Tapk turtuole: 7 žingsniai tai padaryti jaunam žmogui

Esi jauna mergina, kuriai vis stinga finansų kasdieninėms reikšmėms? Sek sėkmingų žmonių patarimais ir tapk turtingesne nei esi šiandien. Štai tau septynių žingsnių planas, kuriuo privalai sekti jį perskaičiusi.

Gyvenk lyg būtum neturtingas

Iš tiesų mus supa milijonieriai, o daugelis – visai ne tokie, kaip juos įsivaizduojame. Taip yra todėl, kad jie gyvena kukliau, nei leidžia galimybės, ir taupo pinigus, jais besišvaisto. Na, lengva gyventi kukliai, kai turi milijonus. Bet net jei neturi milijonų, įprotis nešvaistyt pinigų suteiks galimybę ateityje turėti jų kur kas daugiau.

Venk pagundų

Šiais laikais daugybė pagundų gyventi plačiai, ne pagal galimybes – televizija, žurnalai, draugai, artimieji, kolegos... Praktiškai neįmanoma išvengti spaudimo leisti, leisti ir vėl leist pinigus. Dažnai išleidžiant daugiau, nei uždirbama, kaupiasi skolos, atsiranda finansinio nesaugumo pojūtis.

Jei sumokėjai kredito kortele, visada kuo greičiau grąžink pinigus

Kad ir koks verslus / versli būtum, žongliruoti kredito kortelėmis, neturint pastovaus pajamų šaltinio, mažų mažiausiai neatsakinga. Visus finansinius sprendimus reikia priimti remiantis esamomis pajamomis, o ne planais daugiau uždirbti.

Vertink save iš metų, ne iš mėnesio perspektyvos

Svarbu fiksuoti, kaip sekasi kiekvieną mėnesį, bet kur kas svarbiau vertinti sėkmę, remiantis ilgesniu laikotarpiu. Metai – puikus finansinių reikalų indikatorius.

Bendrauk su finansų atžvilgiu atsakingais žmonėmis

Niekas taip neskatina finansinės sėkmės kaip buvimas su žmonėmis, kurie jau to pasiekė. Tai reiškia – rask vyresnių žmonių, iš kurių galėtum pasimokyti. Taip pat stenkis, kad draugų rate būtų žmonės, turintys panašių finansinių tikslų.

Atsisakyk menkniekių

Vanilinė latė su grietinėle yra tikrai labai skani ir puikiai tinka skubant į mokyklą ar paskaitas. O galbūt šiuo gėriu mėgaujiesi vaikščiodama su draugėmis po miestą? Bet kokiu atveju, kyla vienas klausimas, ar kada nors susimąstei, kiek išleidi pinigų kavai? Nedidelis puodelis kavos kainuoja apie du eurus, jei kava skoninė su priedais ir vidutinio dydžio, kainuoja beveik tris.

Parduok tai, kas netinka

Seni džinsai tapo per maži? Megztukas, kurį pirkai prieš porą metų tau tiesiog atsibodo, o kai kuriais papuošalais nebesipuoši, nes pakeitei drabužių stilių? Kam tau visą tai laikyti spintoje? Fotografuok savo drabužius, kelk į internetą ir parduok juos. Taip užsidirbsi papildomų pinigų, atlaisvinsi vietos spintoje, o kita mergina džiaugsis nauju pirkiniu

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis