4 dienų planas, kaip „ištreniruoti“ plaukus mažiau riebaluotis

Dažnos merginos rytas prasideda plaukų plovimu, džiovinimu, formavimu. Plaukų priežiūros procedūros ne tik atima nemažai brangaus rytinio laiko, tačiau gali smarkiai džiovinti plaukus, o jie ilgainiui pradės lūžinėti.

Sakai, kad negali neplauti plaukų, nes jie itin gausiai riebaluojasi? O ar žinojai, kad įmanoma plaukus „ištreniruoti“, kad jie ilgiau išliktų švarūs? Siūlome išbandyti 4 dienų plaukų treniravimo planą.

1 diena

Išsiplauk plaukus kaip esi įpratusi, gali juos lengvai papurkšti formavimo priemonėmis, jos neleis plaukams ilgiau riebaluotis. Jeigu džiovini plaukus džiovintuvu, atmink, kad kuo karštesnė srovė, tuo greičiau plaukai riebaluosis.

2 diena

Kai jau ranka sieks šampūno, atmink, kad šiandien tu jų neplausi. Jei negali žiūrėti į savo atvaizdą veidrodyje, naudok sausą šampūną ties plaukų šaknimis, jis sugers riebalų perteklių. Jeigu esi pratusi plaukus kas rytą plauti besimaudydama duše, susek juos į kuodą arba užsimauk ant galvos maudymosi kepurėlę. Jeigu tavo plaukai po nakties susiraitė, gali juos lengvai sušlapinti, patepti kondicionieriumi ir dar kartą perplauti. Tokiu būdu šaknų nepaliesi, tačiau visus „nugulėjimus“ lengvai panaikinsi.

3 diena

Jeigu tavo plaukai vos vos susiriebalavo, gali ir vėl panaudoti sausą šampūną. Tačiau tikėtina, kad prie kasdieninio plovimo pripratę plaukai trečią dieną po plovimo tikrai susiriebaluos. Todėl surišk juos į glotnią uodegą, kurią susuk į kuodelį. Nešvarūs plaukai - geriausias pasirinkimas šukuosenoms, kurios reikalauja glotnumo ir preciziškumo. Išbandyk naują pynimą!

4 diena

Ne visos iš karto išdrįs 4 dienas neplauti plaukų, tačiau jei jau nusprendei eiti iki galo, tuomet sveikiname tave sulaukusią „Kepurės dienos“! Slėpk susiriebalavusius plaukus po kepurėle, bet atmink, kad darai gerą darbą ir ateityje tokių dienų tikrai nebereikės kentėti. Na o jei nebegali pakęsti savo neplautų plaukų, prašom, žygiuok į vonią ir išsiplauk juos.

Atmink, kad be natūralių aliejų plaukai praranda apsauginį sluoksnį, tampa lengviau pažeidžiami ir sausėja. Todėl jei neplanuoji niekur eiti iš namų, leisk kartais savo plaukams susiriebaluoti - jie tau atsidėkos puikia išvaizda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis