Nebrangių dovanų idėjos draugams, mylimiesiems ir šeimai

Nenumaldomai artėja pati gražiausia žiemos šventė - Kalėdos. Turbūt jau ir tave pagavo dovanų pirkimo įkarštis. Kaip nustebinti pačius artimiausius, mylimiausius žmones neišleidus visų santaupų? Todėl skubame į pagalbą ir siūlome keletą nebrangių idėjų.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Draugėms

Nori maloniai nustebinti draugę, tačiau nesinori visų pinigų išleisti tik vienai dovanai? Gali nudžiuginti savo drauges padovanodama joms telefono dėkliuką (gali pati sukurti paveikslėlį – tau tereikėtų tik permatomo dangtelio), šio sezono madingiausios spalvos nagų laką, nagų dildę, kuri tilptų į piniginę (labai praktiška!). Jeigu mėgsti dovanas daryti pati, puikiausiai tiks tavo numegztas šalikas ar pačios pagamintas kūno šveitiklis, kvepiančios žvakės.

Tėvams, seneliams bei kitiems artimiesiems

Gali išvirti uogienės ir sudėti į gražius stiklainėlius arba pagaminti vitaminų bomba vadinamą sirupą iš medaus, imbiero ir citrinos. Kalbant apie valgomas dovanas – keksiukai, imbieriniai sausainiai taip pat puikiai tiks, o jei dar pridėtum arbatos ar kavos paketėlį, bus puikus rinkinys. Taip pat puiki dovana šeimos nariams – puodelis, raktų pakabukas, dėklas banko ir nuolaidų kortelėms, prabangiai atrodantis rašiklis, užrašinė.

Sesei/broliui

Puiki dovana tiek sesei, tiek broliui – ausinės, telefono dangtelis. Jei tavo broliai/seserys – meniškos asmenybės, įteik bloknotą jų meniškiems gabumams išreikšti. Tavo sesuo mėgsta fotografuoti savo aksesuarus ir nuotraukas kelti į „Instagram“? Padaryk jai „madingą foną“ – t.y. kietesnį kartono ar faneros lakštą padenk kokią nors medžiagą imituojančia aplikacija (šiuo metu madingiausias – marmurinis paviršius). Atsibodo sesers netvarka ant kosmetinio stalelio? Padovanok jai kosmetinę. Žurnalo prenumerata bent 3 mėn. tiks tiek broliui, tiek sesei. Kelioninė pagalvėlė puikiai pravers mėgstantiems pamiegoti kelionių metu.

Vaikinui

Atrodo, kad pažįsti jį kaip nuluptą, tačiau vistiek nežinai, kokią kalėdinę dovaną jam įteikti? Klasikinės dovanos, tokios kaip pirštinės, raktų pakabukas, šalikas išgelbės tave, bet turbūt vaikino per daug nenustebins. Jei nori padaryti jam siurprizą – padovanok patinkančios grupės plakatą (gali pabandyti susitarti su reklamos agentūromis dėl atlikusių plakatų). Tavo vaikinui patinka vyriški aksesuarai? Padovanok jam apyrankę, pakabutį. Jei jam patinka klasikinis stilius ir jis dažniau dėvi marškinius – sąsagas ar įmantrų kaklaraištį (galbūt varlytę?). Tavo vaikinas yra didžiausias pasaulyje smaližius? Jis bus laimingas gavęs didžiulę plytelę šokolado, o gal tavo iškeptų gardėsių?

Bendraklasiams

Vis dar populiarus būdas keistis dovanomis mokykloje – traukti lapelį ir sužinoti, kam skiri savo dovaną tik keitimosi metu. Todėl dovana bendraklasiui turi būti parinkta taip, kad tiktų tiek vaikinui, tiek merginai. Tokią dovaną išrinkti yra sunkiau, bet geriau pasukus galvą – misija įmanoma. Paprastas, minimalistinio stiliaus penalas akimirksniu gali virsti kosmetine ir atvirkščiai. Karšto šokolado rinkinys plius mini zefyriukai. Dekoruotas sąsiuvinis kietais viršeliais. Šiltas šalikas ar apklotas. Galbūt turi užsilikusių vaikystės relikvijų, tokių kaip tetris, tamagočis ar kaleidoskopas-žiūronai? Bet kuriam bendraklasiui tai patiks ir sukels daug smagių prisiminimų. Na, o jei visai pamiršai apie dovanų keitimąsi, – padaryk dovanų kuponą, kurį galima panaudoti tik pagalbai kontrolinio metu.

Patarimas kitiems metams: iki švenčių likus mėnesiui ar dviems, pradėk įsiklausyti į artimųjų norus. Galbūt tai yra pats paprasčiausias, kasdieniškiausias daiktas, kuris labai pradžiugintų tavo mylimus žmones, tačiau jie negali to daikto įsigyti patys? Palengvink jų kančias ir padovanok tai, ko jiems reikia. Neužmiršk, net jeigu dovana yra pati paprasčiausia, bet gražiai supakuota, apgalvota, skirta tik tam asmeniui ir įteikta su meile - ji bus šimtą kartų vertingesnė ir mielesnė. Be dovanų neužmiršk ir buvimo kartu su šeima, pačiais artimiausiai ir mylimiausiais tau žmonėmis, juk dėmesys yra pati didžiausia dovana.

O ką tu dovanosi šįmet? Pasidalink idėjomis komentaruose!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis