12 makiažo triukų nešiojančioms akinius

Šiandien, kai yra tiek stilingų akinių rėmelių, daugelis net ir regėjimo problemų neturinčių merginų nešioja juos kaip išskirtinį aksesuarą. Juk tinkamai parinkti akių rėmeliai pabrėžia gražiausius veido bruožus ir atitraukia dėmesį nuo trūkumų. O ar žinojai, kad nešiojančios akinius turėtų dažytis šiek tiek kitaip nei gerą regėjimą turinčios?

Regėjimą koreguojantys akiniai akis arba mažina, arba didina, todėl makiažu reikia šią optinę apgaulę šiek tiek sumažinti. Pasidairykim, kokias makiažo gudrybes grožio meistrai siūlo akinių nešiotojoms!


1. Rinkis tamsiai mėlyną arba rudą akių liniją vietoj juodos

Juodas akių kontūras ar tamsūs šešėliai per tamsus pasirinkimas akinius dėvinčioms, o ypač trumparegėms. Juoda spalva akis vizualiai mažina, todėl rinkis švelnesnes, bet ne mažiau akių grožį pabrėžiančias spalvas: tamsiai mėlyną, rudą, tamsiai rusvą. Rinkis šiltus atspalvius, kurie privers tavo akis suspindėti.


2. Šventiniam makiažui rinkis „sušvelnintą dūminį makiažą“

„Dūminis“ makiažas tikra klasika, suteikianti žvilgsniui gilumo. Deja, po akiniais jis dažnai atrodo šiek tiek per ryškiai. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog turėtum atsisakyti šventinio makiažo. Tiesiog rinkis „ramesnį“ makiažą: venk griežtų linijų, juodos spalvos, geriausias pasirinkimas pilkos ir sidabrinės derinys bei plonytė kontūro linija.


3. Naudok „BB“ kremą užmaskuoti akinių paliktus įspaudus ant nosies

Nusiėmusi akinius pastebi, jog ant nosies liko rėmelio įspaudas? To gali išvengti jei naudosi savo odos atspalvį atitinkantį „BB“ kremą, kuris ne tik lengvai maskuoja, bet ir drėkina odą. Šios rūšies kremai taip pat suvienodina veido atspalvį ir paslepia paraudimus.


4. Nuvalyk makiažo pagrindo perteklių, kad jis nenusėstų ant akinių rėmelių

Ar kada nors pastebėjai, kad tose veido vietose, kurias liečia akinių rėmeliai (dažniausiai tai būna nosis), makiažo pagrindas greičiausiai nusivalo? Taip nutinka todėl, kad makiažo pagrindas susimaišo su dieniniu kremu arba nenuvalai jo pertekliaus. Kad įgautum matinės odos efektą ir makiažo pagrindas „nekibtų“ prie akinių, kosmetine kempinėle lengvai paspaudyk veido odą ir makiažą užbaik biria pudra.


5. Blakstienos liečia stiklus? Užriesk jas!

Ilgos blakstienos tikra dovana, tačiau kartais itin ilgos blakstienos nuolat remiasi į akinių stiklus. Jei ir tu esi apdovanota itin riestomis blakstienomis, tuomet vertėtų įsigyti blakstienų rietiklį, kuris padės išspręsti šią problemą. Tik atsargiai nenulaužk blakstienų!


6. Išmok tinkamai dažytis blakstienas

Jeigu nešioji akinius, pravartu daugiau blakstienų tušo tepti ties blakstienų šaknimis, o galiukus padengti labai plonu sluoksniu. Jeigu galiukus padengsi storu sluoksniu, jie dienos bėgyje ims svirti žemyn ir liesti akinių stiklus.


7. Naudok vandeniui atsparų tušą

Kartais blakstienų tušas ima byrėti ir maži juodi gabalėliai nusėda ant akinių stiklų. Taip nutinka dėl dviejų priežasčių: arba tavo turimas tušas jau paseno, arba jo sudėtyje nėra drėkinamųjų ingredientų ir jis greitai išdžiūsta. Geriausias pasirinkimas vandeniui atsparus blakstienų tušas, kuris nenubyrės ir puikiai laikykis visą dieną.


8. Naudok natūralių atspalvių akių vokų šešėlius

Akiniai ir taip traukia žvilgsnį, todėl persistengti darantis akių makiažą nereikėtų. Sunkius tamsius tonus pakeisk natūralių atspalvių šešėliais: naudok kakavos, pieno, plytų ar smėlio spalvas, ypač aplink antakio kaulą. Taip pat verta turėti švelnios blizgančios spalvos akių šešėlius, jie tinka tiek akinius nešiojančioms, tiek ir regėjimu nesiskundžiančioms.


9. Paakiams naudok maskuoklį

Kadangi trumparegių akiniai vizualiai mažina akis, patamsėję paakiai jas tik dar labiau optiškai „pagilina“. O toliaregių akiniai akis didina, todėl patamsėję paakiai tavo pašnekovui tik dar geriau matomi. Todėl patartina naudoti maskuoklį, kuris suteiks odai švytėjimo ir paslėps netobulumus.


10. Paryškink antakius

Net jei tavo akinių rėmeliai dalina uždengia antakius, juos vis vien būtina paryškinti, kad makiažas atrodytų baigtas. Formuok juos naudodama permatomą antakių želė ir paryškink specialiu pieštuku.


11. Akių kontūro liniją derink prie akinių rėmelio spalvos

Jeigu tavo akinių rėmeliai tamsūs, prie jų tiks bet kokios spalvos akių kontūro linija. Tačiau jei tavo rėmeliai yra, tarkim, tamsiai raudoni, rudi, mėlyni ar bet kokios kitos spalvos, verta akių kontūro linijos spalvą derinti būtent prie akinių rėmelių spalvos. Taip spalvos „nesipjaus“ ir pabrėš akis.


12. Ryškūs rėmeliai - ryškios ir lūpos!

Jeigu mėgsti išskirtinį stilių ir išsirinkai spalvingus akinių rėmelius, tuomet prie jų priderink ir makiažą. Kas sakė, kad jei jau rėmeliai ryškūs, tai raudoną lūpdažį turėsi užmiršti? Tikrai ne, tiesiog rinkis ne žvilgančius, o matinius atspalvius, kad išlaikytum spalvų ryškumo balansą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis