Tradicinis paštas atgyja!(KONKURSAS)

Ne be reikalo yra sakoma, kad mados sukasi ratu. Gūdžiais laikais, kai dar tradicinis paštas buvo ant bangos, atvirukai buvo nežmoniškai populiarūs.

Nesvarbu, kokia proga, - gimtadienis, vestuvės, penktadienis ar linkėjimai iš emigravusių giminių – atvirukai tiesiog be sustojimo byrėdavo į pašto dėžutes.

Pasaulį užkariavus internetui, popierinis paštas vis labiau ir labiau pradėjo merdėti. Kartu su juo liūdejo ir atvirukai. Tačiau dabar, vienu metu su hipsteriškumo kultūra, tokių sveikinimų mada vėl atgyja. Į šį kaip feniksas iš pelenų atgimusį verslo traukinį spėjo įšokti Kūrybinių industrijų pirmakursė kaunietė Ugnė Ugenskaitė (19 m.)!

Jos unikalūs, ranka piešti atvirukai jau skraidžioja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje! Taip, perskaitei teisingai, kiekvienas šaunuolės Ugnės atvirukas pavadinimu PostCats yra pieštas ranka. „Nieko nedarau kompiuteriu, viską piešiu rankomis, dažniausiai akvarele, po to nuskanuoju ir tik tada siunčiu užsakymą spausdinti. Nedarau didelių tiražų, noriu, kad kiekvienas jį gavęs žmogus jaustųsi ypatingai, tarsi tai nupiešta specialiai jam. Kartais net ir individualius užsakymus priimu,” – sako Ugnė.

Tiesa, privalu paminėti, kad Ugnė nevadina šio užsiėmimo verslu. Atvirkščiai, pelno ji visiškai neskaičiuoja (nors menininkė leido suprasti, kad pinigėliai tikrai kapsi), o atvirukų gamyba ir piešimas jai – maloniausia veikla pasaulyje. Ką gi, belieka tik baltai pavydėti tokio užsidegimo ir palinkėti Ugnei paties didžiausio tolimesnio pasisekimo kūrybinėje veikloje. Nori nenori peršasi moralas, kad turi nuoširdžiai mylėti tai, ką darai, ir tik tada Tau nereikės dirbti nei vienos minutės Tavo gyvenime.

Ugnės kūrybos vaisiai bei visas šiltas ir nuoširdus Interviu su talentingaja Laimės Dalintoja naujame „Panelės” žurnale, PUSH rubrikoje.

KONKURSAS: kažkur interneto platybėse paslėpėme keturis Ugnės gamintus atvirukus. Kad būtų truputėlį lengviau, sufleruojame, kad jų nuotraukos yra panele.lt portale bei facebook.com/panele.lt. Rask atviruką, padaryk screenshot’ą, kur jį radai, atsiųsk jį mums į konkursai@panele.lt ir gauk tai, ką atkasei ir kas Tau priklauso!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis