Karjeros pradžia: kokie buvo pirmieji Lietuvos žvaigždžių darbai?

Rubrikoje „Panelei 20“ - tik įspūdingiausi žurnalo „Panelė“ straipsniai. Šįkart siūlome prisiminti 2009-aisiais publikuotą straipsnį skambiu pavadinimu „Pirmas kartas už pinigus: kada, ką ir už kiek pirmą kartą dirbo žvaigždės ir kur dėjo uždirbtus pinigus?“, kuriame atskleidėme, kur gi prasidėjo šiandien žinomų žmonių karjeros.


Juozas Statkevičius, dizaineris
Seimo kirpėjas

– Kirpau plaukus. Seime. (Kur?!) Seime. Dirbau kirpėju Seimo kirpykloje. Buvau aštuoniolikos ir dirbau ten metus. (Kam kirpai plaukus?) Daug kam. Ir Zingeriui, ir Zingerio patarėjai, ir Ritai Dapkutei, ir ten visiems, kurie buvo atvažiavę, kurie suprato, kad galiu padaryti taip, kaip užsieny. (Ir kiek gaudavai?) Tais laikais labai daug – ir 10, ir 15, ir 20 dolerių. (O kur išleidai pirmąjį savo atlyginimą?) Nusipirkau kremo nuo raukšlių. (Aštuoniolikmetis, už pirmą savo atlyginimą?) Taip. (Ačiū.)

Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius
DELFI / Tomas Vinickas

Vaidas Baumila, dainininkas
Taupusis padavėjas

– Prieš pat nesakysiu ką (kažkodėl nenori minėti realybės šou „Dangus") dirbau padavėju kinų restorane. Man buvo septyniolika ir visą vasarą dirbau po 14 valandų per dieną. Suma sumarum su arbatpinigiais pirma mano alga siekė apie 1 000 litų. Už juos nieko nepirkau – taupiau. Vis dar taupau ir nežinau kam – investicijoms, mokslams, kelionėms? Pirmasis darbas mane užgrūdino, įskiepijo supratimą apie pinigų vertę. Nes nuo septyniolikos metų jau buvau nepriklausomas nuo tėvų.

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila
A.Kriščiūno nuotr.

Alanas Chošnau, dainininkas
Apšildytojas

– Pirmą kartą gavau pinigų būdamas septyniolikos metų. Dalyvavau koncerte Vilniaus „Dainavos" restorane (dabar ten „Grand casino"). Vyko renginys, atvažiavo tokia grupė „Army of lovers". Dvi merginos ir du bičai, vienas – labai gėjiškas blondinas. Mes, kaip „Naktinės personos", juos apšildėme. (Apšildė gėjišką vaikiną? Įdomu, įdomu…) Tada aš gavau 70 rublių! Kur juos išleidau, neatsimenu. Bet tikrai nepragėriau, nes gėrimai buvo nemokami, cha cha cha cha cha…

Alanas Chošnau
Alanas Chošnau
DELFI / Tomas Vinickas

Viktoras Diawara Vee, muzikantas
Brangus dažytojas

– Pirmas toks tikras darbas buvo, kai dažiau, kaip vadinasi, biliardo… (Kamuolius?) Ne, cha cha, ne, biliardinės sienas Vokietijoje. Mokėjo apie 120–150 markių už dieną. (Kur išleidai?) Tikriausiai pirkau kažką reikalingo muzikai ir dalį pratūsinau.

Viktoras Diawara ir Živilė Diawara
Viktoras Diawara ir Živilė Diawara
DELFI / Tomas Vinickas

Nomeda Marčėnaitė, keramikė, TV laidų vedėja
Mergaitė su degtukais

– Pirmi mano pinigai buvo gauti prašant išmaldos. (???) Tikrai, be bajerio. Maždaug septynerių metukų išėjau į parduotuvę nupirkti pieno. Tėvas davė pinigų, o aš juos pamečiau… Tada atsistojau gatvėje, siaubingai bijojau, bet kažkokio dėdės paprašiau pinigų. Pasakiau, kad pamečiau ir mane labai bars, nors taip turbūt nebūtų buvę, ir jis pagailėjęs davė. Išleidau juos, aišku, pienui. Na, o pirmą tikrą atlyginimą gavau aštuoniolikos, kaip odos išdirbėja. Neįstojau į dailės akademiją ir teko eiti darbuotis į fabriką. Dailės salonuose pardavinėdavo tokius albumus, pavyzdžiui, su Kauno panorama ant viršelio. Tai aš juos paišydavau. Paskui man viena bičiulė ir sakė: „Kas atsitiko – Kauno panorama, o atrodo lyg Afrikos miestas." Ten prasiėjau aš... Mokėjo daug – gavau turbūt tiek pat, kiek mano tėvas, istorijos dėstytojas universitete, apie 300 rublių. Juos atiduodavau tėvams, o sau pasilikdavau minimumą. Man buvo tiesiog smagu užsidirbti pinigų ir juos atiduoti kažkam…

Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė
DELFI

Vytautas Rumšas, aktorius
Juodadarbis ant stogo

– Kasiau sniegą nuo fabrikų stogų! Man buvo gal keturiolika metų. Sniego bemaž iki šlaunų ir visa tai reikėjo su kastuvėliais kasti, nešti iki pastato šono ir pilti lauk. O pastatas nemažas! (Taip jausmingai pasakoja, kad net pagelbėti norisi! Ir kiek mokėjo?) Už visą stogą, atsimenu, gavau 300 litų. Juos leidau po truputį – važiavau į miestą pasivaikščioti po kavines, maloniai pasėdėti, ką nors suvalgyti. Pasimėgauti Vilniumi už savus pinigus. Pasijusti vyru!

Eva Saikovska ir Vytautas Rumšas
Eva Saikovska ir Vytautas Rumšas
Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Natalija Zvonkė (dabar - Bunkė), dainininkė
Turgaus žvaigždė

– Aš tikrai nesigėdiju to, kad kažkada dirbau turguje. Mano tėvai ten prekiavo ir aš per vasarą užsidirbau muzikiniam centrui. Labai džiaugiausi, kad tų pinigų nepaleidau vėjais. Žinau, kad sunkiai dirbau ir jų nevalia išmesti picom ar bet kam kitam…

Natalija Bunkė
Natalija Bunkė
DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Aistė Paškevičiūtė, TV laidų vedėja
Vaidilutė

– Trylikos metų filmavausi filme „Hunas Atila", ten vaidinau vaidilutę. Gavau 200 litų – tais laikais be proto didelius pinigus. (Ir kur juos išleidai?) Išvažiavau į Palangą! Atostogų su teta. Bet visą savaitę lijo... Žodžiu, tai buvo pirma alga, pirmas džiaugsmas ir pirmas liūdesys, supratus, kaip netikslingai galima išleisti pinigus.

Aistė Paškevičiūtė
Aistė Paškevičiūtė
Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Marius Gelažnikas, verslininkas
Senelio tarnas

– Pirmas mano darbas buvo... Aišku, manau, kad ne protinis… Gal fizinis? Penkerių metų už tris rublius seneliui iššlaviau kiemą. Dar gaudavau rublį už pakeltą degtukų dėžutę, kurią senelis numesdavo tyčia. Manau, taip jis ugdydavo nuolankumo principą. Numesdavo ir kas iš trijų anūkų pirmas pakeldavo, gaudavo rublį. (Pajamas saldainiams išleisdavai?) Gink Dieve, ne, taupiau. (Štai, pasirodo, kaip žmonės surenka pradinį kapitalą prabangioms parduotuvėms įkurti…)

Marius Gelažnikas
Marius Gelažnikas
DELFI / Tomas Vinickas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis