5 stichijos pagal kinų mitologija: pateiks įdomių įžvalgų apie tavo Zodiaką

Senovės kinai buvo užtikrinti - mūsų gyvenimą valdo penkios stichijos - medis, ugnis, žemė, metalas ir vanduo. Būtent todėl skirtingais sezonais gimę žmonės pasižymi unikaliomis savybėmis - vieni savyje talpina daugybę optimizmo, o štai kiti nuolatos linksta į liūdesį, depresiją bei savigraužą.

Medis (pavasaris)



Medis
Medis
Shutterstock



AVINAS


JAUTIS


DVYNIAI


VĖŽYS


Medžio stichijos atstovai - patys nepastoviausi, todėl jiems svarbu nesedėti vienoje vietoje, mat liks savęs nerealizavę bei nuolatos kentės nuo savigraužos. Medžio stichijos atstovai savyje talpina be galo daug emocijų, todėl jei jų neišlaisvina, tampa dirglūs, pikti, gali užsisklęsti. Jiems svarbu suvokti, jog jų stichija lemia nuolatinius asmenybės pokyčius, todėl blogiausia, ką medukai gali padaryti - bijoti keistis ir kovoti dėl savo laimės. Be to, tai ganėtinai jautrūs žmonės, kurie stengiasi padėti kitiems įvairiose situacijose, tačiau nereikalauja iš jų atlygio. Vis dėlto juos supa nemažai žmonių, trokštančių pasinaudoti jų gerumu, todėl jiems vertėtų būti atsargesniems, nepasiduoti kitų įtakai. Šie žmonės labai kūrybingi, originalūs, visuomet kupini idėjų, vis dėlto neretai jiems kiša koją jų tingumas. Jie norėtų labiau save išreikšti, tačiau negali to padaryti, mat nėra atkakliai siekiantys savo tikslų. Todėl jiems vertėtų labiau susikaupti, orientuotis į savo gebėjimus.


Ugnis (vasara)



Ugnis
Ugnis
Shutterstock



LIŪTAS


MERGELĖ


Ugnies ženklo atstovai yra optimistiški ir gebantys linksminti, tačiau tai, kaip jie reaguoja į skaudžius gyvenimo įvykius, jiems užkerta kelią į sėkmę. Po Ugnies ženklu gimę žmonės pasižymi ypatingu jautrumu, todėl labai skaudžiai reaguoja į kritiką ar pastabas. Jie niekaip negeba suvokti, jog dažniausiai tie, kurie jos kritikuoja, nori tik gero, todėl į kritikuojančius dažniausiai žiūri su panieka, pagieža. Jie yra aktyvūs, dievina keliones, naujus potyrius, mėgsta susipažinti. Yra draugiški, nuoširdūs, su visais maloniai bendrauja. Gali daug ką papasakoti, tačiau nemėgsta būti dėmesio centre.


Žemė (vėlyva vasara).



Žemė
Žemė
Shutterstock



SVARSTYKLĖS


Šios stichijos atstovai pasižymi tuo, jog dažnai tampa tikromis namisėdomis - yra linkę paskęsti buityje, taip prarasdami galimybę susipažinti su pasauliu, patirti naujų nuotykių ir kitaip save realizuoti. Jie yra jautrūs, jie turi nemažai kompleksų, nors ir puikiai juos maskuoja. Labai sunkiai reaguoja į nesėkmes, greitai palūžta. Yra pilni idėjų, tačiau jų įgyvendinimams trūksta drąsos.Kuo mažiau būk namuose - susipažinimas su naujais žmonėmis, bendravimas ir puikūs tarpusavio santykiai tau yra vaistas nuo blogų emocijų.



Metalas (ruduo)


SKORPIONAS


ŠAULYS



Metalas
Metalas
Shutterstock



Metalo stichijos blogiausias bruožas - negebėjimas išlaisvinti savo jausmų. Gniauždami savo potyrius viduje jie tampa pagiežingi, pikti, daug kuo nepatenkinti. Taip atsiranda galimybė susirgti įvairiomis nervų ligomis, todėl vertėtų daugiau laiko skirti meditacijai, atsipalaidavimui, nelaikyti pykčio savyje ir būti kantresniems. Jie ganėtinai uždari, santūroki, tačiau turi artimą draugų ratą. Jie pasikliauja tik patys savimi, niekas kitams jiems neįsakys, kaip gyventi. Pritraukia kitų dėmesį savo bendravimu, iš pažiūros atrodo laisvi, atsipalaidavę, tačiau giliai viduje yra labai jautrūs, tai žino jų artimieji. Jiems svarbu įsipareigojimai, laisvų santykių jie nesupranta.



Vanduo (žiema).



Vanduo
Vanduo
Shutterstock



OŽIARAGIS


VANDENIS


ŽUVYS


Vandens stichijos atstovai labai susirūpinę savo pačių gerove. Rūpinimasis savimi nėra blogas bruožas, tačiau kai Vandens stichijos atstovai susikoncentruoja tik ties savimi, jie pamiršta kitų egzistavimą. Būtent todėl dėl to dažnai kenčia jų artimieji bei mylimieji, kurie negauna pakankamai dėmesio ir rūpesčio. Patarimas - vertėtų apsidairyti aplink save ir dažniau pajausti, kas slegia artimus žmones. pasižymi ryžtingumu, yra ištikimi partneriai, draugai, tačiau neapkenčia apgavysčių ir melo. Visgi jie labai valingi, jiems nesunku laikytis režimo. Jiems patinka stabilus, nemėgsta permainų. Tai individualistai, tačiau nėra užsidarę namuose. Jie trokšta pažinčių, veiksmo. Jie pilni įvairiausių idėjų, tačiau neretai užstringa jas realizuodami. Jiems patinka dėmesys, kai apie juos yra šnekama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis