama ir gražaus veido kontūro. Tačiau tai nereiškia, kad be estetinės ar net plastinės medicinos tokiu atveju apsieiti niekaip nepavyks.

 

Norėdami išlaikyti stangrų kūną sportuojame, o tam, kad išlaikytume jaunatvišką veidą, jo raumenys gali būti stimuliuojami, stiprinami ir stangrinami masažų bei specialių procedūrų pagalba“, – pabrėžia kosmetologė. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis