5 receptai, kaip patogiau šalinti plaukelius namuose

Prasidėjo karštų dienų ir lengvų suknelių metas. Tačiau prieš atidengiant kojas tenka atlikti vieną ne itin malonią procedūrą - šalinti nereikalingus plaukelius.

Kad ir kokį šalinimo būdą pasirinksi, kiekvienas jų turi savų minusų: skutant plaukelius jie labai greitai atauga, depiliuoti vašku - skauda... O kaip bent truputį palengvinti savo dalią ir plaukelius šalinti paprasčiau? Siūlome pasidaryti namie 5 priemones, kurios apsaugos nuo dažniausiai šalinant plaukelius atsirandančių problemų.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

„Skudurynų reidas“: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)
30 dienų išbandymas: pratimai dailioms kojoms
51 kg atsikračiusi Rita: jaučiausi lyg ne šio pasaulio gyventoja(INTERVIU)

1. Aliejus, naudojamas prieš skutant plaukelius. Apsaugo nuo įbrėžimų skutant ir įauginėjančių plaukelių.

Tau reikės: 1 šaukštelio kokosų aliejaus (skysto) ir 1 šaukštelio dygminų aliejaus.

Naudojimo būdas: sumaišyk ingredientus dubenėlyje. 5 minutėms ant nuogų blauzdų uždėk pašildytus rankšluosčius. Nuimk juos, ištepk blauzdas aliejų mišiniu, palaikyk jį 10 minučių, o vėliau dar kartelį 5 minutėms uždėk šiltus rankšluosčius. Tavo kojos apsaugotos!

2. Losjono kubeliai po skutimosi odai nuraminti.

Tau reikės: 1 puodelio riebaus pieno ir 4 pakelių ramunėlių arbatos.

Naudojimo būdas: pakaitink pieną (tik neleisk užvirti), pamerk 4 pakelius arbatos, uždek dangčiu ir leisk virti 15 minučių. Tuomet išimk pakelius, nukelk puodą nuo ugnies, o atvėsusį skystį supilk į ledo kubelių formą ir užšaldyk. Kaskart nusiskutusi kojas patrink ledo kubeliu odą, kad susitrauktų poros ir dingtų raudonumas.

3. Kremas sudirgintai odai nuraminti.

Tau reikės: šaukštelio natūralaus jogurto, šaukštelio šaltai spausto kokosų aliejaus, pusės šaukštelio ciberžolės miltelių ir pusės šaukštelio natūralaus medaus.

Naudojimo būdas: sumaišyk visus ingredientus iki vientisos masės, tepk ant sudirgintos odos, o po 15 minučių nuplauk šiltu vandeniu.

4. Kompresas įaugusiems plaukeliams šalinti.

Tau reikės: 1 šaukštelio medaus ir 1 pakelio ramunėlių arbatos.

Naudojimo būdas: pamerk arbatos pakelį į pusę puodelio karšto vandens ir praėjus 5 minutėms ištrauk. Į vandenį įdėk šaukštelį medaus, išmaišyk ir leisk šiek tiek atvėsti, bet tik tiek, kad palietus jaustųsi maloni šiluma. Pamirkyk vatos gabalėlius į gautą nuovirą ir dėk juos ant tų odos vietų, kur atsiranda daugiausiai įaugusių plaukelių. Palaikyk 10-20 minučių.

5. Kasdieninis odos šveitiklis. Reguliariai naudojant šveitiklį ir pašalinant viršutinį odos sluoksnį, įaugusių plaukelių ženkliai sumažėja.

Tau reikės: pusės puodelio riebaus pieno, ketvirtadalio puodelio medaus, pusės puodelio baltojo cukraus ir ketvirtadalio puodelio rudojo cukraus.

Naudojimo būdas: sumaišyk visus ingredientus dubenyje iki vientisos masės. Atsargiai tepk ant odos sukamaisiais judesiais. Galima naudoti ir kasdien.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis