3 dalykai apie riebios odos priežiūrą, kurių nežinojai

Panele.lt redakcija kasdien sulaukia daugybės skaitytojų klausimų. Viena labiausiai jums rūpimų temų - odos priežiūra. Šįkart į keletą klausimų apie spuogų naikinimą ir riebios odos priežiūrą atsakė „Kvapų namų” natūralios kosmetikos ekspertė Rūta Daunoravičienė.

Mano oda sausa, jei dažnai tepsiu ją aliejais ar tai nepaskatins spuogų susidarymo?

Tikrai ne, jei naudosite nerafinuotą aliejų, kuris ne tik nekemša porų, bet ir jas išvalo. Nerafinuotus aliejus rekomenduojama naudoti, kai yra spuogų. Jų susidarymą gali paskatinti sintetiniuose kremuose esanti mineralinė alyva (mineral oil), naudojama kaip pakaitalas natūraliems aliejams, ir rafinuoti aliejai, nes juose nebelieka specialių medžiagų, kurios padeda įsiskverbti į odos vidų ir ištirpdyti tuos kamščius.

Rafinuoti aliejai atvirkščiai, užkemša poras, todėl pasitepus odą pigiu aliejumi, ji pasidengia plėvele. Standartinėje kosmetikoje rafinuoti aliejai dažniausiai ir naudojami, todėl kad jie yra bespalviai, bekvapiai ir neturi įtakos galutinei produkto išvaizdai, taip pat yra pigesni, todėl gamintojai juos labai mėgsta.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Pažink save: tavo charakteris pagal veido bruožus
„Skudurynų reidas“: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)
„Antrąja Meilutyte“ laikoma lietuvė dėl plaukimo miegojo baseine(INTERVIU)

Ar padėtų spuogus išnaikinti kasdieninis jų tepimas spiritu?

Tikrai nerekomenduoju veido odos ir jos mikrofloros kamuoti spiritu: grynu, skiestu, ar su salicilo rūgštimi, ar su „zelionke“, ar dar su kitokiais sintetiniais chemikalais. Tai nefiziologinė stipriai antimikrobiškai veikianti medžiaga, visiškai suardanti ne tik spuogus sukeliančias bakterijas, bet ir natūralią apsauginę mūsų odos mikroflorą, kuri kaip tik ir turi mus saugoti nuo infekcijų, spuogų atsiradimo. Įtariu, kad salicilo spiritas daro daugiau žalos, negu naudos.

Kartkartėmis iškylančius spuogus geriau patepti švelnesnio poveikio eteriniais aliejais, pavyzdžiui: levandų, šlamučių, rozmarinų, rozalinų ar arbatmedžių...

Kokie aliejai tinka riebiai/ mišriai veido odai linkusiai į spuogus, kurie atstotų visus kremus. Koks aliejus tinka paakių zonai, kad ir nuo raukšlelių padėtų atitolinti?

Riebiai odai labai tinka graikinių, lazdynų riešutų, kokosų aliejai. Jei jie bus nerafinuoti, neleis užsikimšti poroms ir naikins spuogus. Paakiams galima naudoti tą patį aliejų, tik reikia stebėti, ar jis nedirgina akių. Jei dirgina, rinkitės švelnesnį aliejų, pvz. arganų.


O kokios odos ar plaukų priežiūros problemos kamuoja tave? Užduok klausimą Kvapų namų” natūralios kosmetikos ekspertei Rūtai ir ieškok jos atsakymo portale panele.lt!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis