5 filmai, sudrebinę jaunimo pasaulį(VIDEO)

Kiekvieną savaitę rubrikoje „Filmas savaitgaliui“ - ypatingas filmų rinkinys. Šią savaitę kviečiame pažiūrėti jau legendiniais spėjusius tapti filmus, pastatytus pagal jaunimo pamėgtas knygas.

Skaitei, patiko? Tuomet žiūrėk, kaip tavo pamilta istorija atrodo kino ekrane!

„Divergent“

JAU LIETUVOS KINO TEATRUOSE!

Ateities žmonija gyvena kitaip nei mes. Tobuloje visuomenėje žmonės gyvena penkiose pagal asmenines savybes suformuotose bendruomenėse: Pasiaukojantieji, Taikingieji, Sąžiningieji, Ryžtingieji ir Išmintingieji. Į atitinkamą bendruomenę paaugliai paskiriami specialios ceremonijos metu. Jie gali pasirinkti savo tėvų bendruomenę, arba išeiti į kitą. O didžiausias prakeiksmas tobuloje visuomenėje – apskritai likti be bendruomenės. Tapti atstumtuoju.

Šešiolikmetė Beatrisė „Trisė“ Prior gyvena Pasiaukojančių tėvų šeimoje. Artėjant jos apsisprendimo metui, mergina pademonstruoja ne vieną, o net tris savybes: ji linkusi aukotis, tačiau taip pat itin ryžtinga ir pasižymi išmintimi. Tačiau toks savybių kompleksas toli gražu nėra privalumas. Priešingai – tai reiškia, kad žmogus gali tapti nenuspėjamu, o tuo pačiu – ir pavojingu tobulai visuomenei. Mergina nusprendžia slėpti savo paslaptį ir pasirenka Ryžtingųjų bendruomenę.

Nauji bendruomenių nariai turi išgyventi itin alinantį fizinių ir psichologinių išbandymų procesą, kurio metu patvirtinamas jų tinkamumas pasirinktai bendruomenei. Jei jaunuolis nesugeba įrodyti vertas naujųjų namų, jis tampa atstumtuoju. Dar blogiau baigiasi tokiems kaip Beatrisė – išaiškėjus, kad jie slepia kitas savo charakterio savybes, jaunuoliams gresia mirtis.

Išbandymų procesui įsibėgėjus, Beatrisė ima vis labiau abejoti savo pasirinkimu ir galimybėmis įrodyti, kad yra verta pasirinktos bendruomenės. Vieną dieną Trisė sužino paslaptį, galinčią suskaldyti Ryžtingųjų, o vėliau – ir likusias bendruomenes. Skirtingos Beatrisės vidinės savybės dabar gali arba išgelbėti merginą ir jos mylimus žmones, arba juos visus pražudyti.

„Hunger Games“

Pagal populiariąją knygą „Bado žaidynės“ pastatytas filmas, kuriame ji atlieka bebaimės Katnis Everdyn, pasiryžusios eiti į pavojingąsias „Bado žaidynes“. Šios žaidynės - tai kasmet vykstantis renginys, kuriame dalyvauja jaunuoliai, kovojantys dėl išlikimo ekstremaliomis sąlygomis. Žaidynės vyksta tol, kol lieka paskutinis gyvas dalyvis. Kasmet traukiami burtai, kas atstovaus savo regioną, o šįmet burtai lėmė kovoti jaunesniąją Katnis sesutę. Bijodama žaidynėse tykančių pavojų, Katnis ryžtasi kovoti vietoj jos ir išvyksta pasitikti likimo.

„Twilight“

Garsioji vampyrų meilės istorija, pakerėjusi pasaulį. Ji - nerangi pasimetusi moksleivė, atsikrausčiusi į naują miestą ir pakeitusi mokyklą. Jis - jau kelis šimtmečius nemirtingas ir amžinai jaunas vampyras, išmokęs misti tik gyvūnų, o ne žmonių krauju. Be nemirtingumo jis turi ir kitą ypatingą savybę - gali skaityti žmonių mintis. Kai jie susitinka, jis negali suvokti, kodėl jam nepavyksta perskaityti šios merginos minčių. Galbūt ji - ypatinga?..

„Mortal Instruments“

Šiuolaikiniame Niujorke gyvena iš pažiūros paprasta paauglė Klerė Frei (akt. Lily Collins), tačiau jos gyvenimas akimirksniu apsiverčia. Kiek maištinga ir į meną linkusi raudonplaukė netikėtai tampa paslaptingo nužudymo liudininke – nukeliavusi su geriausiu draugu į naktinį klubą ji pamato ginkluotą trijulę. Tačiau tiek nusikaltimą, tiek žudikus, kurių kūnai išmarginti nepažįstamais ženklais, matė tik ji viena. Netikėta liudininkė sudomina paslapčia veikti besitikėjusius jaunuolius. Įvyksta lemtinga Klerės pažintis su tvirtu, žavingu ir kraują stingdančiu Džeisu.

Paaiškėja, kad auksaplaukis drauge su bičiuliais priklauso jauniems kovotojams, turintiems angelų kraujo. Jie – Prieblandos medžiotojai, rizikuojantys gyvybėmis ir išeinantys į gatves grumtis su demonais, kad išlaikytų gėrio ir blogio balansą. Jau netrukus vienas iš demonų taikosi užpulti ir Klerę, kurią spėja išgelbėti tik Džeiso vikrumas.

Tačiau merginos mama jau piktavalių rankose, o Klerei dar reikia sužinoti ir išmokti tiek naujo apie pasaulį, kurio ji niekad nesitikėjo buvus čia pat, visai šalia. O juk prieblandoje slepiasi ne tik angelų palikuonys ir demonai, bet ir vilkolakiai, vampyrai, galingi magai ir kiti mirtį nešantys gėrio ir blogio įrankiai...

„Harry Potter“

Magiškas jaunojo burtininko Hario Poterio pasaulis jau spėjo užauginti vieną kartą skaitytojų. Net į 8 filmus sutalpintas pasakojimas apie magišką Hogvartso mokyklą, kovą su blogiu, draugystę, pirmąją meilę, šeimos svarbą ir ypatingus nuotykius žavi net ir tada, jei 24 valandas trunkantį filmų maratoną žiūri kelintą kartą. Ir kiekvieną kartą juos žiūrėdamas atrandi kažką naujo... Filmo anonsą rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis