Grožio triukas: klasika tapusios naminės gudrybės

Sakoma, kad nauja – tai tiesiog užmiršta sena. Šis posakis dažniausiai nusako mados pasaulio tendencijų kaitą, tačiau tą patį galima pasakyti ir apie grožio madas: žiūrėk, tik išpopuliarėjo matiniai lūpdažiai, o po kelių mėnesių – blizgiai sugrįžo į populiarumo viršūnes.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
čia.

2. Citrina prieš spuogus

Ar žinojai, kad citrina – geras „priešnuodis“ spuogams? Turinčios spuoguotą odą turėtų išbandyti šį receptą: vienos citrinos sultis išspausk į dubenį ir atsargiai jomis patepk kiekvieną spuogą (prieš tai švariai nuvaliusi odą). Palaikiusi 5-10 minučių švariai nuplauk vandeniu. Nenaudok šios gudrybės dažniau nei kartą per savaitę, nes gali sudirginti odą.

3. Anglis – dantims balinti

Gali patikėti, kad juodutėlė anglis iš tikrųjų gali pašviesinti tavo dantis? Dairykis juodos dantų pastos, kurios sudėtyje yra anglies. Grožio meistrai taip pat siūlo įmaišyti šiek tiek anglies į veido kaukę, taip ji veiks ir kaip odą šviesinanti priemonė.

4. Gaivink akis agurkais

Agurko griežinėliai ant akių – tikra grožio klasika. Pasirodo, agurkuose esančios medžiagos drėkina odą aplink akis, juodi paakiai tampa mažiau pastebimais. Turi laisvas 5 minutes? Pagulėk akis uždengusi šviežiais agurko griežinėliais, paakiai tau padėkos!

5. Šilkinė skarelė – šukuosenai apsaugoti

Tikriausiai matei ne vieną seną filmą, kurio herojė apriša savo kruopščiai išpurentus plaukus spalvinga šilkine skarele. Pasirodo, tai – ne vien stilingas aksesuaras, šilkinė skarelė – itin švelni plaukams ir apsaugo juos nuo išsitaršymo.

6. Alyvuogių aliejus – plaukų grožiui

Nori pasigaminti naminę plaukų kaukę? Niekuomet nesuklysi naudodama geros kokybės alyvuogių aliejų. Jis plaukus drėkina, atgaivina išsausėjusius galiukus. Alyvuogių aliejus, kiaušinių tryniai ir medus – daugybės įžymybių ir merginų visame pasaulyje pamėgta naminių kaukių klasika!

7. Ledinis vanduo – spindinčiai odai

Praeityje ekrano žvaigždės tikėjo, kad ledinis vanduo padės joms išsaugoti veido odos stangrumą bei jaunatvišką išvaizdą. Daugelis vadovavosi taisykle prieš prausiant veidą 20 kartų apšlakstyti jį lediniu vandeniu, o vėliau prausti įprastai. Toks skirtingų temperatūrų vandens naudojimas gerina kraujotaką ir odos aprūpinimą būtiniausiomis medžiagomis.


Grožio triukas – kiekvieną savaitę!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis