Grožio manija: dėl populiarumo „Instagram“ darosi plastines operacijas(APKLAUSA)

Technologijoms neabejingiems jaunuoliams „selfie“ nuotraukos - toks pat įprastas veiksmas kaip dantų valymas ryte. Ilgainiui jie suranda „firminę“ pozą, žino, iš kurios pusės jų veidas atrodo patraukliausiai.

Tačiau, pasirodo, vien geriausio kampo nuotraukai žinoti nebe užtenka. Vakaruose vis daugiau jaunų žmonių ryžtasi plastinei chirurgijai, kad tik kuo geriau atrodytų socialinių tinklų nuotraukose.

JAV atliktame tyrime 58% apklaustų plastikos chirurgų pastebėjo, kad jų pacientai ryžtasi plastinės chirurgijos operacijoms vien dėl geros išvaizdos socialinių tinklų nuotraukose. Nosies korekcijos operacijų skaičius padidėjo 10%, 7% - plaukų transplantų, o 6% - akių vokų korekcijos operacijų. Ir viskas tik dėl patrauklių nuotraukų!

Tyrimą atlikusios American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery akademijos prezidentas Dr. Edwardas Farrioras teigė, kad tokios programėlės kaip „Instagram“, „Snapchat“ ar „Selfie.Im“ verčia žmones į savo atvaizdą žvelgti lyg pro padidinamąjį stiklą ir save vertinti itin kritiškai. „Nuotraukos [socialiniuose tinkluose] jauniems žmonėms yra pats pirmasis įspūdis tų, kurie galbūt taps jų draugais, darbdaviais ar mylimaisiais, todėl mūsų pacientai nori rodyti geriausią savo atvaizdą“, - pasakojo Dr. Edwardas Farrioras.

Tarp jaunuolių, norinčių plastinės chirurgijos pagalba patobulinti savo išvaizdą, dažniausiai veido injekcijoms ir operacijoms ryžtasi merginos, norinčios geriau atrodyti nuotraukose, kurias talpina pažinčių portaluose. Pati populiariausia operacija - nosies korekcija, ją darosi net 90% plastinę chirurgiją pasirinkusių amerikiečių merginų ir 86 vaikinų.

Vis daugiau jaunų žmonių pripažįsta, kad nėra patenkinti savo išvaizda, o ypač socialinių tinklų nuotraukose, todėl ryžtasi paaukoti unikalius savo bruožus, kad ir gamtos dovanotą nosie formą, kad tik jaustųsi patrauklesni virtualioje erdvėje.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis