Ypatingas Justės Starinskaitės laisvalaikio leidimas: idėjos tavo ateinančiai vasarai

Tryliktą kartą duris atverianti sostinės „Vasaros terasa“ šiemet žada net 119 dienų ir vakarų muzikos. Vilniaus mokytojų namų kiemelio vartus jau gegužės 17 dieną pirmieji atvers „Saulės kliošo“ nariai. Daugeliui gerai žinomos grupės vokalistė Justė Starinskaitė pasakoja, kad šįkart jų koncerte taip pat netrūks improvizacijų, todėl net ir daugybę kartų „Saulės kliošo“ muzikos klausę gerbėjai ir vėl patirs gerų emocijų.

Prieš artėjantį koncertą atlikėja papasakojo apie savo vasaros planus, laukiančius darbus ir pasirodymą „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje.

70 proc. improvizacijos

„Kiekvienas „Saulės kliošo“ koncertas yra unikalus ir ypatingas, mes visuomet grojame gyvai. Turbūt 70 procentų mūsų pasirodymų yra improvizuoti. Turime kuo pradžiuginti klausytojus. Net ir tuos, kurie mūsų klausėsi ne kartą. Kartais sulaukiame ir pastebėjimų, kad dažnai keičiame programą, tačiau mes jos nekeičiame, o improvizuojame, todėl visuomet turime kuo nustebinti“, – pasakojo J. Starinskaitė ir pridūrė, kad koncerto metu tikrai nuskambės ir jos pačios mėgstamiausia daina „Įkvėpk ir nepaleisk“.

#rec

A post shared by JUSTÉ (@justestarinskaite) on Apr 6, 2018 at 9:22am PDT

J. Starinskaitė neslėpė, kad grupės nariai drauge repetuoja, tačiau prieš koncertus dažniausiai būsimos programos neplanuoja. Anot pašnekovės, taip pavyksta išgauti netikėtumo įspūdį, nelieka monotonijos, todėl net ir puikiai žinantys „Saulės kliošo“ muziką gerbėjai kaskart turi galimybę išgirsti naujų dalykų.

„Mūsų repeticija dažnai yra tik apsitarimas, ką atliksime. O tuomet jau scenoje viskas vyksta gyvai – čia ir dabar. Kartais tai pavyksta geriau, kartais galbūt ir ne visai taip, kaip norėtume, bet tai yra žmogiška ir tikra. „Saulės kliošo“ dvasia ir yra tokia, kad viskas yra improvizacija“, – kviesdama į „Kalnapilis Nealkoholinis Summer Selection“ renginių ciklą kalbėjo ji.

#me #by @skulskyte❤️ #spring #love #sunday

A post shared by JUSTÉ (@justestarinskaite) on Mar 25, 2018 at 1:44am PDT

Mėgstamos scenos

Paklausta, kokia publika grupės nariams atrodo šiltesnė, J. Starinskaitė tikino, kad savo klausytojų neskirsto į didelių ar mažų koncertų publikas. Grupės nariams savo pasirodymus smagiausia rengti tuomet, kai jie jaučiasi laukiami, kai klausomasi su susidomėjimu.

„Smagu matyti, kai žmonės šypsosi, klausosi, vertina. Esu toks žmogus, kuriam patinka ir didelės, ir mažos scenos. Tai yra skirtingi pasirodymai, skirtingi ir įspūdžiai, bet jie yra savaip jaukūs ir įdomūs“, – pasakojo „Saulės kliošo“ vokalistė, o klausiama apie asmeninius pasirinkimus, J. Starinskaitė neslėpė labiau mėgstanti nedidelius jaukius koncertus, kuomet ji gali pabūti arčiau mėgstamo atlikėjo.

„Man patinka, kai artistas yra šalia manęs, kur yra geras garsas, kur viską jaučiu, kai nereikia akinių ir ekranų. Buvau savo mėgstamos atlikėjos Beyonce koncerte Londone, arenoje. Manęs nesužavėjo vien dėl to, kad buvau labai toli ir koncertą tiesiog žiūrėjau ekrane. Mieliau renkuosi tuos koncertus, kuriuose atlikėjas ir jo muzika yra arti“, – pasakojo J. Starinskaitė.

🦒

A post shared by JUSTÉ (@justestarinskaite) on Mar 11, 2018 at 8:28am PDT

Dėl „Eurovizijos“ neliūdi

„Saulės kliošas“ šiemet turėjo beveik realų šansą atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, tačiau nacionalinę atranką laimėjo Ieva Zasimauskaitė. Klausiama, ar nejaučia kartėlio dėl taip susiklosčiusių aplinkybių, J. Starinskaitė patikino, kad dalyvavimą atrankoje vertina kaip vertingą patirtį, smagų nuotykį ir atgal nebesidairo.

„Man „Eurovizija“ baigėsi tuomet, kai nepatekome į finalą. Žinoma, patį finalą stebėjau, sekiau naujienas, tačiau šiuo metu nuo „Eurovizijos“ esu labai nutolusi. Man tai išgyventas laikotarpis. Tai buvo smagus įvykis gyvenime, buvo smagu dalyvauti, tačiau šis etapas baigėsi. Nuoskaudų nejaučiu, gyvenu gyvenimą toliau. Koncertuojame taip pat kaip ir iki „Eurovizijos“, – tikino žinoma muzikos pasaulio atstovė.

Tobulas Justės poilsis

Nors koncertai J. Starinskaitei yra ne vien darbas, tačiau ir nuo jų atlikėja turi rasti laiko poilsiui. Justei labai patinka laisvalaikį leisti gamtoje, namelyje prie ežero, mėgautis ramybe, maloniu oru. Ir šią vasarą dainininkė tikisi rasti laiko atsipalaidavimui gamtoje.

Ko gi cia ta Justyte laukia? 🤔🤔 #veljialkana ...

A post shared by JUSTÉ (@justestarinskaite) on Feb 3, 2018 at 6:39am PST

„Gyvenu senamiestyje, man labai patinka ir miestas, ypač vasaros vakarais, smagu praleisti laiką ir pasimėgauti aplinka. Vakarais mieste viskas gyva, kvėpuoti lengva. Vakarinis miestas man yra gražus ir labai jaukus. Galbūt dieną ir nėra ką veikti, tačiau vasaros vakarais mieste dažniausiai vyksta šurmulys. Tai yra dalykai, kurie džiugina širdį ir sukelia norą likti Lietuvoje vasaros metu“, – kalbėjo ji.

Pasiteiravus apie vasaros planus, Justė sakė, kad kol kas suplanuoti tik koncertai. „Šį sezoną koncertuosime su grupe. Pasirodymų dažnumas nelabai skiriasi nuo pavasario ar žiemos sezono. Mes visą laiką turime koncertų. Kai kurie muzikantai pasakoja, kad intensyviausias laikas jiems – didžiausios metų šventės. Mums taip nėra. Kalbant apie planus, visi reikalai šią vasarą labiau sukasi aplink Vilnių, pajūrį, Lietuvą“, – pasakojo J. Starinskaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis