Greita ir vasariška šukuosena: 5 madingi variantai (FOTO)

Vasarą norisi lengvos ir greitai suformuojamos šukuosenos, kuri ne tik atrodytų stilingai, bet ir nekvaršintų galvos dėl išslydusios plaukų sruogelės ar nesusitaršytų papūtus stipresniam vėjeliui. Visus kriterijus atitiks greitai susukamas kuodas, kasdienai gali rinktis atsainų įvaizdį, o vakarui – glotnesnį šukavimą, atrodantį elegantiškiau.

Vasarą be galo patogu vaikščioti sukeltais plaukais, nes ne taip karšta, plaukai nesipina nuo vėjo, be to, vos išlipus iš ežero ar jūros, kuodelį gali susisukti be didelių pastangų. Šią vasarą madingiausi 5 kuodų tipai, išsirink sau tinkamiausią ir suderink madą bei patogumą.

Kuodas ant viršugalvio. Tokį pasidarysi itin greitai, tereikia galvą nuleisti žemyn, suimti plaukus į uodegą ir ją susukti ant viršugalvio. Kuodą gali tvirtinti ir gumute, ir segtukais. Jei nori nerūpestingo įvaizdžio, šiek tiek pataršyk plaukus, nesuk standaus kuodo. Jei nori tvarkingo įvaizdžio, glotniai sušukuok plaukus, o kuodą suk kuo standesnį, šukuoseną sutvirtink plaukų laku.

Jessica Hart, Jennifer Lopez, Kate Hudson, Vanessa Hudgens
Jessica Hart, Jennifer Lopez, Kate Hudson, Vanessa Hudgens
AFP, Reuters, Mavrixonline/Scanpix nuotr.

Šlapio efekto kuodas. Viskas, ko reikia šiai šukuosenai – pakišti galvą po dušu arba šukuotis ką tik po maudynių ežere ar kitame vandens telkinyje. Suimk plaukus į uodegą, susuk ją į kuodą ir kelis kartus apvyniok gumute. Tokia šukuosena puikiai tiks karštai vasaros dienai arba atostogų metu, kai nesinori ilgai stoviniuoti prie veidrodžio.

Kate Hudson, Mavrixonline/Scanpix nuotr.

Pintas kuodas. Pasidaryti tokią šukuoseną taip pat nėra sunku. Atmetusi plaukus atgal supink paprastą ilgą kasą iš 3 sruogų. Ją susuk ir sutvirtink smeigtukais. Šis įvaizdis itin bohemiškas, tad puikiai tiks, jei mėgsti ilgus plazdančius sijonus ir vasariškas sukneles arba trumpučių džinsinių šortukų ir gėlėmis margintų palaidinių derinius.

Keira Knightley
Keira Knightley
DELFI montažas / Scanpix

Atsainiai susuktas netvarkingo efekto kuodas. Atrodo, kad šį kuodą susisukti lengviausia, tačiau taip nėra... Iš pradžių, kad plaukai įgautų apimties, reikėtų juos šiek tiek pavelti ir užfiksuoti vėlimą laku. Kuodą gali sukti tiek ant viršugalvio, tiek pakaušyje, svarbiausia, jog jis atrodytų truputėlį netvarkingas. Gali išpašyti kelias sruogas ties smilkiniais, kuodą sukti laisvą. Nepamiršk šukuosenos sutvirtinti plaukų laku.

Vanessa Hudgens,
Vanessa Hudgens, "Giambattista Valli"
Reuters, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Glotnus balerinos kuodelis. Toks kuodelis labiausiai tiks, jei nori susikurti elegantišką vakarinį įvaizdį. Papuršk plaukus nenuplaunamu spindesio suteikiančiu balzamu, glotniai sušukuok ir surišk į standžią uodegą. Susuk kuodą ir pritvirtink jį smeigtukais. Šukuoseną būtinai užfiksuok laku, kad plaukeliai neišsipešiotų ir atrodytų tvarkingai. Prie tokios šukuosenos puikiai tiks ilgi kabantys arba dėmesį atkreipiantys auskarai, gali pasipuošti ir plaukų sege.

Beyonce, Zoe Saldana, Keira Knightley
Beyonce, Zoe Saldana, Keira Knightley
Reuters, AFP/Scanpix nuotr.

Daugiau vasariškų kuodų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis