Jei niekaip negalite apsispręsti: 5 dažniausi mitai apie permanentinį makiažą

Nepriekaištingai atliktas makiažas – tai svarbi kiekvienos moters įvaizdžio dalis. Vienas iš svarbiausių jo reikalavimų – natūralumas ir kuo mažesnės laiko sąnaudos. Tokiu atveju ideali išeitis – ilgalaikis makiažas, kuris vis dar apipintas daugybe klaidinančių mitų. Kaip nepasiklysti tarp informacijos apie permanentinį makiažą, konsultuoja „PM studijos“ įkūrėjos, ilgalaikio makiažo meistrės Roma Žilionytė ir Lilija Šmeliova.

Mitas nr. 1: permanentinis makiažas visiems išlieka vienodai


Ilgalaikio makiažo specialistė Lilija Šmeliova nuramina: „Tokia nuomonė – tai visiškas mitas. Moterys mėgsta pasidalinti savo grožio paslaptimis, tačiau nepamiršta ir tarpusavyje pasilyginti, ko pasekoje pasirodo, kad draugei padarytas permanentinis makiažas išsilaikė ilgiau.


Tačiau tai priklauso nuo klientės odos tipo, pageidaujamo efekto ir pan. Pavyzdžiui, vokų zonoje atliktos klasikinės strėlytės gali išsilaikyti ir 8 metus, o antakiai ant riebios, porėtos odos – pusantrų metų ar net mažiau, kai sausos odos savininkei gali tekti sugrįžti tik po 2 metų. Bet kuriuo atveju svarbiausia nebijoti kalbėtis su savo meistre, atvykti korekcijai arba atnaujinimui praėjus kiek laiko po procedūros – taip bus užtikrintai pasiektas geriausias rezultatas.“


Mitas nr. 2: permanentinis, ilgalaikis makiažas, kontūrinis makiažas, mikropigmentacija ar tatuažas – tai skirtingos technikos


Nesvarbu, kokią paslaugą grožio salone ar prekę parduotuvėje renkatės – esminė taisyklė – žinoti, ko ieškote. Neretai, norinčių išbandyti ilgalaikį makiažą, viena iš pagrindinių klaidų – tai pasiklydimas tarp sąvokų.


„Dabar dažnai pasitaikanti praktika – skambūs pavadinimai. Tenka pripažinti – 6D antakiai tikrai skamba įspūdingai, bet ar tai siūlanti meistrė gali paaiškinti, kuo ši paslauga skiriasi nuo kitų plaukelių technikų? Juk rezultatas tas pats – plaukelių išpiešimas odoje.


Reklamuojantis taip pat vyksta ir terminologinis žaidimas: siūlomos paslaugos įvardijamos tokiais terminais kaip permanentinis, ilgalaikis kontūrinis, mikropigmentacija ar tatuažas. Taip bandoma sudaryti įspūdį, kad tai skirtingą efektą kuriančios procedūros. Bet tai tiesiog dar vienas mitas – visos šios sąvokos yra permanentinio makiažo sinonimai. Būkite itin atidžios besirinkdamos specialistę, vertinkite jos darbus, o ne naujai atrastus terminus“, – sako ilgalaikio makiažo meistrė Roma Žilionytė.



PM studijos meistrės padarytas vokų permanentinis makiažas
PM studijos meistrės padarytas vokų permanentinis makiažas
Organizatorių archyvas



Mitas nr. 3: mikrobleidingas geriau nei permanentinis makiažas


Visų pirma – reikia skirti šias sąvokas. Pagrindinis dalykas, kuo ji skiriasi nuo įprastinio permanentinio makiažo yra tai, kad antakių koregavimas atliekamas į tušinuką panašiu įrankiu, kurio adata susideda iš daug plonų į vieną briauną sudėtų adatų (6/12/18...), todėl įpiešiami plaukeliai yra itin ploni. Tačiau iš moterų, pasirinkusių šią procedūrą, galima išgirsti, jog po kurio laiko antakiai praranda formą, netolygiai blunka.


Tad permanentinio makiažo ekspertė Lilija Šmeliova yra kategoriška: „Mikrobleidingas – tai technika, kurią atlikti itin kruopščiai ir tiksliai pavyksta mažai kam. Ne viena specialistė apsilanko kursuose, kurių kainos yra didelės, tačiau vėliau realiai darbe įgytas žinias pritaiko tik iki 10 proc. Ši manualinė technika taip nepritampa dėl to, kad labiausiai ji tinka idealiai Azijos regiono moterų odai, o mūsų šalies moterų oda dažniausiai yra šviesaus, riebaus ir šalto tipo.“


Mitas nr. 4: permanentinis makiažas yra skausmingas


Svarbu atminti, kad kiekvieno žmogaus oda yra skirtingai jautri. Dėl to, vienos moterys gali pajusti didesnį, o kitos – mažesnį dilgčiojimą procedūros metu. Žinoma, visai tai atperka, kai atsibudus ryte, nebereikia skubėti prie veidrodžio, o galima ilgiau pasimėgauti kavos puodeliu. Net neverta minėti, kaip tai palengvina ir jaunų mamų kasdienybę, kurios neretai pamiršta save.


„Taip, tai dar vienas mitas. Visgi procedūrą atliekant pirmą kartą, ji tikrai bus neįprasta. Bet nereikia to bijoti, nes jos trukmė apie 1,5-2 valandas. Žinoma, daug kas priklauso nuo klientės odos jautrumo, tačiau įtakos turi ir pasirinktos meistrės patirtis. Beje, šiuo metu apskritai naudojamos tokios technikos, kurios leidžia klientėms snausti per procedūrą, neatsižvelgiant į pasirinktą veido zoną: lūpų, vokų, antakių – tai yra neskausminga“, – teigia ilgalaikio makiažo ekspertė Roma Žilionytė.



PM studijos meistrė Roma Žilionytė atlieka permanentinį makiažą
PM studijos meistrė Roma Žilionytė atlieka permanentinį makiažą
Organizatorių archyvas



Mitas nr. 5: permanentinis makiažas visada ryškus


„Netiesa, toks mitas susiformavo dėl anksčiau vyravusių tendencijų. Dabar kaip tik pasitelkiamos naujausios technologijos, kurių pagalba išgaunami tokie atspalviai, kokių pageidauja klientės. Šiuo metu vyrauja natūralūs efektai: pavyzdžiui, šešėliavimo efektas – antakiams, akvarelės – lūpoms.


Žinoma, yra klienčių, kurios pageidauja ryškių antakių arba lūpų. Tačiau prieš tokį sprendimą reikia atidžiai paanalizuoti save veidrodyje ir įvertinti, kad tai bus ne dekoratyvinė kosmetika, kurią galima lengvai nusivalyti, o ilgalaikis makiažas.


Dėl to prieš procedūrą pirmiausiai susitinkame konsultacijai – jos metu detaliai aptariame lūkesčius. Tuomet vyksta eskizo piešimas, apsvarstoma forma, technika, tinkamiausia spalva ir jos intensyvumas“, – patirtimi dalijasi permanentinio makiažo meistrės.


Pasak ilgalaikio makiažo specialisčių, nors tokios procedūros šiuo metu labai madingos bei populiarios ne tik dėl estetiškumo, bet ir praktiškumo aspektų, tačiau jei moteris turi ryškius, išraiškingus ir vešlius antakius, tikrai galima apsieiti ir be permanentinio makiažo, ir tai atidėti ateičiai.


„Jūsų veidas – tai jūsų atspindys, tad būkite atsakingos priimdamos sprendimus“, – aklai nesivaikyti tendencijų pataria Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis