5 filmai, kurie padės sunkiausią akimirką(VIDEO)

Kartais būna taip liūdna, kad nei verkimas, nei pokalbis su geriausia drauge nepadeda. Tokiomis akimirkomis verta pabūti ramioje aplinkoje, tačiau neleisti sau kaltinti viso pasaulio dėl tavo bėdų.

Niūrias mintis geriau nei kas nors kitas praskaidrina už širdies griebiantis ir pamokantis filmas. Tokių šiam savaitgaliui turime net penkis!

„Ilgas kelias žemyn“ (vert. „A Long Way Down“)

Netradicinis, Holivudiško optimizmo pilnas filmas apie liūdnus gyvenimus. Tai istorija apie keturis labai skirtingus ir pačių įvairiausių bei siaubingiausių problemų turinčius žmones, kurie vieną dieną nusprendžia nutraukti savo gyvenimus. Susirinkę ant aukšto pastato Naujųjų metų naktį, jie visi netyčiomis susitinka, susipažįsta ir po virtinės atsitikimų pasirašo sutartį, kad nebandys nutraukti savo gyvenimo iki Valentino dienos. Per kelis ateinančius mėnesius jų laukia išbandymai, pakilimai ir nuosmukiai, naujos meilės užgimimas ir bandymas išsaugoti kitų gyvybes. Tai ganėtinai lengvas, įkvepiantis ir smagus filmas, veikiausiai patiksiantis beveik kiekvienai. Jau kinuose!

„50/50“

Nuostabus, įkvepiantis, kvapą gniaužiantis, liūdnas, ironiškas... Šį filmą būtų galima apibūdinti pačiais įvairiausiais epitetais, tačiau būtina jį pasižiūrėti, kad tuo įsitikintum pati. Žinoma, jo tematika neįtikėtinai liūdna ir slegianti – onkologinės ligos kankinamas jaunuolis dar jokio žiūrovo nenudžiugino, tačiau šis filmas padeda geriau pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies, pabandyti atsirinkti tikrus draugus ir tuos, kurie bus su tavimi nepaisant to, kokios problemos tave užkluptų. Toms, kurios bijo pernelyg liūdno filmo – neišsigąskite, vienas iš pagrindinių aktorių – komedijų dievas Sethas Rogenas užtikrins, kad jums būtų linksma. Bent jau retkarčiais.

„Juno“

Netradicinis ir itin įsimintinas filmas su puikiais aktoriais, nepriekaištingu scenarijumi ir tiesiog tobulu muzikiniu takeliu. „Juno“ yra filmas apie keistu vardu pavadintą paauglę merginą, kuri, žinoma, šiek tiek prisižaidžia ir pastoja. Vis dėlto „Juno“ nuo visų kitų panašios tematikos filmų skiriasi pačios pagrindinės veikėjos požiūriu į situaciją. Ji neverkia, neisterikuoja ir nedramatizuoja. Ji ieško pačios geriausios išeities iš labai nekokios situacijos ir bando savo optimizmu užkrėsti visus pačius svarbiausius žmones jos gyvenime – kūdikio tėtį, savo pačios tėvus bei, žinoma, geriausią draugę. Tai puiki komedija su dramos elementais, kuri nepalieka abejingų.

„Ganėtinai linksma istorija“ („It‘s Kind of a Funny Story“)

Kaip ir skelbia pavadinimas – tai ganėtinai linksma istorija, tačiau nelabai tinkanti toms, kurioms nepatinka gilintis į svetimas problemas. Tiesa, šiame filme daugiau nelabai kas ir yra – tik kelių žmonių problemos, bandymai jas išspręsti ir, žinoma, pakeliui į laimę atrandama žavi ir trapi paaugliška meilė. Šis filmas vertas dėmesio dėl Zacho Galifianakio, mums dažniausiai pažįstamo komiko ir juokintojo amplua. Šiame filme – jis kur kas kitoks ir, žinoma, atskleidžiantis savo tikruosius gabumus.

„Keliautojo laiku žmona“ (vert. „The Time Traveler‘s Wife“)

Tikra kiekvienos romantinių filmų gerbėjos svajonė. Tiesa, svajonė ir tų, kurios banalybių ir saldžių meilės istorijų per daug nemėgsta. Tai – tobulas balansas tarp visiško saldumo ir šio to naujo ir kino industrijoje šiek tiek svetimo. Filmo istorija pasakoja apie mergaitę, pas kurią vis atsirasdavo keistas vyras. Jis pasirodydavo vis kitoks – tai vyresnis, tai jaunesnis. Jis pasakodavo apie savo gyvenimą ir galiausiai pripažino, jog yra keliautojas laiku. Jie, žinoma, įsimyli ir tuomet prasideda meilės istorija su didžiausia įmanoma kliūtimi – laiku. Jeigu šis filmas pasirodė tiesiog nuostabus ir nori į šią meilės istoriją pasigilinti labiau, tiesiog užsuk į knygyną – jame rasi nuostabią knygą tokiu pačiu pavadinimu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis