Vasaros avalynės gidas: madingiausių basučių trejetukas

Radote puikią suknelę. Nusilakavote nagus šių metų madingiausia ultravioletine spalva, tad dabar Jums reikalingos tik stilingos basutės, padėsiančios užkariauti gatves ryškiu stiliumi. Pavasario/vasaros avalynės mados tendencijos atskleidžia, kad šiemet basutės – kaip niekada įvairios: aukštomis platformomis, ryškių spalvų, varstytos dirželiais ar tiesiog įsispiriamos ir primenančios šlepetes. Madingiausių šios vasaros basučių trejetuką pristato mados ir stiliaus tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorė Julija Svidraitė.

Šlepečių tipo basutės – visiems gyvenimo atvejams

Populiarios pernai, tačiau mados topų neapleidžia ir šiemet. Nors iš pirmo žvilgsnio ši avalynė atrodo šiek tiek neįprastai, nes daugelis ją įpratę matyti derinyje su chalatu ar patogiais namų megztiniais, tačiau mados pasaulyje šlepečių tendencija užsitikrina vis stipresnes pozicijas. Šlepečių tipo basutės karaliauja gatvėse ir puikiai dera tiek su kelnėmis, tiek su suknelėmis ar įvairaus tipažo sijonais.

„Kai kuriems ši mados tendencija vis dar atrodo keista ir visiškai nepriimtina, tačiau šlepetes paprasčiausiai reikia prisijaukinti. Jos yra be proto patogios, visiškai nevaržo kojos, neįpareigoja ir dera praktiškai prie visko. Jeigu pasirinksite šlepetes, margintas neįprastais raštais, iššaukiančiais užrašais ar spalvotomis aplikacijomis – dėmesys jūsų kojoms garantuotas“, – teigia Julija Svidraitė.

Šlepetės taps ypač aktualios artėjant vasarai – atostogų sezonui, kai dažnai kyla problema: kelionių lagaminai ne guminiai, tad visų batų tikrai nesusikrausite. Kadangi ši avalynė universali bei lengvai derinama prie skirtingų įvaizdžių, ji ne tik neužims daug vietos, bet ir suteiks galimybę sukurti skirtingus derinius. Galima rinktis iš daugybės šlepečių variantų: tiek su prabangiais, elegantiškais raštais, tiek sportiško ar net šiek tiek berniukiško stiliaus.

Įvaizdžio pažiba – spindinčios basutės

Šį sezoną „metalic“ efektas iš mados topų trauktis vis dar nesiruošia. Švytintis metalinės odos ir satino spindesys yra tapęs šio sezono karščiausia tendencija, kurią galime pastebėti ne tik parduotuvių lentynose, bet ir žymių blogerių kuriamuose įvaizdžiuose. Aukso, metalo, bronzos ar sidabro efektas, o kur dar elektrinės mėlynos ar raudoni atspalviai, batus paverčiantys pagrindiniu įvaizdžio akcentu. Tokias blizgias basutes galima pritaikyti tiek prie dieninės, tiek prie vakarinės aprangos.

„Spindinčios basutės yra puikus įvaizdžio akcentas, o ypač vasarą – tiks ir kasdienai, ir, pavyzdžiui, festivaliui. Derindama tokias basutes kasdieniam įvaizdžiui renkuosi minimalistinius drabužius – taip basučių metališkumas tampa dar labiau pastebimas. Savąsias basutes iš „Deichmann“ aviu kartu su juodomis džinsinėmis „culotte“ stiliaus kelnėmis bei paprastais baltais marškinėliais“, – teigia J. Svidraitė.

Spindinčių basučių tendenciją gali pritaikyti kiekviena – aukštakulnių gerbėjoms puikiai tiks blizgios platformos, minimalizmo šalininkės gali rinktis basutes su spindinčiomis detalėmis, o drąsesnių variantų ieškotojoms puikiai tiks spalvota metalinio efekto avalynė.

Elegantiškas akcentas – aukštakulnės basutės su raišteliais

Nors šis sezonas šaukte šaukia apie patogumą, anot J. Svidraitės, norėdamos savo įvaizdžiui suteikti elegancijos, rinkitės aukštakulnes basutes su raišteliais. Būtent raišteliai ir įvairūs suvarstymai karaliaus šios vasaros populiariausių avalynės akcentų viršūnėje.

„Norint sukurti nerūpestingą ir pašėlusį derinį, aukštakulnes basutes kombinuokite su laisvalaikio stiliaus drabužiais, taip atrodysite tikra miesto „stileiva“. Plonas basučių kulniukas kiekvienam deriniui suteikia lengvumo, o įvairūs dirželiai – gyvumo bei žavesio. Savo įvaizdžiui pasirinkau paprastą juodą suknelę, kurią derinau su sodriai raudonomis aukštakulnėmis basutėmis. Net ir vasarą juodos ir raudonos spalvų derinys išlieka tikra klasika“, – komentuoja tinklaraščio autorė.

Nors šio tipo avalynė gali vizualiai trumpinti kojas, tačiau pasirinkimas plonu kulniuku suteiks grakštumo bei lengvumo, o dirželiai atrodys puošniai bei žaismingai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis