Tobulos figūros išbandymas: pratimai, kurie mažina apimtis

Pakelkit rankas tos, kurios pasižadėjote nuo birželio 1-osios sportuoti, sveikiau maitintis ir aktyviau gyventi. O dabar prisipažinkit, ar bent pabandėt? Žinoma, guodžiate save, kad vasara dar tik prasidėjo, tačiau kam laukti kito pirmadienio, kai galite pradėti dabar pat?

Norite greitų ir akivaizdžių rezultatų, bet neturite laiko sporto salėms? Stebuklų nebūtina, tačiau jų siekti galima! Siūlome išbandyti 30 dienų iššūkį visam kūnui, kurį, didinant pakartojimų skaičių, galėsite tęsti visą vasarą. O jei dar ir visiškai nereikalingų riebių užkandžių atsisakysite, kilogramai kaip pat ims tirpti!

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Gatvės mada: jaunimas demonstruoja neįpareigojantį stilių(FOTO)
Kaunietė lieknėjimo guru įvardijo, kokias svorio metimo klaidas daro pradedančiosios(INTERVIU)
10 dalykų, kuriuos išduoda tavo antakiai(FOTO)

„30 day challenge“ - tai sparčiai populiarėjanti motyvacinė sistema, kuri padės siekti geriausių rezultatų per trumpiausią laiko tarpą. 30 dienų iššūkis paremtas tam tikrais pratimais ir jų pakartojimų dauginimu sulig kiekviena diena.

Pradedant nuo mažiausio pakartojimų skaičiaus ir po truputį didinant krūvį mūsų kūnas netik stiprėja, bet ir pratiname save prie sunkesnio fizinio darbo. Juk, atrodo, taip paprasta pirmą dieną padaryti tik 5 pratimo pakartojimus, tačiau nustebsite, kaip po mėnesio galėsite padaryti jau ir 50.

Šįkart pristatome jums keturių pratimų 30-ties dienų iššūkio programą. Pratimai skirti apatinei kūno daliai pilvui bei rankoms. Pirmiausiai pasidaryk sau 30-ies dienų kalendorių ir kiekviename langelyje pažymėk, kokį pratimą kurią dieną reikia daryti (poilsio dienos pažymėtos atskirai prie kiekvieno pratimo).

Vienas, du, trys - startas:

1. Pritūpimai. Kojos pečių plotyje ar plačiau, tiesia nugara tupiame iki kelių linijos ir kylame, orą iškvepiame viršuje. Pirmą dieną darome 50, o toliau vis pridedame po 5. Kas ketvirtą dieną - ilsimės, o po laisvadienio pridedame jau 10. Tai yra reikalingiausias pratimas, jei norime gražių kojų ir dailesnio užpakaliuko.

Poilsio dienos: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28.

2. Atsispaudimai. Nepamirškite, kad darant atsispaudimus nugara visuomet išlieka tiesi, o rankas dedame plačiai ir taip, kad mūsų delnai „žiūrėtų“ į priekį. Pirmą ir antrą dieną padarome po 5, vėliau skaičių didiname. Septintą, aštuntą ir devintą dienomis jau darome po 10, o kitas tris dienas taip pat pridedame po 5 atsispaudimus. Iššūkio tryliktą dieną ilsimės, o vėliau pridedame dar 3 atsispaudimus, vėliau 2 ir 5. Galbūt atsispaudimai nėra maloniausias pratimas, tačiau norint gražių rankų reikia įdėti daug pastangų.

Poilsio dienos: 13, 22.

3. Lenta. Esminis pratimas, kur dirba kone visi mūsų kūno raumenys, o aktyviausiai - pilvo presas bei nugara. Lenkiame alkūnes po pečiais ir remiamės į kilimėlį, pilvas lygiagrečiai grindims, nugara tiesi, pėdomis remiamės į grindis, stengiamės kūną išlaikyti kuo tiesesnį. Pirmą ir antrą dieną išlaikome poziciją 20 sekundžių, vėliau kas dvi dienas pridedame po 5 s. Šeštą dieną ilsimės, o paskui dvi dienas darome jau 5-iomis sekundėmis ilgiau, tačiau vėliau pridedame 15 s ir daugiau. Palengvinimas: labai pavargus laikyti poziciją, galima su keliais atsiremti į kilimėlį išlaikant tiesią nugarą.

Poilsio dienos: 6, 13, 19, 26.

4. Susirietimai. Atsigulame ant kilimėlio, nugara būtinai prispausta, o pilvas įtemptas. Sulenktas kojas keliame 90 laipsnių kampu ir lėtai padedame ant grindų. Sulig kiekvienu susirietimu orą iškvepiame, kai kojos pakeltos. Pirmąją dieną darome 25, o vėliau vis pridedame po 5 ar 10, pagal galimybes.

Poilsio dienos: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis