Pyktis: kada vaikinas vertas tavo rūstybės, o kada tiesiog dramatizuoji?

Kaip galėtum apibūdinti savo santykius su mylimuoju? Jie nuostabūs? Jautiesi kaip pasakoje? Išskyrus... kai susipykstate. Tada meilė kažkaip netikėtai išnyksta, o ką be kalbėti apie nuoskaudas, kurias prisimeni net po susitaikymo...

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Bet praeina šiek tiek laiko, blogi prisiminimai pasimiršta. Jūs vėl kartu, laimingi iki kito ne taip ištarto žodžio, o po kelių pykčių kas savaitę, pradedi mąstyti, ar iš viso verta tęsti tokius santykius.

Tačiau tiesiog nutraukti santykius – yra lengviausias, bet negarantuojantis, kad vėliau tokių pačių problemų nenutiks ir su kitu vaikinu, būdas. Todėl protingiausias patarimas būtų pradėti kontroliuoti tuos pykčius. Galbūt kartais jie yra visiškai nereikalingi?

Kasdieniai ginčai

Dažniausiai kyla dėl tau nemalonių jo veiksmų ar įpročių. Klasikinis pavyzdys – klozeto dangčio nenuleidimas, tau šis veiksmas atrodo toks paprastas ir tikrai daug pastangų neeikvojantis procesas, kad niekaip nesuprantama, kodėl jis vėl ir vėl paliko dangtį pakeltą! Tačiau kaip reaguotum, jeigu tavo draugė praneštų, kad ją vaikinas „pametė“ dėl to, kad ji, tušu besidažydama akis, visada būdavo bent šiek tiek prasižiojusi? Skambėtų kvailai, absurdiškai? Ar nepanašiai skambėtų, jeigu jūs išsiskirtumėte dėl panašaus tau neįtikusio elgesio, kurį būtų pakakę išspręsti pokalbio ir laiko pagalba? Ar vis dėlto geriau pyktis?..

„Kvaili“ pykčiai

Kaip tokį ginčą atpažinti? Jūs jau kurį laiką pykstatės, „bendravimo“ modelis: „Tu esi toks...“, „O tu anokia...“, „Tu visada taip...“, „O praeitą kartą tu...“ . Tačiau jeigu jums abiems lieptų nustoti svaidytis piktais žodžiais ir tiesiog pasakyti dėl ko pykstatės, tikriausiai nei vienas nebeprisimintumėte. Kokia šio ginčo pasekmė? Dėl nereikšmingos smulkmenos, kurios net neatsimenate, savo mylimąjį taip stipriai įskaudini (žinoma, ir jis tave), kad jūs abu pradedate galvoti apie išsiskyrimą... Tačiau ar tikrai verta mažam nesusipratimui sugriauti didelę meilę? Galbūt geriau dažniau vartoti klausimus: „Kaip suprasti?“ ar „Ką turi omenyje?“, kad išsklaidytum visas abejones? O gal pačioje ginčo pradžioje ištartas „Atsiprašau“ sutaikys jus?

PMS pykčiai

Tomis dienomis, atrodo, nėra nei vieno jo poelgio, kurį nepalydėtų aštri tavo replika ar ašaros. Kas blogiausia, tu tada būni emociškai nestabili ir jis to nesupranta. Tai dar labiau siutina! Tačiau kas sakė, kad vaikinas privalo išklausyti visus jam siunčiamus skundus ir dar užjausti tave kaip tau blogai? Ar pati norėtum būti šalia tokio žmogaus? Ypač jeigu tai tęstųsi ne kelias valandas, o kelias dienas? Išeitis tik viena – bandyti suvaldyti savo emocijas. Kažkaip puikiai išeina tramdytis prie aplinkinių, nepažįstamų žmonių ir dar jaustis linksmai, tad kodėl taip pat neturėtų būti ir su mylimuoju?

Ginčai dėl skirtingų nuomonių

Yra sakoma, kad ginčo metu galima būti arba teisiu, arba laimingu... Vadinasi, tu teisi, o vaikinas laimingas? Ir šios taktikos sieki per kiekvieną ginčą, net jei supranti, kad šį kartą nesi labai teisi? O iš viso, kas sakė, kad būtent tavo nuomonė yra teisinga, o vaikino – ne? Juk kiek žmonių – tiek nuomonių. ir nei viena nėra geresnė už kitą – turėtum tai prisiminti. O kad geriau įsivaizduotum: ką darytum, jei pati būtum vaikinas? Visados norėtum nusileisti merginai? Jeigu „Ne“, tuomet vietoj ginčų, stenkitės pasiekti kompromisą. Tik šitas noras, žinoma, turi būti abipusis.

Pykčiai dėl dėmesio stygiaus

Vienas blogiausių būdų gauti daugiau dėmesio – pykti, net jei pyksti dėl dėmesio trūkumo. Pykčiai, bloga nuotaika ir neigiami prisiminimai apie antrąją pusę nesužadins noro daugiau laiko skirti tau, atvirkščiai – jo tik mažės. Todėl jeigu nori sulaukti daugiau dėmesio, turi apie tai pasakyti vaikinui, tačiau ramiai ir atvirai, be jokių priekaištų ir reikalavimų.

Pykčiai dėl pavydaus vaikino

Po vakarėlių ar susitikimų su draugais sulauki priekaištų, kad bendravai su kitais vaikinais, o jeigu užsimintum, kad su jais ir šokai – išgirstum verdiktą apie skyrybas? Tačiau tu jį taip myli ir skirtis dėl kažkokių nesusipratimų nenori, todėl atsiprašai ir pažadi niekur be savo antrosios pusės neiti?

STOP! Kartais pavydas peržengia ribas ir turi suprasti, kada tau reikia pasakyti „Ne“ tokiems priekaištams. Tu esi laisvas žmogus, gali bendrauti su kitais žmonėmis nepriklausomai nuo jų lyties ir, jeigu nebandai užmegzti slaptų romanų, neprivalai dėl nieko teisintis. Žinoma, vaikino pavydą sumažinti ir sustiprinti pasitikėjimą tavimi galima pokalbiais, ką veikei su draugais, bei užsiminimu, kad išeisi susitikti su jais (pripažinkime, ir pati norėtum, kad vaikinas suteiktų tau tokią informaciją). Tačiau iki tol, kol visi tie pasisakymai netampa „privalomu ataskaitos davimu“.

Pykčiai dėl dėmesio nerodymo

Tokie pykčiai atsiranda dėl visiško dėmesio nebuvimo: vaikinas neturi laiko tau parašyti, o ką jau be kalbėti apie susitikimus(!), tačiau kažkaip jo „Facebook‘o“ profilyje randi vis naujų jo nuotraukų iš vakarėlių, pasibuvimų... Bandai jam gražiai rašyti, kad tau trūksta jo, kad nori daugiau laiko pabūti kartu, bet vaikinas teigia, kad vis vien neturi daug laiko, jis užsiėmęs ir, jeigu jį myli, turėtum tai suprasti. Tu nusiramini, lauki, bet galiausiai, gaudama vos kelias žinutes per dieną, nebeištveri ir prasideda ginčas... Tačiau tokie nuolatiniai pykčiai, kurie užsibaigia „Jeigu tu mane myli, turi suprasti, nepykti“, tikrai nieko gero neduos. Jeigu iš tiesų žadi jį „suprasti“ – kam kelti vis tuos pačius ginčus? Bet jeigu nenori su tokiu elgesiu taikstytis, gal geriau pasakyti savo nuomonę, ir nesulaukus pasikeitimo iš vaikino pusės – nutraukti santykius?

Pykčiai dėl neištikimybės

Nuoširdžiai atleisti mylimajam už „pasukimą į kairę“ gali tik keletas merginų. Vienoms poroms tai sustiprina santykius (iš klaidų pasimokama), o kitoms – tai tampa tarsi kasdienybe. Bet jeigu priklausai antrajai grupei, turėtum prisiminti posakį: „Neįmanoma tos pačios klaidos pakartoti du kartus, nes antrą kartą darant, tai ne klaida, o pasirinkimas...“

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis