Lietuvaitės tyrimas: kiek drabužių merginai tikrai reikia? III dalis(FOTO)

Visos žinome faktą, kad ir kiek naujų drabužių pirksi, vis vien niekada nebus ką apsirengti. Tačiau ar tai tikrai tiesa?

Ištikima „Panelės“ skaitytoja Erika nusprendė atlikti tyrimą, kurio metu ji bandys išsiaiškinti, kiek rūbų vis gi gana, kad nereiktų nuolat pirkti naujų, o atrodytum stilingai?

„Nesu aš nei fashionista, nesu blogerė, bet turiu daug drabužių. Kas čia tokio? O gi didelė bėda! Mano spintų durys nebeužsidaro, ieškau drabužių naujai dienai, viską sujaukiu, išmėtau ant žemės,o po to skubėdama viską tiesiog įgrūdu atgal. O ką ir pasakyti apie lentynas, kuriose sukrautas mano medžiaginis gyvenimas - sutvarkytos jos atrodo apgailėtinai jau po poros dienų, o kaip tada pasikviesti vaikiną į svečius?!

Esu gana pedantiška, bet kovą su drabužių spintų ir lentynų turiniu, jaučiu,kad pralaimiu.Bet revanšo planą sugalvojau! Mano planas - fotodienoraštis pavadinimu : „Renkuosi dažnus, išmetu senus!“

Kiekvieną savaitę jums pateiksiu savo derinukų nuotraukas su aprašymu, kokių firmų drabužius vilkiu ir kokiai progai ši apranga skirta, o kai ateis paskutinioji projekto diena, aš suskaičiuosiu, kiek mano spintos drabužėlių net nebuvo paliesti ir juos išmesiu. Būsiu ekologiška - jie pateks į tekstilės konteinerį.

Tikiuosi po šio fotoprojekto mano spinta taps mano ir tavo drauge!“

Erika pristato jau trečiosios fotoprojekto savaitės atradimus:

PIRMADIENIS

Ši savaitė man - visiškai laisva prieš ateinančią sesiją. Galiu rinktis aprangą, kuri mano širdžiai miela, nors ir nelabai šilta. Gėlėta suknelė iš pažiūros labiau tiktų vasarai, tačiau ji yra dvisluoksnė, todėl žiemos pradžiai puikiai tinka. Ypač po labai šiltu, natūralios vilnos megztiniu. Verta nepamiršti šiltų pėdkelnių ir patogių batų.

ANTRADIENIS

Už lango vykstant snaigių šokiui, aš ruošiausi sesijai sėdėdama prie kompiuterio. Mano džiaugsmui, socialiniams tinklams ir kitokiems internetiniams trukdžiams skyriau minimalų dėmesį ir dėl to buvau savimi labai patenkinta. Su vaikinu papietauti nuėjome į mėgstamą kinų restoraną, kuriame vien sėdint ir žvelgiant į gražiai sutvarkytą aplinką emociškai pailsėjau. Išvykai į miestą rinkausi spalvotą aprangą (nenorėjau nusivilkusi paltą atrodyti labai nyki) ir taip nukreipiau dėmesį nuo pavargusių akių.

TREČIADIENIS

Ruošiantis sesijai tikrai svarbu skirti dalelę laiko savo pomėgiams, kurie atpalaiduoja. Aš renkuosi fotografiją arba skaitymą .Kalbant apie pastarąjį, šiuo metu skaitau Jennifer L. Scott knygą „Madam elegancijos pamokos“. Joje rašoma apie prancūzišką gyvenimo būdą. Labai įdėmiai skaičiau skyrių apie aprangą, autorė rekomendavo sumažinti turimų drabužių kiekį iki 10 dalių, tai yra, pasilikti daugiausiai dešimt apatinės dalies drabužių (kelnių ir sijonų) ir turėti bei pirkti tik prie jų tinkančią viršutinę aprangą. Kadangi šiuo metu mano tikslas yra išsiaiškinti, kuriuos drabužius aš dar nešioju, kuriuos vilkiu bent kartą per savaitę, o kurių visai nesirenku, ši knyga man labai padeda. Šiuo metu jau esu pastebėjusi keletą drabužių, kurie manęs visai nebetraukia. Progresas!

KETVIRTADIENIS

Štai ir užklupo mane peršalimas. Gulėjimas lovoje ir nesibaigiantis miegas verčia pagalvoti apie tas dienas, kai norėdavosi tinginiauti ir nieko neveikti, bet gulėjimas lovoje dėl ligos - menkiausias malonumas. Negaliu Jums pasirodyti su savo juokingu rožinės spalvos chalatu, tad apsirengiau labai paprastai, bet ne prastai. Naminė apranga retai kada būna kažkuo ypatinga, svarbiausia, kad ji būtų patogi ir tinkama netikėtai prireikus išbėgti į lauką.

PENKTADIENIS

Jaučiuosi šiek tiek geriau, tačiau vis tiek teko išeiti į lauką ir stipriai sningant nusipirkti dar daug daug tablečių, kad ištirpdyčiau ligą. Apranga Jums matyta,o tai reiškia, kad renkuosi sau tikrai patinkančius ir patogius drabužius, tad jie nenukeliaus į tekstilės konteinerį.

ŠEŠTADIENIS

Pakilus iš ligos patalo norisi tiek daug nuveikti! Atrodo, jog praleidau daug įdomių dalykų ir nepadariau begalės svarbių darbų, o praėjo tik dvi dienos. Energijos šiek tiek stinga, tad didžiąją dienos dalį vis dėlto praleidau namie, bet norėjau bent dėl savęs truputį pasipuošti. Eidama į lauką pasivaikščioti savo ilgas kojines užsitempiau iki kelių, susiradau liemenę ir apsivilkau šiltą žieminį paltuką, kurį vėliau parodysiu. Beje, laikrodukas - mano mamos, ji jau buvo jį nurašiusi kelionei į rūsį, kur laikome visokias senienas. Man jis labai patiko, tad paprašiau mamos jį padovanoti.

SEKMADIENIS

Mano apranga sekmadieniui - paprasta bei patogi. Pusę dienos praleidau lauke fotografuodama, kol nepradėjo snigti. Kad diena neatrodytų blanki, pasipuošiau vienu iš savo naujausių ir mėgstamiausių papuošalų. Ak,tik norėtųsi,kad šis papuošalas būtų lengvesnis...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis