5 neįprasti dalykai, kalti dėl tavo spuogų

Dažną merginą bent kartą gyvenime kamuoja spuogai, kai kurioms su šiais nenaudėliais tenka kovoti ir kiekvieną dieną. Tačiau kartais net ir prabangiausios veido priežiūros priemonės nepadės kovoje su spuogais, jei iš savo kasdienybės nepašalinsi dažnai nepastebimų, tačiau labai pavojingų spuogų sukėlėjų.

1. Pagalvė

Ar žinojai, kad pagalvės užvalkalą reikia keisti bent kartą per savaitę, o jei oda labai spuoguota - ir kasdien? Kiekvieną naktį tavo veido oda liečia pagalvę ir visos bakterijos nusėda ant pagalvės užvalkalo, o kitą naktį sėkmingai „atakuoja“ tavo veidą ir užkemša poras. Užkirsk kelią spuogų atsiradimui, užvalkalą keisk dažniau!

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Pasitikrink, ką apie tave atskleidžia tavo gimimo data
Gatvės mada: jaunimas demonstruoja neįpareigojantį stilių(FOTO)
Kaunietė lieknėjimo guru įvardijo, kokias svorio metimo klaidas daro pradedančiosios(INTERVIU)


2. Telefonas

Pagalvok, kiek kartų per dieną pirštais (kurie tikrai ne visuomet būna švarūs) lieti savo telefoną. O dabar pagalvok, kiek bakterijų nuo telefono ekrano „nusėda“ tau ant skruostų, kai laikai jį priglaudusi prie ausies telefoninio pokalbio metu. Įsigyk specialių antibakterinių servetėlių, skirtų telefono ekranui valyti ir naudok jas bent kartą per dieną.

3. Veido kremas

Jeigu tavo veido kremas yra per riebus, jis gali užkimšti poras ir dėl to randasi nauji spuogai. Ieškok lengvos konsistencijos veido kremo, kuriame nėra aliejų. Taip oda bus sudrėkinta, tačiau veido poros išliks švarios.

4. Plaukai

Kartais merginos, turinčios daug spuogų ant kaktos, stengiasi juos paslėpti masyviais kirpčiukais. Tačiau čia jos sau daro „meškos paslaugą“: ant plaukų susikaupę natūralūs aliejai liečia kaktą ir tik dar labiau užteršia ir taip spuoguotą odą. Jeigu norisi spuogelius maskuoti, geriau naudok specialiai tam skirtas antibakterines priemones, kurios ne tik maskuos, bet ir gydys spuogus.

5. Hormonai

Hormonų svyravimai sukelia skausmingus giluminius spuogus. Jeigu pastebi, kad padaugėjo spuogų ant kaktos palei plaukų augimo liniją, netikėtai greitai pradėjo augti svoris, o mėnesinės tapo nereguliarios, būtinai kreipkis į gydytoją, tai gali reikšti hormonų sutrikimą, Tačiau jei tai tiesiog netikėtai atsiradę pavieniai pūlingi spuogai, tau padės ir veido priežiūros specialistė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis