Spuogai ant nugaros: 12 patarimų, kaip juos išnaikinti

Šiai vasarai nusipirkai madingą palaidinę, bet ant nugaros kaip visad pūpso keli spuogai. Žiemą buvo lengviau – uždari drabužiai viską paslėpdavo. O užmaskuoti spuogus ant nugaros nėra kaip. Juk ne veidas. Tačiau gali jų atsikratyti pasinaudojusi keliomis gudrybėmis. Skaityk patarimus ir pasiruošk vasarai gražia nugara.

Per dieną išgerk bent 8 vandens stiklines. Vanduo valo šlakus ir drėkina odą. Ši mažiau riebaluojasi ir neužkemša porų.

Spuogus tepk arbatmedžio aliejumi arba citrinos sultimis. Abi priemonės naikina bakterijas. Arbatmedžio aliejus pasižymi ne itin maloniu stipriu kvapu, todėl jį naudok vakarai. Citrinos sultimis netepk spuogų, jei ruošiesi kaitintis saulėje - gali atsirasti pigmentinių dėmių.

Spuogų niekada nespausk. Taip tik užkrėsi sveiką odą. Geriau spuogą „pridegink“: ausų krapštuką sudrėkink 2 proc. salicilo spirito tirpalu ir prispaudus kelias sekundes palaikyk.

Atkreipk dėmesį į skalbimo priemones. Populiarius miltelius ir skalbinių minkštiklius keisk į ekologiškus ar sukurtus jautriai odai.

Stropiai išsiplauk plaukų kondicionierius. Jis puiki priemonė plaukams, tačiau gali paskatinti kilti spuogus ant nugaros, ypač jei plaukai ilgi.

Pasistenk kuo greičiau pasikeisti drabužius, jei suprakaitavai. Prakaitas – puiki terpė daugintis bakterijoms. Be to, dažnai skalbk drabužius. Nors dažnas skalbimas kenkia audiniams, tačiau jis būtinas, jei nori atsikratyti spuogų.

Dažnai prauskis. Ypač pasportavus ar labiau suplukus. Tačiau kiekvieną kartą nereiktų naudoti muilo ar dušo žele. Venk agresyvių prausiklių – jie tik sausina odą. Taip pat žiūrėk, kad vanduo nebūtų karštas, o drungnas.

Plaušinę po maudynių gerai išplauk ir niekam jos neskolink. Nenaudok itin aštrios kempinės. Spuoguota oda ir taip sudirgusi. be to aštri plaušinė, gali nudrėksti spuogą ir užkrėsti sveiką odą.

Spuogus itin veiksmingai džiovina cinko tepalas. juo patepk kiekvieną jau iškilusį spuogelį.

Pasigamink švelnų naminį šveitiklį nuo spuogų. Sutrink vieną vynuogę ir sumaišyk su pusantro šaukšto baltojo smulkaus cukraus ir puse šaukšto smulkios jūros druskos. Šiuo mišiniu šveisk nugarą.

Venk prigludusių ar aptemptų drabužių. Geriau rinkis laisvas palaidines ir sukneles atvira nugara. Taip pat atkreipk dėmesį į drabužių sudėtį. natūralūs audiniai kaip medvilnė ar šilkas, leidžia odai kvėpuoti, ji mažiau prakaituoja.

Liemenėlę skalbk kas vakarą. Tai arčiausiai kūno esantis drabužis, kuris sugeria visą prakaitą ir odos riebalus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis