Aktualu įvairaus amžiaus merginoms: kaip sustabdyti plaukų slinkimą

Visas žmogaus kūnas, išskyrus delnus ir padus, yra plaukuotas. Didžioji dalis mūsų kūno plaukų yra trumpi ir ploni, beveik nematomi pūkeliai. Tačiau kai kuriose vietose jie yra šiurkštūs ir linkę garbanotis. Tik mūsų galvos plaukai yra ilgi ir vešlūs. Savo plaukus mylime nevienodai. Kai kuriuos depiliuojame ir visaip naikiname, o štai galvos plaukus, jei jie sveiki ir purūs, laikome nuostabiausia ne tik moters, bet ir vyro puošmena, tad plaukų slinkimas tampa rimtu rūpesčiu kiekvienam.

Suaugęs žmogus vidutiniškai turi 100-150 tūkstančių plaukų. Daugumai žmonių per dieną iškrenta nuo 50 iki 100 plaukų. Tomis dienomis, kai žmogus plauna galvą, gali iškristi iki 250 plaukų. Tai visai normalu. Nerimauti imame tada, kai plaukų išslenka akivaizdžiai per daug. Tai galima pastebėti, kai atsikėlus ryte ant pagalvės jų matyti tikrai daug, arba pasišukavus būna pilnas šepetys.

Kodėl užklumpa ši problema?

Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė sako, kad plaukų slinkimo priežasčių gali būti įvairių. Su šia grožio problema galima susidurti ilgai vartojant vaistus ar pooperaciniu laikotarpiu, esant organizmo uždegiminiams procesams ar įvairioms infekcinėms ligoms, hormonų veiklos sutrikimams, trūkstant vitaminų ar mineralinių medžiagų – kalcio, cinko, vario, geležies. Normalų plaukų augimą gali sutrikdyti ir griežtų dietų laikymasis, stresas, karštis. Pirmiausia reikėtų kreiptis į gydytoją, išsiaiškinti plaukų slinkimo priežastį ir ją šalinti. Kai kuriais atvejais priežasties nepavyksta nustatyti arba paaiškėja, kad tai genetiškai paveldima problema.

Plaukus reikia prižiūrėti nuolat

„Plaukų slinkimas nėra nuosprendis, dabar yra tikrai labai efektyvių priemonių jam sustabdyti ir atstatyti plaukų sveikatą bei grožį. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad mes per mažai rūpinamės savo plaukais ir griebiamės visokių preparatų tik tada, kai atsiranda rimtos problemos. O juk galvos plaukų odą, taip pat, kaip ir veido, veikia daugybė kenksmingų faktorių. Plauko folikulą reikėtų prižiūrėti nuolat jau tada, kai problemų dar nematyti – pamaitinti, palaikyti jo normalią struktūrą, funkcionavimą. Įtrynimai specialiais serumais gerina mikrocirkuliaciją ir stiprina plauko folikulą, stabdo slinkimą. Gali padėti geriamieji arba tepamieji preparatai su biotinu, kofeinu, jūros gėrybių baltymų ekstraktu, cinku ar melatoninu“, – teigia vaistininkė.

Kaip sustabdyti šį gąsdinantį procesą?

Vaistininkė akcentuoja, kad įsigyjant gydomuosius preparatus nuo plaukų slinkimo savo nuožiūra, rizikuojama apsirikti, nes reikia žinoti, kokių veikliųjų medžiagų turintys preparatai jūsų plaukams naudingiausi. Gydomieji šampūnai ir balzamai nuo plaukų slinkimo – vienos iš pagrindinių priemonių, galinčių padėti suaktyvinti galvos kraujotaką, stimuliuoti plaukų svogūnėlius bei tokiu būdu sumažinti plaukų retėjimo riziką. Specialiuose šampūnuose nuo plaukų slinkimo būna net daugiau kaip 10 aktyvių veikliųjų medžiagų, kurios stiprina plaukus, regeneruoja, skatina plaukų augimą. Jie praturtinti mineralų ir vitaminų kompleksu, amino rūgštimis, augalų ekstraktais.

Aliejukai, losjonai serumai – svarbi ir vaistininko rekomendacija

Rekomenduojama kartą ar du per savaitę naudoti jums tinkamus eterinius ir augalinius aliejus, kurie stiprina plaukų šaknis, juos grąžina. Ypač veiksmingi varnalėšų, simondsijų, kviečių daigų, migdolų aliejai. Valandą prieš plaunant galvą, švelniais masažiniais judesiais juos įmasažuokite į galvos odą, kad veikliosios medžiagos kuo geriau patektų į odą.

Be minėtų priemonių nuo plaukų slinkimo, vaistininkai individualiai patars ir kitų efektyvių preparatų: ampulių, losjonų, serumų, paaiškins, kaip juos naudoti, kad plaukai būtų sveiki, žvilgantys ir gražūs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis