Trokštančioms jūros: geriausios pramogos pajūryje

Dėl itin gerų ir Europos pietus primenančių orų, sezonas Lietuvos pajūryje šiemet prasidėjo itin anksti. Plūstantys poilsiautojai dieną džiaugiasi saulės spinduliais ir Baltijos jūra, tačiau vis daugiau jų vakarop ieško įvairaus pobūdžio renginių, kurie užtikrina, kad iš pajūrio grįši ne tik įdegęs, bet ir kupinas įspūdžių. Vakarų Lietuvos rinkoje pavasarį itin sustiprinusi bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ pataria, kuriuos šią vasarą šalies pajūryje vyksiančius renginius reikėtų įsitraukti į atostogų planus.

Mėgstančius gerai pašėlti rugpjūčio 11-ąją Palangos koncertų salėje kaitins nepailstantis ir visuomet išradingas Saulius Prūsaitis. Šį kartą į pajūrį jis atkeliaus su koncertiniu turu „39“, pavadintu pagal to paties pavadinimo karščiausią šios vasaros hitą. Rankos – aukštyn, šypsenos – platyn, o šokiai – iki nukritimo. Beje, koncerte svečiuosis ir buvusi S. Prūsaičio mokinė, „X faktoriaus“ laimėtoja Iglė

Roko ir klasikos mėgėjams geriausius visų laikų roko hitus simfoniniame koncerte „Roko baladės“ atliks talentingiausi šalies atlikėjai. Rugpjūčio 25 d. Palangos koncertų salę drebins maestro Gintaras Rinkevičius su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir geriausiais šalies rokeriais – Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu, Jeronimu Miliumi, Gyčiu Paškevičiumi, vyrus papildys romantiškoji lakštingala Evelina Sašenko. Skambės tokie kūrinai kaip „Queen“ „Too much love will kill you“, „Whitesnake“ „Is this Love“, Billy Idolo „Rebel Yel“, Joe Cockerio „You can leave your hat on“, „Midnight oil“ „Beds are burning“ ir kt.

Akustinių koncertų gerbėjai turėtų sekti Manto planus. Atlikėjas muzikos klube „Vandenis“ surengs tris jau tradicija tapusius „Akustinius vasaros koncertus“. Savo geriausių dainų programą kartu su gitaristu Domu Bajorūnu Mantas pristatys liepos 6 ir 25 bei rugpjūčio 22 d.

Išsiilgusieji senų gerų hitų kalendoriuje turėtų pasižymėti liepos 20-ąją, kuomet Palangos sporto centre vyks „Hiperbolės Tribute Band“ koncertas. „Aš dar dainuosiu“, „Pamiršk mane“, „Vasara, vasara“, „Laužai“, „Išgalvotas gyvenimas“ ir daugelis kitų iki skausmo pažįstamų hitų – neabejotinai puikus sprendimas dienai pajūryje vainikuoti.

Populiarumo rekordus mušančių televizijos projektų mėgėjai birželio 27–28 d. taip pat laukiami Palangos sporto centre, kur vyks „Lietuvos balso“ dvikovos ir pasirodys talentingiausi šalies vaikai. Poilsiautojai pirmieji ne tik išgirs ir pamatys talentingiausius vaikus, bet ir taps unikalaus ir ilgai laukto televizijos projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ pirmojo sezono dalimi.

Romantikams ar po pasimatymo pajūryje idealiai tiks „el Fuego“ vyrų atliekamos meilės dainos. Palangos kultūros centre „Ramybė“ grupė per vasarą surengs net tris koncertus „el Fuego: apie meilę...“ – birželio 29 d, liepos 15 d. ir liepos 24 d.

Festivalių mylėtojus rugpjūčio 17–19 d. į pajūrį sutrauks tradicinis muzikos festivalis „Karklė Live Music Beach 2018“, kuriame šiemet pasirodys pirmą kartą Lietuvoje viešėsianti pasaulinė žvaigždė Craigas Davidas. Festivalio scenoje taip pat pasirodys tokios užsienio ir Lietuvos muzikos žvaigždės kaip „Dub FX“, „Kadebostany“, Marijonas Mikutavičius, „Beardyman“, Mahmut Orhan, Radistai DJ‘s, Gjan, Mantas, Saulius Prūsaitis, Ieva Narkutė, „Beissoul ir Einius“, „Colours of Bubbles“, „NO DJ‘s“, „Black Biceps“.

Džiazo mėgėjų ausis ir sielas džiuginas rugpjūčio 3–4 d. Nidoje, prie Nidos švyturio ant Urbo kalno, vyksiantys džiazo festivalio „Nida Jazz Maratonas“ koncertai. Šiemet publika turės progos paklausyti lenkų kompozitoriaus ir pianisto suburtos grupės „KK Pearls“ bei iš Etiopijos kilusios Izraelio atlikėjos Esteros Rada, taip pat džiazo vokalo meistrės iš Lietuvos Veronikos ChiChi ir jos tarptautinio kvarteto bei Berlyno žvaigždžių grupės „The BootyJive“.

Sporto mėgėjus kviečia futbolo klubas Klaipėdos „Atlantas“. Visą vasarą uostamiesčio futbolininkai varžysis Klaipėdos centriniame stadione. Pirmosios rungtynės su Kauno „Žalgirio“ futbolo klubu vyks jau birželio 19 d., antradienį. Vėliau, liepos 4 d., Klaipėdos „Atlantas“ susitiks su Vilniaus „Žalgiriu“, o rugpjūtį, 18 ir 22 dienomis, laukia mačai su Trakų „Trakais“ ir Jonavos „Jonava“.

Norintys patys pajudėti rugpjūčio 18-ąją galės keliauti „Karklės žygyje 2018“. Žygeiviai pakeliui nuo starto iki finišo susipažins su vaizdingomis Kukuliškių-Kalotės kaimų apylinkėmis, praeis Olando kepurės skardį, galės stebėti paukščius ties Plazės ežeru. Žygeiviai gali rinktis 10, 20 ir 35 km distancijas.

Poilsiaujantiems Palangoje ar aplinkinėse vietovėse ir ieškantiems, kur smagiai bei turiningai praleisti vasaros vakarus, vertėtų atidžiau patikrinti „Vandenio“ ir „Ramybės“ repertuarus, kuriuose kone kiekvieną vakarą rodomi spektakliai, vyksta skirtingus muzikos stilius atstovaujančių atlikėjų koncertai ir kitokie dėmesio verti renginiai. Spektaklių gausus ir Klaipėdos dramos teatro bei Klaipėdos kultūros centro „Žvejų rūmai“ vasaros repertuaras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis