Grožio kalendorius: planas, kaip pagražėti iki švenčių likus 2 savaitėms

Atrodo, neseniai prasidėjo ruduo, o už lango jau spaudžia šaltukas, krenta pirmosios snaigės ir parduotuvių vitrinos pasipuošė blizgiomis šventinėmis dekoracijomis. Aišku viena - Kalėdos jau čia pat!

Šventės - ne vien džiaugsmas, bet ir didelis galvos skausmas. Kiekvienais metais sukam galvą, ką padovanoti artimiesiems, kaip sužibėti šventiniuose vakarėliuose ir kaip efektyviau išnaudoti trumpas šventines atostogas.

Nors Kalėdos ateis vos už kelių savaičių, gali suspėti savo grožio labui atlikti daugybę darbų! Specialiame panele.lt grožio kalendoriuje kas savaitę ieškok patarimų, kaip patobulinti savo odos, plaukų, nagų ir kūno išvaizdą šventėms lipant ant kalnų. Taigi, merginos, raitojamės rankoves ir skubame gražintis, turime dar (o gal tik?) 2 savaites!

ODA

Jeigu laikeisi panele.lt 3 savaičių grožio kalendoriaus (jį rasi ČIA), kasdien gėrei reikiamą vandens kiekį ir drėkinai odą tiek iš išorės, tiek iš vidaus, tikriausiai jau pastebėjai, kad odos atspalvis tapo vaiskesnis ir gyvesnis. Tačiau kas iš to atspalvio, jei veidą vis dar „puošia“ spuogai?.. Per dvi savaites atsikratyti spuogų nepavyks, tačiau juos padaryti mažiau pastebimais tikrai sugebėsi. Pirma tobulos odos taisyklė – švara. Jei esi „prisiekusi“ pudros ar skysto makiažo pagrindo fanė, metas meilę šiai odos poras kemšančiai kosmetikai trumpam užmiršti. Jeigu įsivaizduoji, kad be pudros negali žengti nė žingsnio, iškeisk ją į lengvesnį BB kremą su atspalviu.

Kiekviena mergina privalo turėti prausiklį, šveitiklį ir toniką, parinktus pagal jos odos tipą. Daugelis jauno amžiaus merginų turi mišrią arba riebią odą, todėl pravartu į tai atsižvelgti renkantis veido priežiūros priemones. Nuo šiol kiekvieną vakarą prieš eidama gulti veidą prausk švelniu prausikliu, o kad išvengtum nešvarumų, veidą šluostyk atskiru, tik jam skirtu rankšluoščiu. Jeigu turi nemažai spuogelių, prieš eidama gulti kiekvieną (taip, kiekvieną!) jų patepk arbatmedžio aliejumi arba specialia sausinamąja priemone. Per naktį ji bent truputį išdžiovins spuogus, ryte, prieš tepdama veidą kremu, nuvalyk jį toniku suvilgytu vatos gabalėliu.

Nors spuogų nepatariama spaudinėti, tačiau darant tai steriliai ir atsargiai retsykiais pavienius spuogelius išspausti galima. Neužmiršk spuogelio iškart dezinfekuoti ir patepti sausinamąja priemone!

PLAUKAI

Vienas geriausių įpročių prieš miegą – galvos masažas. Toks masažas stimuliuoja plaukų svogūnėlius, jie geriau aprūpinami reikalingomis medžiagomis, greičiau auga ir mažiau skilinėja. Skaitydama knygą ar žiūrėdama televizorių kasdien masažuok sau galvos odą bent 5 minutes. Tačiau nepainiok masažo ir kasymo – kasydama odą gali ją pažeisti!

NAGAI

Metas pagalvoti apie tavo šventinių nagų ilgį. Atmink, kad ilgi nagai nebūtinai atrodys stilingai ar puošniai. Geriau trumpesni, sveiki ir tvarkingi nei ilgi ir skilinėjantys nagai. Auksinė taisyklė – kuo tamsesnis nagų lakas, tuo trumpesni jie turi būti, nebent nori atrodyti kaip Mirtišė iš „Adamsų šeimynėlės“... Per 2 savaites tikrai įmanoma užsiauginti tvarkingai atrodančius nagučius, tiesa, turi juos saugoti: nenaudok nagų vietoj atidarytuvo, nekrapštinėk metalinių detalių ir plaudama indus būtinai mūvėk pirštines. Taip nagas turės mažiau šansų skilinėti ir šventinį vakarą galėsi nesirūpinti dėl „atšokusio“ nagų lako.

KŪNAS

„Sulieknėti per 2 savaites“ skamba kaip fantastinio filmo pavadinimas. Tikrai, per 2 savaites tikrai nespėsi sulieknėti tiek, kad tilptum į 2 dydžiais mažesnę suknelę, tačiau gali padaryti tai, kas „privers“ tave geriau atrodyti vilkint savo dydžio suknelę. Imkis greitojo raumenų tvirtinimo! Rekomenduojame išbandyti 14 dienų „Pritūpimų išbandymą“ (video pamokėlę ir aprašymą rasi ČIA). Jo metu kasdien turėsi atlikti pratimus apatinei kūno daliai, kurie per 2 savaites tikrai sutvirtins tavo užpakaliuką!

2 savaičių grožio planas:

Kasdien:


Išgerk 2 litrus vandens

Palepink rankas kremu ar aliejumi
Masažuok galvos odą
Atlik „Pritūpimų išbandymą“
Veidą prausk prausikliu

Kas antrą dieną


Visą kūną tepk pieneliu
Tepk spuogelius sausinamąja priemone

Kas savaitę:


Nušveisk viso kūno odą

Palepink plaukus aliejumi
Pakoreguok nagų formą

Kas dvi savaites:


Išvalyk veido poras

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis