Apskaičiuota, kiek Lietuvos abiturientės išleidžia šimtadieniui

Netrukus abiturientai visoje Lietuvoje švęs šimtadienį. Paskutinių metų tendencijos rodo, kad abiturientų šimtadienis įgauna vis didesnę svarbą moksleivių gyvenime ir dažnai tampa net iškilmingesnė šventė nei išleistuvės. Tad merginos šiai šventei paprastai skiria daugiau dėmesio ir labiau suka galvas, kuo pasipuošti šią ypatingą dieną.

Vinted atliko tyrimą ir paklausė merginų, kiek joms kainuoja pasipuošti šiai šventei – nusipirkti suknelę ir prie jos derančius aksesuarus, avalynę, pasidaryti šukuoseną ir panašiai.


„Mūsų bendruomenės tyrimas parodė, kad merginos abiturientės pasiskirsto į dvi stovyklas – vienos tegia, kad neverta šimtadieniui išleisti krūvos pinigų, o kitos mano, jog tai yra ypatinga šventė vieną kartą gyvenime ir jai nereikėtų taupyti“, – teigia Vinted projekto vadovė.


Šimtadienio nesureikšminančios merginos šventinei suknelei planuoja išleisti nuo 20 eur iki 80 eur arba apskritai galvoja pasipuošti jau turimais rūbais. Jos taip pat nėra linkusios daug išlaidauti avalynei ar ypač tokiems dalykams kaip makiažas, šukuosena ir pan. Merginos teigia, kad profesionalų pagalba nėra būtina tokiai šventei ir jų pačių įgūdžių visiškai pakanka.


Išlaidauti nusiteikusios abiturientės suknelei planuoja išleisti nuo 100 eur iki 300 eur. Dar beveik tiek pat – avalynei. Šios merginos taip pat negaili pinigų ir prašmatnioms šukuosenoms bei profesionaliam makiažui. Grožio salone šias paslaugas atliekančios abiturientės pasiryžusios ten išleisti iki 150 eur.


Merginos nepamiršta ir mažų smulkmenų, kurios būtinos tobulam įvaizdžiui sukurti – papuošalų, rankinių, pėdkelnių. Tam jos pasiryžusios išleisti dar apie 50-60 eur.


Visos abiturientės pabrėžia, kad aprangos įsigijimu išlaidos šimtadieniui nesibaigia – dažnai yra organizuojamas specialus vakarėlis, kuriam reikalingos papildomos išlaidos. Susumavus visas reikalingas išlaidas, pasiruošimo šimtadieniui biudžetas gali siekti ir 1000 eur.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis