Lietuvos stilistai atskleidžia, kokios spalvos suknelėms išleistuvėse - ne vieta

Brandos egzaminų sesijai įsibėgėjant, ne vieną abiturientę kankina dar vienas klausimas – kaip pasipuošti išleistuvių šventei? Į pagalbą skuba stiliaus „korepetitoriai“ – dizainerė Laura Dailidėnienė ir televizijos projektų stilistė, kostiumų dailininkė Širlė Žvirblė.

Jaunyste trykštanti išleistuvių suknelė

Svarstote kokio stiliaus suknelę pasirinkti? Mados tendencijas visame pasaulyje sekantys „Deichmann“ stilistai išskiria tris karščiausius išleistuvių suknelių tipus: lengvos asimetriškos, trumpos priekyje ir ilgos nugaroje, trumpos su ilgu peršviečiamu viršutiniu sluoksniu, atidengiančios kone visą nugarą, ir suknelės, atidengiančios pilvą (pilvą, o ne bambą!). Kurią iš jų vilkėti šventės metu rinktis jums, tačiau dizainerė Laura Dailidėnienė ir stilistė Širlė Žvirblė vieningai pataria pirmiausia rinktis suknelę, kuri... tinka.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Tikra istorija: tapau meiluže ir jo merginos drauge...
6 savybės, kurias turi vaikinų trokštamos merginos
Pažink save: tavo charakteris pagal veido bruožus


Anot L. Dailidėnienės, labai svarbu, kad išleistuvių vakaro suknelė atspindėtų ją dėvinčią merginą. Juk nesinorėtų išleistuvių nuotraukose priminti abiturientės mamą, o ne pačią dvyliktokę. Todėl ji siūlo nebijoti ryškių spalvų ar neįprastų raštų: pavyzdžiui, vilkėti ryškiomis gėlėmis margintą suknelę, o prie jos derinti kuklesnius aksesuarus. Jei suknelė vienspalvė, įvaizdžiui žaismingumo suteiks gėlių lankelis ar bateliai itin aukšta, aukso detalėmis dekoruota pakulne ar išskirtine sagtimi.

L. Dailidėnienei pritaria ir Š. Žvirblė, siūlanti verčiau nesirinkti juodų, tamsių spalvų – šią vasarą madingi pasteliniai, kiek išblukę atspalviai: mėtos, koralų, švelniai rausvas ar gelsvas. Gėlėtus audinius stilistė pataria rinktis atsargiai: „Gėlėmis margintos suknelės gali atrodyti pritrenkiančiai, tačiau jos neturėtų priminti užuolaidų.“ Norinčioms išsiskirti stilistė siūlo neįprastą derinį: lengvą, pečius apnuoginantį kostiumo tipo kombinezoną, kuriam elegancijos suteiks priderintos aukštakulnės basutės plonais dirželiais.

Dieną – aukštakulniai, po vidurnakčio – balerinos

Renkantis avalynę išleistuvių vakarui stiliaus ekspertai siūlo du kelius: ryškesni, su suknelės spalva kontrastuojantys, arba šviesūs, su apranga „susiliejantys“ bateliai. Vilkėdama švelnios mėtos spalvos laisvą suknelę galite drąsiai rinktis ryškius, kiek prigesintos mėlynos ar rožinės spalvos aukštakulnius – tikrai atkreipsite aplinkinių dėmesį. Tačiau liaupsių sulauksite ir pasirinkusi kitą kelią: šviesi klasikinė suknelė ir šviesūs aukštakulniai sukurs ne mažiau įspūdingą įvaizdį. Š. Žvirblė pažymi, kad išleistuvėms vertėtų rinktis vienspalvius batelius (tiek ryškesnius, tiek smėlio ar kūno spalvos). Tik nepamirškite – šį sezoną visų batelių noselės smailėja!

Kodėl aukštakulniai? Anot dizainerės Lauros Dailidėnienės, avalynę su pakulne reikėtų avėti bent jau oficialiosios dalies metu – tai šventei suteikia iškilmingumo, o juos avinčiai merginai – elegancijos. Kostiumų dailininkė Širlė Žvirblė dar prideda, kad aukštakulnius turėtų rinktis ir kelnių ar kombinezono ansamblį dėvėsiančios merginos – kojos atrodys kur kas grakštesnės. Išleistuvių vakarui įsibėgėjus, aukštakulnius galite iškeisti į patogius balerinos tipo batelius – kad šokti galėtumėte visą naktį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis