Inkštirai: efektyvūs būdai jiems naikinti namuose

Kai pastebite, kad ant jūsų veido atsiranda inkštirai, iš karto imate galvoti, kaip jais greitai atsikratyti. O kaip tai padaryti saugiai ir efektyviai? Tuoj išsiaiškinsime.

Dažniausiai inkštirai atsiranda dėl per didelio riebalų ir odos aliejų kiekio, toksinų pertekliaus, taršos, netinkamos higienos ir su tuo susijusiais dalykais. Tad vos jums pateiksime instrukcijas, kaip saugiai ir veiksmingai atsikratyti inkštirų, tikėtina, kad norėsite tai skubiai išbandyti.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

„Skudurynų reidas“: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)
„Antrąja Meilutyte“ laikoma lietuvė dėl plaukimo miegojo baseine(INTERVIU)
Peržengė ribas: itin liekna „Pretty Little Liars“ aktorė buvo priversta atrodyti liekniau(FOTO)

Inkštirų naikinimas – kas yra veiksminga, o kas ne?

Pirmiausia, nustatykite inkštirų atsiradimo priežastį, nes diagnozė yra tiesiogiai susijusi su tinkamu gydymu, be to, ji padeda užkirsti kelią inkštirų atsiradimui. Kai kurios priemonės yra trumpalaikės, o kai kurios veikia ilgą laiką. Inkštirai yra geriausiai pašalinami su švelniu odos šveitikliu, kuriame yra silpno benzoilo peroksido. Odos šveitikliuose esančios alfahidroksi vaisių rūgštys pašalina negyvas odos ląsteles, tad inkštirai būna menkai apsaugoti ir juos būna lengva išvalyti.

Nors tai ir yra trumpalaikė priemonė, padedanti atsikratyti inkštirais, pavojinga per dažnai vartoti benzoilo peroksidą arba odą per daug nušveisti, nes tai gali pakenkti jūsų odai. Kai kurie žmonės vietoj benzoilo peroksido naudoja alavijo želė su arbatos medžio aliejumi, nes tai yra natūralūs produktai. Reklamuojamos inkštirų naikinimo priemonės nepadeda jų atsikratyti. Ta pati problema ir su vakuuminiais prietaisais, kurie reklamuojasi išsiurbiantys inkštirus, bei su inkštirus naikinančiais kremais ir želė. Jie padaro daugiau žalos, nei naudos, todėl verčiau imtis natūralesnių priemonių.

Veiksmingos naminės priemonės

Naminės priemonės paprastai yra natūralios ir nebrangios, be to, jas galima saugiai išbandyti, nepadarant jokios žalos jūsų odai. Sumaišykite 1/4 puodelio karšo vandens, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 4 lašus jodo. Mišinį su vata užtepkite ant inkštirų bei aplink juos, o praėjus šiek tiek laiko jį nuvalykite su švariu audiniu. Šviežios žaliųjų citrinų sultys, sumaišytos su maltais aliejinės moringos lapais ir ankštimis, taip pat padeda kovoti su šia problema.

Raudonojo sandalmedžio, ilgosios ciberžolės ir pieno pasta yra viena naudingiausių inkštirų naikinimo priemonių. Iš rožių vandens ir avižinių miltų pasidarykite avižinių miltų kaukę bei įmasažuokite ją į paveiktas vietas, o po 15 minučių nuplaukite ją su šaltu vandeniu ir mėgaukitės akivaizdžiais rezultatais. Migdolų milteliai su rožių vandeniu taip pat lengvai naikina inkštirus. Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį šviežių žaliųjų citrinų sulčių su žemės riešutų aliejumi – taip užkirsite kelią inkštirų atsiradimui.

Nepaprastai svarbu laikytis tinkamos higienos ir naudotis tinkamais produktais, kurie neužkemša odos porų ir nedaro žalos odai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis