Talentas: Lietuvos mados blogerės stilius puošia Anglijos žurnalų puslapius(INTERVIU)

Niekada nesvajojusi tapti mados ikona, šiandien Gabrielė Gzimailaitė (20 m.) – pripažinta Londono fashionista. Kartu su kitomis žvaigždėmis ji lankosi vakarėliuose, fotografuojasi žurnalams, o drabužius savo blogo derinukams gauna NEMOKAMAI! Skaitome ir mokomės, kaip tapti stiliaus diktatore.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Pavasarį Londone vyko mados blogerių konkursas, kuriame kasmet dalyvauja šimtai tinklaraštininių iš visos Anglijos. Gabrielė jame užėmė antrą vietą, bet... po kelių dienų paskambino konkurso organizatoriai ir pasakė, kad nugalėtoja atsisakė prizo, tad jį gaus Gabrielė! Mergina laimėjo bilietus į Londono mados savaitės renginius, 100 svarų čekį apsipirkti „Topshop“ parduotuvėje ir nakvynę prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje Londono centre. Į viešbutį atvyko Britney Spears vizažistė ir fotografas, padarė Gabrielei bei jos draugei makiažus ir surengė fotosesiją. Nuotraukas išspausdino OK žurnale.

O juk Gabrielės gyvenimas toli gražu ne visada buvo klotas rožėmis. „Augau Panevėžyje ir niekada nepažinojau savo tėčio. Kurį laiką gyvenau tik su seneliais, nes mama bandė įsitvirtinti Londone. Pagaliau, kai man suėjo dešimt metų, su sesute persikėlėme pas mamą. Sunkiai prisimenu tą laiką, nelengvai pratinomės prie patėvio, nes niekada anksčiau nepatyrėme tėviškos meilės. Tačiau dabar džiaugiuosi, kad viskas taip susiklostė ir mano šeima – ne tik mama, sesuo, bet ir tėtis bei trys broliukai.“

Gabrielė Gzimailaitė
Gabrielė Gzimailaitė
Asmeninio archyvo nuotr.

Gabrielė jau nuo pat pradžių aplenkė tradicines emigrantų darbovietes. „Man pasisekė, niekada neteko dirbti nei fabrike, nei padavėja. Neturiu nieko prieš tokį darbą, dauguma emigrantų eina šiuo keliu, bet tikrai jaučiuosi labai laiminga to išvengusi.“ Sulaukusi 16 metų, Gabrielė ėmė dirbti modeliu rankines gaminančioje kompanijoje, o vėliau gavo pasiūlymą kiekvieną savaitgalį demonstruoti kolekcijas parduotuvėse. „Rytais būdavo sunku keltis, kol visa šeima miega ir mėgaujasi laisva diena, bet viskas atsipirko su kaupu, net susitaupiau pinigų svajonių kelionei į Niujorką. Paauglystėje tai buvo vienintelis, bet labai įsimintinas darbas. Iki dabar gaunu pasiūlymų iš fotografų dirbti modeliu, tačiau šiam pomėgiui neberandu laiko.“ Vėliau Gabrielei pavyko įsidarbinti „Armani“ parduotuvėje.

Gabrielė Gzimailaitė
Gabrielė Gzimailaitė
Asmeninio archyvo nuotr.

Blogerės karjerai Gabrielę įkvėpė viena norvegė, rašanti apie madą. „Jei ji gali, kuo aš prastesnė?“ – pamanė Gabrielė, ir ėmė rašyti savo blogą. „Daugelis mano, kad tinklaraštininkės gyvenimas rožėmis klotas: juk gauname nemokamų drabužių, batų, kosmetikos, kad būtume gražios ir reklamuotume prekes. Tarkim, prieš gerą mėnesį parašė Triangl.com ir pasiūlė išsirinkti ką nors iš jų gaminių. Perskaičiusi žinutę, pradėjau šokinėti iš laimės, nes apie jų maudymosi kostiumėlius svajojau jau metus!

Gabrielė Gzimailaitė
Gabrielė Gzimailaitė
Asmeninio archyvo nuotr.

Tačiau yra ir tamsioji blogerės gyvenimo pusė: turime eiti į renginius, bendrauti, sudominti žmones, rodyti tik gerąsias savo puses, dalyti vizitines korteles. Taip pat reikia visur nešiotis fotoaparatą, kuris yra sunkus, o Londone dideli atstumai. Privalu rasti laiko ir vietą, kurioje galima fotografuotis. Man pasisekė, kad vaikinas sutinka su manimi vaikščioti, o kitoms tenka laukti draugių ir zyzti, kad padėtų. Nuotraukų retušavimas, skelbimas, straipsnio rašymas užima daug laiko. O jeigu dar dirbi ir mokaisi, sunku viską spėti. Bet nenuleisiu rankų, nes žinau, kad galiu dar labiau išpopuliarėti,“ – sako jau dabar tūkstančius „Instagram“ sekėjų turinti mergina.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis